Half of my heart

Vad hände med det fina vädret som jag planerat in till den här veckan? Hade ju bestämt att det skulle vara fint från och med måndag till fredag två veckor senare. Suck. Vädretgudarna kanske kände av att jag inte var klar med hemtetan än, vilket jag i och för sig inte riktigt vet när jag kommer bli klar med. Så dom kan ju inte bara utgå från den, för då kanske det blir dåligt väder till i mitten av nästa vecka. Jag som hade planerat att ligga och plugga ekonomin vid slottet, får väl se hur det blir med det nu.

Hade tänkt att ta en sväng till gymet nu på morgonen innan jag ska möta upp Emelie. Men halsen säger verkligen ifrån idag, något jag förstod att den skulle göra med tanke på gårdagen. Får väl helt enkelt hoppas att det blir bättre imorgon. Appropå gymmet, i måndags så var det en tant som ramlade på ett av rullbanden. Hon försökte hålla fast sig "handtagen", men hon låg raklång och var nära att åka in i väggen. Jag sprang över från mitt band och stängde av hennes, och när jag väl fått av det så låg hon nedanför. Stackars lilla tant! Så söt var hon när hon, lite chockad, försökte förklara vad som måste ha hänt.



Dagarna till sommaren går i rasande fart, om nio dagar är det tenta och om tio dagar åker jag hem mot Hälsingland. Vad hände med dagarna?

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

All the things I feel I need to say I can't explain in any other way

Svensk väder är verkligen någonting utöver det vanliga. Imorse var det molnigt men solen tittade fram då och då. Det blåste (som alltid) men var ca 25g. Solen kom sen fram lite mer och jag begav mej ut på en cykeltur, dock fortfarande i blåsten. På eftermiddagen kom det in mörka moln och jag drog direkt kopplingarna till att åskan från Hulstfred nu även kom ner hit. Men istället började det att hagla (!), verkligen helt otippat. Efter en stund byttes det ut till det lite mer normala sommarregnet. På kvällen blev det fint igen och när jag tog en promenad vid sju-tiden var det fortfarande 20g och nästan inte ett enda moln på himmlen. Så man kan väl i princip sammanfatta att dagen har innehållet de mesta väderförhållnaden.



Efter en liten stunds promenerande befann jag mej på kyrkogården. Hade inte planerat att gå dit utan det blev bara så. Kroppen kände väl att jag behövde tänka lite. Det är något speciellt med kyrkogårdar, det ger mej verkligen lugn och ro. Jag tycker om att bara gå runt och tänka och titta på alla gravar. Fundera på vad de människorna har upplevt. Hittade några gravar där personerna var födda på 1800-talet och där de har dött under den tidiga delen av 1900-talet. Tänk på vad de har missat, och vad vi säkert har missat då vi inte levde under deras tid...

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Summer lovin‘ had me' a blast

Okej, det här är illa. Jag klagar när folk inte uppdaterar sina bloggar och så är jag likadan själv... Det är över en vecka sen jag har egentligen ingenting att skylla på.

Sist jag skrev höll jag på med mitt pizzabak och skulle ha myskväll. Dagen efter åkte jag till Hultsfred för att leka med Ida. Vi begav oss till stallet och hade en mysig dag med väldigt mycket skratt. Inte minst när vi var ute och red i skogen och jag var väldigt, väldigt nära att ramla av. Skrek hjälp vid ett tillfälle och trodde att jag skulle ramla av minst två gånger. Men jag höll mej upp och vi skrattade gott åt det direkt efteråt. Kom hem vid åtta-tiden och åt rester av pizzan, kikade på tv en stund innan jag däckade i sängen rätt tidigt. Tror inte att jag gjorde någonting direkt på söndagen om jag inte glömmer något.

Denna vecka har varit ganska fullpackad. Måndag och tvätt, grupparbete och lite annat smått och gott. På tisdagseftermiddagen åkte jag till Hultan för möte om en middag som var igår, sov över på Lilla torget och hade det allmänt mysigt. Onsdagen och föreläsning hela dagen, var sista med Daniel och det är inte ofta man kommer sakna en lärare. Torsdag och iväg till H igen, denna gång för seminarium och sen hemåt. Natten bjöd på storm så jag vaknade av och till men fick några timmars sömn i alla fall. Fredagen och vädret var inte så bra till och börja med. Åkte till bibblan och lämnade tillbaka böckerna jag lånat innan det blev en sväng till stan för att fixa lite. Tog svängen förbi Maxi och Polisen på vägen hem där jag handlade lite samt hämtade ut mitt pass. Solade på eftermiddagen och lyckades självklart bränna mej. Igår mådde jag inte så bra så det blev ingen Hultsfred och middag utan en väldigt lugn dag hemma.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Skulle behöva ner till Teliabutiken och prata med dom men är osäker om det är öppet, något att kolla upp kanske. Har tydligen haft Spotify Premium sen jag köpte min nya mobil men vet inte hur jag får det att fungera, och då det går ut om en månad vore det kul att kunna använda det. Annars så är det ca 30 grader ute och då är det molnigt. Det tycker jag visar på att sommaren äntligen (!) har hittat även till Kalmar. Nu håller jag bara tummarna för att det kan hålla sig såhär.


Längtar efter en varm sommardag i stugan.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

You're my wonderwall

Höstvädret håller i sig här nere i Småland. Tror att jag har sett solen två gånger på två veckor eller så. Sommaren känns väldigt långt borta för tillfället.

Är just nu mitt uppe i pizzabak. Tänkte jag skulle ha en riktig myskväll och då måste man ju ha något gott att äta. Annars så rullar vardagen på som vanligt. Om tre veckor så är det tenta och därmed sista dagen i skolan. Har då gått ett år, vart har tiden tagit vägen? Men jag har hunnit med en hel del under min tid här nere, inte minns funnit helt underbara vänner.


Friends forever <3

Nej, nu väntar pizzan på mej om den ska bli färdig till 'Så Ska Det Låta'.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

You are not alone

Okej, så vart tog helgen vägen? Känns som om det nyss var fredag och jag begav mej till Hultsfred och nu är det redan måndag kväll. Sjukt vad dagarna går fort, bara fyra veckor kvar i skolan nu. Och bara för att jag idag skrev att jag var less på vädret så kom solen fram helt plötsligt, vet inte när jag såg den sist. Helt underbart och jag hoppas att den håller sig framme.

Helgen då. Fredagen bjöd på smörgåstårta, massa snack, Anastasia, Så ska det låta (där jag fortfarande är stolt över att jag tog rebusen innan sista bilden kommit upp) och Deja vu. Lördag och upp vid halv tio och ett besök på bolaget innan jag, Sara, Sandra och Pellan gick vidare mot Metropol och skivmässa. Kom dock endast tillbaka med MJ:s 'Bad' på LP. Begav oss hemåt och åt smörgåstårta, chillade, kollade damernas handbollsfinal... Under dagen började jag känna att jag inte hade något val så jag började peppa upp mej redan på förmiddagen, så det blev utgång. Hade det riktigt roligt faktiskt, och gillade valet av musik den sista delen. Väldigt blandad musik med många gamla låtar och mycket svensk, lite schlager och ja, I like. Söndagen blev det tåget hem vid tolv och jag slappade i princip hela dagen då Emelie inte kunde ses.


Att få en massage av en elefant hör inte till vanligheterna, och som mitt ansikte visar så var jag lite skeptisk.

Imorgon väntar Hultsfred och föreläsning samt övernattning och dubbel föreläsning på onsdag. Men vi har bara gästföreläsare vilket ska bli riktigt intressant.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

We keep on rockin'

Äntligen är det fredag och helg. Har äntligen fått klart litteratur-delen av musikarbetet, eller det är lite kvar att ordna. Men allt är nedskrivet en gång vilket känns helt underbart. När det gäller vilket ämne jag ska skriva om så går jag fram och tillbaka mellan tre-fyra stycken, det är svårt. Ska fundera under helgen och förshoppningsvis börja skriva nästa vecka, det skulle vara skönt.

Vädret är inte riktigt på Kalmars sida de senaste dagarna. Idag är det nästan storm ute och det har duggregnat mest hela dagen. Ska snart åka ner på stan en sväng och sen iväg till Hultsfred för att fira Lina. Det är fest imorgon och jag har inte riktigt bestämt mej om jag ska vara med eller inte, ett beslut som fattas imorgon.


Fina Lina :)

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

What's the point

Blev hemma idag. Vaknade upp med lite lätt feber och kände att det var lika bra att kurrera sig istället för att vara bort hela dagen lång. Tolv timmar med tågresor, föreläsning, promenader, cykelturer och dö-tid lockade inte imorse. Så efter att ha proppat i mej lite piller var tanken att jag skulle försöka ha en effektiv dag här hemma. Men så har det inte blivit. Motivationen innfinner sig inte idag och jag orkar inte tvinga mej själv till att plugga. Har fått en del gjort men inte så mycket som jag hoppades. Innan dagen är slut måste jag ha gjort några uppgifter i ekonomin och bestämma ämne till musikarbetet. Det har jag bestämt och då ska det göras, men först en liten paus.

Sommaren närmar sig verkligen och det är en anledning till att jag inte orkar plugga. Det behövs en paus nu, och den är bara fem veckor bort. Efter att ha spenderat tid med Emelie så börjar jag stressa upp mej. När hon stressar så blir jag också stressad. Försöker tänka att jag har det under kontroll, men när hon börjar prata om hur lite tid det är kvar så känner jag paniken komma krypande. Målet är att vara klar med casen plus arbetet om tre veckor, det lämnar nämligen två veckor till tentaplugg. Det känns som om jag borde klara av det, men samtidigt har vi en hel del föreläsningar kvar. Nej, jag hoppas att jag mår bra imorgon och kan ha en riktig pluggdag då.


Tittade nyss på resor till London igen. Årets resa känns långt bort men ändå så nära...


Thailand eller något annat varmt ställe skulle heller inte sitta helt fel...

Har lyssnat på Johnossis nya skiva Mavericks och den var riktigt bra. Att få se dom i sommar är något jag längtar efter. Har ju tänkt att jag ska fråga om jag får jobba också, något jag ännu inte har tagit tag i. Kanke något att göra idag? Ett mail är inte direkt jobbigt och något som tar tid. Men det är bara problemet att jag inte riktigt vet vem som har hand om "projektet".

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Today is gonna be the day

Gårdagen var en riktig härlig dag. Begav mej ner mot stan i solskenet strax efter halv ett och gick runt och kikade lite i några affärer. Jag som inte skulle handla något kom hem med några saker, men det är svårt att låta bli när det kommit så mycket vår/sommarkläder. Cyklade sen till slottet där jag gick runt och njöt i vårsolen. Pratade med brorsan som, äntligen, hade fått plusgrader på dagarna men fortfarande minusgrader på nätterna, och snön var ännu inte borta. Här hade vi säkert 23 grader igår, med blommor överallt, blad på träden, några låg och solade i bikinitopp igår och mjukglassen är i full gång. Jag är extra glad att jag valde att flytta söderut när jag hörde det här. Kvällen spenderades hemma hos Emelie med grönsaker och dipp. Vi tittade på korten från LA, vilket inte gjorde mej mindre avundsjuk, och Humorgalan. 

Är lite less på min hals nu. Har varit förskyld i två veckor lite drygt nu, och det vill aldrig släppa. Förra veckan var jag lite bättre men inte bra. Har läst att det går en smitta/virus med just förskylning. Det var en tjej som hade hostat i två månader. Jag vill verkligen inte vara sjuk i två månader! Okej, så illa är det inte. Men att ha lite ont i halsen är inget som är direkt roligt. Nej, jag ska sluta klaga och ta tag i dagen. Ska tvätta, städa, plugga och träna. Sen får vi se vad dagen mer bjuder på.

Här kommer lite kort sen igår och min cykeltur i lördags kväll:


Gillar hagarna som är en kort bit från mej. Det är inga djur i dom men det finns ändå skyltar som säger att "Det finns djur i hagen, gå in på egen risk" :)


Vitsipporna ville aldrig ta slut.


Kalmar slott.


Är väldigt glad att jag valde att flytta till en havsstad. Tror inte att jag är redo att släppa taget om vattnet ännu.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

One of those days

Gårdagen var riktigt trevlig. Halva gänget dök upp strax efter två och den andra delen runt fyra. Kvällen bestod av en massa prat om allt som man kan tänka sig. Det blev en hel del googlande och vi kom fram till att undersökningarna måste vara väldigt gamla.

Begav oss till Kåren vid elva och det var det redan fullt ös. Tog oss en shot innan vi intog dansgolvet. Movits spelade och jag och Filippa stod längst fram i mitten. Ett ord kan förklara hur det var: varmt. Det var verkligen sjukt varmt och efter två låtar försökte vi få tag i en av deras handdukar utan resultat. Stod kvar under hela spelningen och sen tog vi oss lite luft vilket inte var helt fel.

Ett stopp på Sibylla innan promenaden hem vilket, enligt vissa, var väääldigt lång. Fick plats allihopa i lägenheten och jag tror att det i alla fall blev någon timmes sömn för oss alla.

Har legat i soffan i princip hela dagen och kollat på handboll och Så ska det låta. Nu tänkte jag försöka resa mej och ta en cykeltur en stund, lite frisk luft skulle inte sitta helt fel.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()