Happy new year

Så var det nya året snart över, om ungefär åtta och en halv timme är vi inne i 2010. Det är helt sjukt vad fort åren går! Jag kommer så väl ihåg nyårsafton 99/00 och det är liksom tio år sedan. Sjukt var ordet. Det känns som om en sammanfattning av året som gått är något som man ska göra såhär den sista dagen. Så här kommer mitt i kort form:

Det har varit lite av ett "mellanår" för mej då det inte riktigt har funnits några direkta höjdpunkter, i alla fall inte som de senaste tre åren. 2006 spenderade jag tre underbara veckor nere i Schweiz. 2007 tog jag studenten och bodde ett halvår i London med allt vad det innehöll. 2008 kunde inte börja bättre än två härliga månader i Thailand/Malaysia, följt av en dryg vecka i London, en skitkul sommar ihop med Vickan och med en flytt till Oslo.

Så kommer vi till 2009: Bodde ytterligare nästan sex månader i Olso där allt gick som på rutin. Jag kände efter varje vecka att jag trivdes mindre och mindre. Tog ett beslut att sluta på ett jobb och bara ha ett för att inte slita ut mej och det hjälpte. De sista månaderna började jag hitta tillbaka till mej sjäv igen. Bestämde mej för att flytta hem till sommaren och försöka hitta mej ytterligare. Det slutade med en sommar som egentligen inte innehöll någonting direkt minnesvärt. Hösten kom och ytterligare en flytt stod på schemat. Den här gången ner till Kalmar och till något helt nytt. Jag längtade efter att få komma iväg, lämna Ljusne "på riktigt" och börja på ett nytt kapitel. Jag blev student och fick träffa många nya ansikten. Har under den här hösten fått många nya vänner, vissa mer viktiga än andra. Jag har dessutom fått ett "tredje hem" i Hultsfred, tack ännu en gång. Jag har haft mina första tentor och insett att självdisciplinen är något att jobba vidare på. Men jag har återigen besökt London, den här gången med mamma och syrran. Fått visa Sofie staden jag gillar så otroligt mycket, staden jag känner mej hemma i. I oktober bar det också upp till Norrköping under en helg för att fira mammas 50 års dag en vecka i förväg. Återigen var det jag, mamma och syrran som var de som var på vift och det slutar aldrig utan skratt. Vi har konsten att skratta åt saker som inte ens är roliga. Vi var där för att umgås, shoppa men framför allt för att lyssna på 'Champions of Rock' och det var hur bra som helst. Ryktas om turné under 2010 och jag hoppas det blir något framträdande i Sverige.

Det är idag som man ska se tillbaka på det gångna året. Tänkta på allt som hände en sista gång. Leta fram de fina minnena och ta med dom till nästa år. Lämnade de mindre bra händelserna bakom sig och se framåt. Jag tror verkligen att 2010 kommer bli ett bra år. Med en utlandsresa som härjar i början av året, en sommar på fesivaler och några intjänade kronor på andra jobb. En sommar med, förhoppningsvis, nya som gamla vänner och kanske rent utav några nya? Det är i alla fall vad jag hoppas på.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

We wish you a Merry Christmas

Vill önska er alla en riktigt god jul!
Se nu till att äta riktigt mycket från julbordet och en och annan julgodis också :)

Ska iväg till Affe och moster Eva och fira jul i år. Alltså inte hemma hos oss som vi brukar vara. Men det ska nog gå bra, det får väl så lov att göra det. Blir bara platsen som skiljer sig så det blir nästan som vanligt. Ska äta mycket julmat och njuta av tiden tillsammans med nära och kära. Hoppas att ni gör detsamma.


Jul på Åängsvägen kan se ut ungefär såhär:


Så mysigt när brasan är rengjord och man ser elden.


Vi är lite av en tomte-tokig familj, eller i alla fall mamma, och iår satte hon oss på att pynta även hennes.


Granen är ett måste och ska kläs dagen före.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Don't stop me now I'm having such a good time

Så var dagen före dopparedagen här. Det känns fortfarande lite konstigt, har inte fattat att det gått så fort. Men imorgon är det julafton och det tackar man väl inte nej till direkt.

Igår hjälpte vi barn morfar och städa på morgonen. Sen blev det en sväng in till stan och så träning på kvällen. Det kändes verkligen hur mycket träningsvärk jag hade i mina ljumskar när jag slog passningar. Becki kände ungefär samma sak så vi tog oss igenom träningen tillsammans. 21-22.30 är en jobbig tid att träna, men vi hade den när jag tränade handboll så jag är lite van. När jag i vanliga fall börjar bli lite trött (iaf då eftersom man gick upp kl 6 för att gå till skolan), ska man pallra sig iväg till hallen för att träna. Sen så tar det ju ett tag och varva ner innan man kan gå och lägga sig. Men träningen var rolig, kommer kännas konstigt att åka tillbaka till Kalmar sen efter nyår och inte göra det längre. Och det säger jag efter två träningar...

Aja, som sagt, dagen före julafton och det är mycket som står på schemat. Vi ska baka julgodis, klä granen, pynta och slå in klappar. Helst allt innan mamma kommer hem från jobbet. Men eftersom syrran fortfarande ligger i sängen och Johan sovit i stan så får vi väl se hur det går med det.



xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

You know that I could use somebody

Jul närmar sig med stormsteg, julafton är endast tre nätter bort. De här månaderna sen jag flyttade neråt i Kalmar har gått så otroligt fort. Men snart är det nytt år, och det är välkommet. Ett tillfälle att börja på något nytt.

Idag har jag nästan haft lite ångest över skolan. Jag borde verkligen plugga för att inte behöva sitta hela dagarna senare. Har egentligen haft tid till att göra det. Men orken fanns inte. Tog fram böckerna och tänkte sätta mej en stund mitt på dagen. Det slutade med att jag läste två och en halv sida. Imorgon måste jag, men tror knappast att det kommer bli av.

Annars har jag varit ute och skottat idag med, att det kan vara så roligt. Gick sen runt med kameran på baksidan av huset och nere vid älven. På eftermiddagen knäppte jag och syrran lite roliga kort. Undrar om vi är "one of a kind", vi två. Folk lär ju undra ibland vad vi håller på med. Haha, men det bjuder vi på. De rutinerade Åängs-borna lär ju vara van i alla fall, och de nya får väl ta och vänja sig.

Har även bakat pepparkakor idag och konstanterat att det måste vara helt omöjligt att göra det utan att äta deg. Det går inte. I alla fall inte för mej. Nu på kvällningen så kikade jag även lite på Svenska Hollywood fruar. Har inte tittat på det tidigare men efter att ha sett Sandra härma Maria några gånger så har jag alltid tänkt att jag måste göra det. Och när det gick någon sorts "best of", så passade jag på. Och Sandra, du är verklige lik!






Nu tänkte jag slå på någon film eller så och krypa under täcket. Fullspäckad dag imorgon och på onsdag lika så.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Home sweet home

Så var man hemma igen. Hemma i Norrland. Hemma i Hälsingland. Hemma i Ljusne. Hemma hos mamma och pappa tillsammans med mina syskon. Det är väldigt skönt.

En kort sammanfattning:
Tentan kändes väl okej, tror det beror mycket på hur Jonas rättar hans frågor. Henric och Daniel kan nog inte sätta så många tyvärr på mina svar. Hela klassen måste ha skrivit väldigt mycket. Den som gick först lämnade salen efter tre och en halv timme, vi hade fyra på oss. Efteråt blev det ett snabbt och kort första möte med Grouipe. En stopp Willys och sen hem till Lilla torget. Åt lunch och kollade på Sandra som flängde fram och tillbaka. Degade i soffan, verkligen degade. Helt slut la vi oss alla tre och bara slappade. Hjälpte Sandra att bära ut saker i bilen och sen vidare till bolaget och posten. Deg i soffan. Förfest (utan alkohol till att börja med) till schlagers och "gamla godingar", jag och Lina hade riktigt roligt. Till Rönnvägen för tentafest. Hemma strax före tre. Nattmacka och sen sängen.

06.15 ringer klockan. Går upp och gör mej klar. Släpar väskan till stationen där det är buss. Hade verkligen hoppas på tåg men blev inte förvånad för fem öre när det inte var det. Sätter mej längst fram och tänker hela resan fram till Linköping; 'Kolla på vägen, kolla på vägen...' Överlevde och satte mej på tåget mot Gävle. Sov nästan hela vägen till Stockholm. Eller vaknade då och då men somnade lika snabbt. Visade sig att Vickan var på samma tåg. Hur ofta händer det liksom? Tråkigt nog kunde vi inte prata med varandra eftersom hon satt i en vagn som jag inte kom till. Väl framme i Gävle är vi försenade och tåget hem går om tre minuter. Greit. Jag halvspringer med min väska till trappen. Ner för den och sen upp för nästa. Välombord letar jag upp syrran och andas ut.

Blir hämtad av mamma på stationen och kommer hem till pappa och brorsan som jag inte sett på flera månader. Hela familjen är samlade igen, kändes lite konstigt. En snabbdusch och sen en pajbit innan jag och syrran åkte till hallen för att kolla på fotboll. Sen hem och hjälpte till med lite saker inför lilla julafton. Jag var väl kanske inte det bästa sällskapet under kvällen och vid tio tackade jag för mej. Helt slut la jag mej i sängen och somnade sjukt fort. Sov som en stock hela natten tills det att klockan ringde 8.30. Upp för att åka iväg och träna fotboll. Riktigt roligt men sjukt jobbigt. Spelade match sista 40 minutrarna kanske. "Julfirarna", som Rolf kallade oss, mot resten. Dom hade två avbytare och vi en. Måste jag säga att det var jobbigt? Benen skakade på mej efteråt och är fortfarande helt slut i dom. 


Mysigt att få träffa Skrållan igen och bara vara hemma.

Har inga planer för idag. Packade nyss upp väskan så nu är allt i sin ordning. Blir nog bara till att slappa här hemma. Känns konstigt att inte ha något att göra, inget att plugga. Eller, jag har mycket att plugga och göra. Men känner att jag behöver en liten paus. Börjar kanske imorgon...om jag orkar...

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hej mitt vinterland

Snön fortsätter att sakta falla från himmelen. Inomhus står Anna och tittar ut genom balkongdörren med ett stort leende på läpparna. Att se såhär mycket snö nere i Småland ger mej förhoppningar om hur det ser ut 65 mil norrut. Jag vet att snön har lagt sig där uppe och jag hoppas för allt jag kan att den ligger kvar. Jag vill verkligen ha en vit jul. Jag vill göra det som jag inte gjorde förra vintern, åka pulka/madrass, skidor och kanske bygga en och annan snögubbe. Gå långa promenader i soliga vinterdagar med snön som knarrar under fötterna... Ja, det är lätt att drömma sig bort. Men en sak är i alla fall säkert; varje gång jag tittar ut kan jag inte låta bli att le. Och idag har jag slängt ett och annat ögonkast ut genom fönstret. Sitter med plugget i handen men kan inte koncentrera mej och ögonen dras hela tiden till vinterlandskapet utanför fönstret.

Det har gått så långt att jag i princip lagt ner pluggandet för idag. Bussen, ner till stationen, går om tre och en halv timme ungefär. Fram tills dess är det mycket som ska göras. Det ska packas, och det är inte bara vill jag säga, slängas skräp, lagas mat, äta, diska, betala räkningar och en massa andra saker som man måste göra innan man beger sig hemåt.

Att det gått en termin redan. Det är helt sjukt. Satt och tänkte tillbaka på den här tiden en stund tidigare idag. Trots att jag känner att jag inte gjort sådär jättemycket så finns det ändå en hel del som jag varit med om. Minnen som jag aldrig kommer glömma. Bara sånna småkomentarer som kläckts på Lilla Torget i samband med grupparbeten. Något som då inte var direkt speciellt, men som jag i efterhand fortfarande skrattar åt. Det var faktiskt så illa ett tag så vi funderade på att ringa MTV och tala om att dom hade en reality-såpa om dom ville. Men efter lite mer funderande så kom vi fram till att det kanske inte direkt var specillt bra för våra framtida karriärer.

Sitter och försöker samla ork till att ta tag i packningen. Började för en stund sen men plockade fram saker i kanske fem minuter innan jag gav upp. Satte på julmusiken för att skapa bättre stämning, gick och sjöng med och bara var. Men bakhuvudet säger att jag borde plugga. Jag vet att det är tenta imorgon men har på något vis insett att det som inte sitter nu kommer jag inte lära mej heller. Så plugget läggs nog som sagt på is idag. I alla fall tills resan mot Hultsfred påbörjas. På (förhoppningsvis) tåget ska jag och Emelie sitta och diskutera lite och sen har vi några frågor till Sandra och Lina när vi kommer fram ikväll. Sen är det helt enkelt att hålla tummarna att det går bra imorgon bitti.

Just juletiden får mej också at tänka på alla personer jag träffat i mitt liv. De som stod mej nära men som nu, sakta, sakta börjar försvinna. Men också de som fortfarande står mej nära och som jag saknar otroligt mycket. Det är inte lätt att ha vänner runt om i hela Sverige och utomlands. Just att aldrig få veta när/om man får träffa dom igen. Jag hoppas att ni alla vet hur mycket ni betyder för mej och trots att kontakten inte alltid är den bästa så finns jag alltid här för er. Vidare så saknar jag min andra familj som en tok just nu. Mitt dåliga samvete bara växer. Hur jag inte håller kontakten med er längre. Jag vet inte varför det har blivit så. Nej, nästa gång jag kommer till min favorit stad så ska jag verkligen försöka hälsa på er. Och det lär bli ganska snart, jag har längtat efter att åka dit i flera månader nu.

Men nu ska vi inte avsluta det här på ett negativt sätt. Imorgon klockan 8.00 sätter sig MEM1 i FUNK:en och gör sitt bästa på tentan. Kvällen avslutas med en rejäl fest (hoppas jag på!) och jag funderar fortfarande starkt på att inte gå och lägga mej. Lördagens tågresa har jag däremot planerat att sova igenom, eller fram till Gävle. Där hoppar nämligen syrran på och tillsammans åker vi sista biten hem till Ljusne för att träffa resten av familjen. På kvällen blir det lilla julafton med Eriksson/Eklundh. Första gången på två år som jag är med så det ska bli riktigt roligt.

Känner att det idag blir en svensk textrad som rubrik. Finns en som jag verkligen tycker passar in så det får bli så idag.


Från syrrans och min promenad förra juldagen. Kanske en repris i år?

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Last christmas

Så har det gått några till dagar här nere i Småland och julafton närmar sig med stormsteg. Jag längtar hem otroligt mycket nu, men det beror på att jag tänker på det varje dag. Det är så det brukar vara när man vet att man snart ska åka hem, då längtar man ju mer. Men det är bara tre dagar kvar nu innan jag sätter mej på tåget. Det är helt sjukt. Endast tre dagar!

Söndagen spenderades i Hulstfred och vi gjorde klart marknadsföringsuppgiften. Eftersom det var Lucia och eftersom ingen hade direkt ork så blev det inte mycket mer än så. I stället gick vi till Willys och köpte lite gott och parkerade sen i soffan. Kikade på Ocean´s Eleven, en riktigt bra film trots att jag sätt den x-antal gånger. Efter det så zappade vi lite och av en slump hamnade vi på två:an när det stod vilka program som skulle visas. Och på den kanalen så var det 'Plötsligt i Vinslöv'. Snacka om att det måste ha varit meningen. Så vi höjde volymen och ja, jag skämdes. Någon gång så visste jag inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Men ja, det blev en hel del skratt. Att de upptänkte "karaktärerna" i dokumentären av en slump gör ju det hela så mycket roligare. Har för mej att fortsättnings dokumentären skulle visas imorgon. Måste kika upp det...



Klockren kommentar!

Upp på måndagen och iväg till Campus för seminarium och föreläsning. Åkte hem med Hans i en splitterny bil som BBS köpt in. Väl hemma blev det inte mycket gjort, tyvärr. Idag har jag inte alls fått så mycket gjort som jag hoppades. Kanske en och en halv timmes plugg på förmiddagen och sen satt väl jag och Emelie med tentafrågor i kanske två timmar. Kom hem vid fyra och satte på tv:n. Har knappt rört böckerna sen dess. Fy skäms Anna! Tenta på fredag och jag kan inte finna diciplinen att sätta mej ner och verkligen plugga. Jag har bara två dagar på mej nu. Imorgon ska vi dessutom sitta på BBS i tre timmar plus att jag har tvätt-tid, och på torsdag måste jag handla. Nej, nu jäklarns ska jag plugga de sista två dagarna. Jag vill verkligen ha ett bra resultat på denna kurs.

Något som varit riktigt roligt idag är snön som kommit. Det har snöat nästan hela tiden sen två-tre tiden någon gång. Jag håller nu alla tummar jag har att minusgraderna stannar kvar och också snön. Och att all snö som kommit i Hälsingland blir kvar och att det bara blir mer. En vit jul vill jag verkligen ha!


Hoppas det blir mer snö på julafton än förra året...

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

You don't know how lovely you are

Egentligen vet jag inte varför jag väntar så mycket innan jag bloggar. Jag tänker flera gånger att jag ska gå in på sidan och skriva några rader, men som ni märker så blir det inte av. Varför? Ja, det är en riktigt bra fråga. Dels så händer det inte så mycket, de här sista veckorna har bestått av plugg och åter plugg. Så det händer väl inte sådär jättemycket om dagarna, men någor ska jag väl försöka skriva i alla fall. Det är något jag ska bättra mej med, det ska bli lite av ett nyårslöfte. Så om inte före, så efter nyår kommer det hända saker här på sidan. Ska även försöka ladda upp lite fler bilder.

---

Men vad har egentligen hänt då?
Ja, gårdagen bestod av gruppredovisning i Hultsfred och det var bilresa som gällde. Det blev en ganska lugn resa om man bortser från början och slutet. Innan vi skulle åka så var det tankning som gällde. Frida gick ut men frågade om någon av oss hade ett kort för hennes fungerade inte. Emelie skulle då gå ut men fastnade och höll på att ramla ut. När hon väl kommit ut så visar det sig att Frida stoppat in kortet åt fel håll :)
Jag körde hem och när vi i princip var hemma och kom till ett rödljus. Det var grönt men när vi nästan var framme så blev det gult, jag kände att det var bättre att gasa än att bromsa kraftigt. Vilket gjorde att vi körde mot rött eftersom det gick riktigt fort. I efterhand skulle jag väl ha stannat, körde dessutom åt fel håll, men det gick riktigt fort mellan de olika färgerna också. Haha, men ja, den bjuder jag på :p

---

Idag när jag vaknade så snöade, och på riktigt. Tidigare har det varit lite snö-blandat regn som kommit, men nu snöade det verkligen. Jag riktigt njöt när jag tittade ut genom fönstret men det kändes lite tråkigt att det försvann direkt. Efter att ha slöat lite hemma så bar det av ner på stan för att kika lite på julklappar, mysigt i snön lite slaskigt. Nu har jag landat hemma igen och dricker en stor kopp te. Blir eventuellt en sväng till Maxi senare idag, men det är egentligen inget måste eftersom jag kommer befinna mej i Hultsfred imorgon och nästan hela måndagen. Matlådor måste ordnas samt middag idag, och jag kännar att jag inte har någon fantasi. Det ska bli skönt att komma hem till mammas hemlagade mat.

---

Igår i skolan så gick först tjuvlarmet igång. Och det hördes. Vi gick ut för det var verkligen inte kul att stå inne. Sen så skulle jag skriva ut lite papper och när jag ska gå tillbaka ut till gatan så är dörren stängd (=låst). Jag hade inte mitt kort med mej så alla stod typ och skrattade åt mej. Efter många om och men så låste tillslut Jocke upp dörren, något jag inte trodde han skulle göra. Men tack Jocke!

---

I onsdags hade jag namnsdag vilket jag, som vanligt, inte kom ihåg förrens jag fick ett mess av mamma. Skyndade mej då att messa Åsa (min kusin) eftersom vi brukar ha lite av en tävling. Och de senaste två åren har jag hunnit säga grattis först :)

---

Det har även denna vecka varit Din årsdag. På torsdagen var jag inte direkt fokuserad och försökte hålla mej upptagen. Gjorde det mesta för att inte bara sitta still och ha tid för att tänka. Kan inte förstå att det är tre år sen. Tre år sen du lämnade oss, alldels för tidigt. Du skulle ha varit 22 idag. Som sagt, du lämnade jorden innan ditt liv knappt hade börjat.

---

Idol-finalen var ju igår och jag måste säga att det var helt rätt vinnare. Erik är verkligen grym i 'The show must go on'. Alla minnen som kommer till mej när jag hör den låten gör ju det hela inte sämre. Känns spännande att se hur Eriks andra skiva låter, har en känsla av att den kan vara riktigt bra.

---

Som tidigare nämnt så blir det Hultsfred imorgon. Grupparbete hela dagen och sen seminarium och föreläsning på måndag. Sen blir det Kalmar till på torsdag eftermiddag/kväll när jag och Emelie tar med oss våra väskor och beger oss för sista gången det här året till tågstationen i Kalmar. Övernattning på Lilla torget följt av tenta. Sen tar jag tåget på lördag hem till Hälsingland. När jag kommer så räknar jag med snö, så ni som redan är där kan väl ta och ordna det ;)

xoxo 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Friday, I'm inlove

Det har varit en riktigt jobbig vecka där jag varit hemma två kvällar på sex dagar, totalt kanske 24 timmar. Så ikväll blir det en myskväll framför tv:n. Lyxar till det med pizza och sen lite godis på det.

Eventuellt shopping med Filippa imorgon och så börjar ju handbolls-vm, det gillar vi!

Hoppas allt är bra med er alla!

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()