Another week

Så var en till vecka snart över, helt sjukt vad fort det går ibland. Den här veckan har varit helt okej måste jag säga, lugnare i skolan och bättre väder. Att skidvm börjat gör det lite roligare, eftersom det förutom spänning också bjuder på mer paus i pluggandet.

Gårdagen bjöd som sagt på pizza, vin och Mello på Esplanaden innan jag, Sofia, Pellan och Therese tog oss ner mot stan. Vi hade bestämt oss för att bara gå på en pub och ta en öl, något som inte visade sig vara alltför lätt. Tänkte gå på Krögers men det var inte öppet så då försökte vi på två andra som hade för hög åldersgräns. Det hela slutade med att vi hamnade på KM vilket ändå var helt okej. Vi fick vår öl och sitta och snacka vilket var tanken. När dom stängde kl ett gick vi mot Esplanden och hämtade våra saker innan jag tog cykeln hem. Så det blev en hyffsat tidig kväller ändå.

När det kommer till Melodifestivalen så har ju alla bidragen varit nu vilket gör att låtarna får släppas. Det har jag i och för sig inga problem med, även om jag tycker det är lite tråkigt. Det jag däremot tycker är dåligt är att bidragen i sin helhet, alltså hela framträdandet, finns uppe på svtplay. Det gör att det inte blir lika roligt i finalen då man vet exakt hur det kommer och låta och se ut (bortsett från att dom inte ändrar något). Måste säga att jag inte direkt har någon favorit heller, även om jag inte riktigt kommer ihåg hur alla lät. Ser man till helheten måste jag nog säga att jag håller på Eric Saade eller Danny, eftersom det verkligen är ett framträdande som jag tror kommer sticka ut i Eurovision. 

Nej, nu ska jag snart slå på tv:n och ladda inför den nya veckan. Grupparbete imorgon och sen föreläsningar varje dag. Men mamma kommer ju som sagt på torsdag vilket ska bli riktigt roligt. Har också bokat biljett från Ljusne-Kalmar efter påsk. Hur jag kommer upp till Hälsingland är inte riktigt bestämt, men tanken är att jag ska komma på skärtorsdagen. Så till er som vill träffas är jag hemma i fyra dagar...

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pizza, vin och trevligt sällskap

Sitter och kikar lite på handboll såhär på lördagseftermiddagen. Sävehof-Hamburg i Champions League och det är jämt när tio minuter återstår. Skidorna imorse gick väl ändå helt okej, tre svenskor i topp tio, men dock utan medalj. Imorgon är det herrarnas tur och jag och Malin ska dra ihop något, får se hur det slutar.

Ikväll däremot blir det pizza, Black Tower och trevligt sällskap på Esplanaden. Utgång planeras, men när, var och hur återstår fortfarande. Planerna brukar alltid ta fart i slutet av kvällen när det börjar bli dags att gå så det är inget jag oroar mej för.

Är ju även sista deltävlingen ikväll, får se om jag lyckas övertyga tjejerna att kika lite på det. Annars får jag försöka få in någon repris.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Härlig start på VM

Ja, en riktigt grym start på skidvm måste man då säga att det blev med ett guld och ett brons. Tyvärr satt jag i frisörstolen genom hela tävlingen men hade regelbunden uppdatering via sms av Malin. Tack och bock! Mitt hår blev betydligt bättre än jag hade hoppats med tanke på att Elin (hon som färgade mej) efter första ursköljningen sa något i stil med att det är bra att kunderna inte kan se sig själva här nere. Detta på grund av att min utväxt var betydligt ljusare än resten av håret så botten blev tydligen blond vilket inte var meningen. Men efter massa om och men är mitt hår nu ljusbrunt vilket känns riktigt skönt.

Sitter och slappar efter att ha varit borta i princip hela dagen och inväntar tjejerna som kommer över på temys vid sju. Känns som om det var sålänge sen vi sågs utanför skolan så det ska bli skönt att bara umgås och få prata av sig lite.

Något som däremot känns lite jobbigt är att min kropp tycker att det är fredag idag, vilket gör att morgondagen kommer bli en lång transportsträcka till helgen. Men men, ska plugga på som bara den för att få en ledig helg.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Onsdag mitt i veckan

Okej, det var inte riktigt som jag trott på afrodansen igår. Det var inget med att plocka mango men dock en hel del av kvarnen, krukan, solen, anden, ödlan, spjutet och jag vet inte vad. Måste erkänna att jag 90% av tiden var tvungen att bita mej i läppen för att inte börja skratta. Jag såg det framför mej flera gånger, hur jag började gapskratta och alla vände sig om och kikade på mej. Det gjorde ju så att jag höll på att skratta ännu mer och fick därmed bita mej hårdare i läppen. Nej, åter till träningen som väl inte var någonting för mej direkt. Men det kan hända att det blir något mer pass (har lovat Pellan så minst ett blir det) eftersom det var ganska slappt och därmed ett skönt kvällspass. Nu laddar jag däremot inför spinningen som jag tänkte köra på fredag, lite mer min stil.

Har slängt ihop en tuppkaka inför morgondagen då tjejerna kommer över på temys. Längesen jag gjorde det nu och varje gång tänker jag på Oslo. Blev ju en hel del kakor där då Frida är expert och Paula verkligen gillade dom. Så efter att ha fått skött formen som lärling hos Frida så får jag nu klara mej på egen hand vilket går nästan lika bra.

Imorgon ska jag till frissan efter skolan, eller efter lunchen, vilket jag verkligen inte får glömma bort. Var tvungen att ställa alarm eftersom jag vet hur bra (läs dåligt) mitt minne är. Det är tänkt att det ska bli lite annan färg i mitt hår så vi får väl se vad vi kommer fram till. Har inte så många valmöjligheter med tanke på hur mitt hår ser ut nu, men bättre lär det nog bli. Lite svårt annars skulle jag tro med tanke på att jag inte färgat det sen slutet av oktober.

Annars pågår jakten på sommarjobb för fullt. Någon som har något förslag?

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Plocka mango

Igår snöade det typ hela dagen vilket gör att vårkänslan är long gone, riktigt tråkigt. Jag som lovad mamma att hon skulle få lite vår när hon kommer hit och hälsar på nästa vecka. Skulle vara så skönt om det är cykelväder så vi slipper gå/ta bussen överallt. Aja, mycket hinner hända på en vecka och jag hoppas bara att det inte blir värre.

Andra föreläsningen på kursen idag och det kändes helt okej, det är mycket att göra speciellt när det inte är hundra procent klart vad man ska läsa men det fungerar. Känns som om jag kommit en bra bit påväg i alla fall. Dock lite nervös inför nästa vecka då vi har föreläsningar tisdag-fredag, tror inte att jag gått så många gånger i veckan sen jag började. Man blir verkligen bortskämd med föreläsningar i jämförelse med gymnasiet då man i princip var borta från sju till fem varje dag. Något jag inte direkt saknar.

Ikväll ska jag på afrodans på gymmet, något som ska bli spännande. Har hört att det ska vara något med att plocka mango hit, och plocka mango dit. Men det blir roligt att se hur det är, annorlunda lär det ju vara i alla fall. Återkommer med reslutatet.

Nu blir det till att laga mat och sen kika på Mysteriet på Greveholm som varit mitt middagssällskap de senaste dagarna. Helt klart topp tre av alla julkalendrarna som jag sätt. Dock måste jag säga att det verkligen syns hur mycket tekniken gått framåt med specialeffekterna. 17.00 på barnkanalen om ni vill kika de sista avsnittena :)

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

En välbehövlig dag

Idag har jag planer på att inte göra mer än nödvändigt utan bara ta det lugnt och göra det jag känner för. Få bort den sista stressen från kroppen och ladda batterierna. Blir en hel del tv, skidor nu och sen handboll och Mello.

Gårdagskvällen var trevlig. Kändes som om det var längesen vi hade en "klassfest" vilket alltid är trevligt. Blev en sväng på Oleareys och sen cykeln hem. Känns skönt att jag tog det lugnt igår då jag inte alls är bakis idag utan nästan helt utvilad.

Fick ett mms från pappa imorse med en bild på våran baksida då det såg ut att vara lika mycket snö som det var i jul, om inte mer. Det verkar också vara väldigt kallt på många ställen norrut så jag är riktigt glad att jag befinner mej här nere i Småland. Här är det några plusgrader och inte alltför mycket snö kvar. Så om ingenting händer kommer mamma nog tycka att det är vår när hon kommer och hälsa på mej om en och en halv vecka. 

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dags att lätta ångesten

Så var några väldigt intensiva veckor över och det är dags att börja slappna av och komma in i en normal rytm igen. Tentan i torsdags hade väl kunnat gå bättre, men nu är det inte mycket att göra förutom att hålla tummarna att man lyckades flumma ner någonting som var relevant på frågorna. Eftersom omtentan ligger veckan efter London känns det inte optimalt att behöva göra den eftersom jag redan kommer ligga efter i plugget då... Aja, det är cirka tre veckor till resultatet kommer så det är ingen idé att fundera på det alltför mycket.

Kursstarten imorse gick bra, verkar som en betydlig roligare kurs. Känns lite som en nystart vilket jag verkligen behöver efter att ha varit stressad nonstop i flera dagar nu. Och enligt upplägget får vi ungefär en vecka med enbart tentaplugg, något som saknades i denna.

Så nu är det snart dags för tentafest såhär en dag försent och dags att släppa ångesten och stressen bakom sig. Tack vare några goda vänner, härlig musik och lite alkoholhaltigdryck så ska det inte alls vara några som helst problem. Började med det redan igår under Helen Sjöholms konsert och när hon sjöng Gabriellas sång så släppte en hel del av det, underbart vackert.

Nej, nu ska jag fortsätta göra mej klar.
Trevlig fredag!

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Drömmar

Jag skulle vilja lära mej mer om drömmar. Och då inte genom någon drömtydar-bok utan om varför man drömmar, hur man drömmar, hur drömmarna påverkas av händelser osv. Jag kanske är lite töntig, men tycker att det är lite roligt och intressant med just drömmar. Framför allt när man drömt någonting helt sjukt eller många helt olika saker som på något sätt ändå vävs ihop på ett självklart sätt.

Som inatt tex, jag tror jag kanske har drömt om minst fem helt olika saker som blev som en berättelse i drömmen utan att det var konstigt. Några saker kunde jag koppla till det som hänt under den närmsta dagen medan det kändes som om andra var tagna helt från det blå.

Men nu ska jag inte tråka på något mer om drömmar, om det ens är någon som fortfarande läser. Tentan på torsdag gör att jag hinner fundera en hel del de här dagarna. När man sitter och läser och efter en stund upptäcker att tankarna är någon helt annanstans och man inte har någon aning om vad man egentligen har läst. Jag antar att alla har upplevt det någon gång.

Nej, nu blir det snart badrummet innan jag tänkte krypa ner och kika på Couger Town och sen ett besök till mr Blund.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Alla hjärtans dag

Så var alla hjärtans dag här, en dag som jag brukar vara lite emot. Jag tycker inte att man endast en dag om året ska visa en person att man bryr sig om dom. Men trots detta har jag under dagen skickat ut mms till nära och kära och önskat dom en bra dag. Okej, jag kan skylla på Telia eftersom jag har gratis mms under dagen och också på att det är sååå mycket roligare att glädja andra än att ligga och plugga. Men det känns ändå inte riktigt helt okej. Det känns lite som om jag fastnat i samma träsk som många andra, men jag har i alla fall inte köpt något idag. Ingen liten nalle, ros eller choklad (eller vad man nu köper). Eller, nu ljög jag lite, jag köpte en ask med Aladdin hjärtan förra veckan, men det var bara för att dom är så goda och att det var ett bra pris. Betyder det att jag handlade en "alla hjärtans dag-sak"?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Du är som ett bihang!

Det messet landade i min telefon igår kväll strax efter klockan åtta. Hela saken var så klockren och jag vet en person som reagerade extra mycket i Skandinavium. Filippa och jag satt här i soffan och skrattade åt det och när jag fick messet så blev det ju lite roligare. Stackars Alex som inte fattade någonting, men så är det ju ett internskämt vilket inte gör det så lätt att förklara. Roligt tyckte vi att det var i alla fall, och jag skulle nästan kunna ge vad som helst för att ha haft en kamera på Sandra Poulsen just då. Den reaktionen hade nog varit i världsklass.

Men till tävligen då. Vi blev besvikna att Walz åkte ut, tyckte han förtjänade en finalplats. Brolle ser ju bra ut (men jag ligger inte på samma nivå på den delen som Frida, som skickade ett sms direkt efter hans framträdande) men låten däremot vet jag inte riktigt vad jag tyckte om. Vi gillade Loreens låt och hon gick rättvist vidare, Sannas låt var en lite av en skräll tyckte jag och vi satt alla och var förvånade när hon gick direkt till final. Mellanakten däremot har jag ingen kommentar på mer än att jag tycker det är sämre än på flera år.

Dagen schema:

  • Grupparbete
  • En sväng ner på stan
  • Plugga
  • Skriva cv
  • Söka sommarjobb
  • Gärna städa

Inte en så rolig dag med andra ord men dock nödvändig.

xoxo

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nypremiär

Det har varit dött här på bloggen ett bra tag, mitt senaste inlägg skrev jag i början av oktober. Men nu har jag fått sugen tillbaka och tänkte börja skriva igen.

Då jag inte har Photoshop men ändå var sugen att ha en ny design tog jag hjälp av blogghjalp.se, riktigt smidigt och bra måste jag säga. Det blir ju liksom lite kul att ändra desginen lite då och då och det här var verkligen ett smidigt sätt, bara att "ta" en liksom. Check it out om du liksom jag sitter utan PS!

Vad händer då i mitt liv för tillfället? Ikväll blir det Mello-mys här hemma med Filippa och Alex. Då skolan är kaos just nu är det skönt att bara kunna slappna av. Nämligen 1000-saker att göra men efter tentan på torsdag lugnar det tack och lov ner sig en aning. Idag tog jag en sväng ner till slottet i solskenet, riktigt skönt att bara gå omkring där nere och tänka lite. Sen så har jag börjat på ett cv inför jobbsökningarna som jag (förhoppningsvis) får iväg imorgon. Sommaren närmar ju sig och jag skulle gärna vilja jobba på vägen den här gången, så håll tummarna för mej.

Okej, det här var en liten lätt start, men jag lovar att det inte tar lika lång tid tills mitt nästa inlägg.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()