Oh, taking your advice and I'm looking on the bright side

Att komma tillbaka till grupparbetet några dagar borta från alla är inte lätt, inte när det är våran grupp vi pratar om. I stället för att arbeta med arbetet är det mycket roligare och lättare att snacka om allt som hänt sen vi såg varandra sist. Alla små händelser som på något vis är så roligt att diskutera med sina vänner.

Gårdagen bjöd inte på speciellt många sidor i arbetet om Skylten. När Lina och Sandra kom hem strax före ett satte dom igång med städning så när Filippa dök upp vid tre-tiden (efter att ha haft klödd med buss :p) hade vi kanske kommit en halv sida. Och då det dessutom var första advent var vi ju tvungen att fira på något sätt. Så efter det att jag kikat på One Tree Hill så blev det en sväng bort till Willys där diverse godsaker inhandlades. Juleskum hade såklart sin självklara plats. Påvägen till affären var vi trötta och det var dessutom kallt. Så för att bli varm så hittade vi på en massa skojjiga saker. Något som inte kan ha sett speciellt normalt ut. Men vi hade roligt och det är det viktigaste :D Väl tillbaka i lägenheten blev det 'Lotta på bråkmakargatan 2' och mys i soffan med tända ljus.

Skulle ha börjat med grupparbete halv elva idag. Men i vanlig ordning dyker Filippa upp cirka tjugo minuter senare. Dessutom var vi idag tvungen att starta om Sandras dator, och ja den är inte speciellt snabb. Så vi kom väl igång en timme senare än planerat eller så. Dessutom så fick vi ett mail med tenta-resultatet idag. Och nyfikna som vi är så var vi ju tvungen att snoka lite ;) Jag känner mej otroligt lättad att resultatet var på min sida.

Nu är det middagspaus här på Lilla torget och sen blir det väl förhoppningsvis några rader till på arbetet. Tanken är att det ska bli lite tid för läsning ikväll också, men får väl se hur det går. Imorgon måste vi bara vara färdig med musikarbetet för att även hinna göra den tredje uppgiften på marknadsföringen.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

I´m dreaming of a white christmas

Ursäkta att det varit dött på bloggen i en vecka ungefär. Men när dagarna består av plugg, plugg och åter plugg, känns det inte som om det är så mycket att skriva om. Sitter på Lilla torget mest hela dagarna och håller på med grupparbete och de timmarna som jag väl är hemma i Kalmar, sitter jag och läser marknadsföring i lägenheten eller om musikgenre i bibblan. Så lovet som kommer om tre veckor kommer väldigt lägligt. Så det är bara att lägga in spurten och kämpa de sista dagarna. Appropå lov, köpte en ny biljett hem till jul. Skulle ha åkt på måndagen, men då alla åker fredag eller lördag plus att det skulle vara lilla-julafton på lördagen, så kände jag att jag ville åka hem tidigare. Sitta hemma sista advent helt själv lockade inte direkt, så nu blir det hemresa på lördagmorgon. Så det blir väl att fundera på om man ska gå och lägga sig efter tentafesten, som jag antar blir av, eller om man ska gå till tåget direkt.

Har hunnit med en hel del idag faktiskt. Åkte till Ikea-området imorse. Där blev det julgardiner och lite ljus samt sand. Sen hem och dumpa det och så ner till stan för att möta upp Emelie. Lämnade tillbaka min julstjärna och kikade lite i affärer samt åt lunch. Sen på vägen hem så svängde jag förbi Giraffen där jag handlade en ny julstjärna, på fot denna gång, samt en chokladkalender, något som är ett måste! Och Filippa, det går faktiskt att bara äta en per dag ;)

När jag kom hem var klockan halv fyra satte jag igång julmusiken och började med pyntandet. Visst, det är inte första advent förrens imorgon. Men då jag åker till Hultsfred 10.25 tyckte jag att jag fick göra det idag :) Stryka gardinerna gick väl inget vidare direkt, men det får duga. Mamma är inte här och kan klaga så :p Ikväll blir det att packa till i veckan, laga mat eller matsäck (fortfarande mätt sen lunchen) och sen blir det bara till att mysa kvällen lång. Ladda batterierna för en ny fullspäckad vecka med plugg.



PadThai. Väldigt gott, dock inte som i Thailand men det är väl inte så konstigt när omgivningen är helt annorlunda.


Känner mej riktigt nöjd med gardinerna :)


Julmys!

Blir till att fortsätta lite med pyntandet nästa helg. Ska leta reda på lite granris som jag kan dekorera med. Men det får vänta tills jag är hemma på dagtid.

xoxo



...Layouten kommer nog också att dröja, har inte tid för tillfället....

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Let's hope you never leave old friend

Veckan har varit full med plugg, plugg och åter plugg. Måndag var vi i Linköping och intervjuade Emma på Skylten inför musikarbetet. Sen hem till Lilla Torget i Hultsfred och börja med första uppgiften i marknadsföringen. Tisdag och grupparbete på morgonen och kvällen med ett uppehåll för föreläsning. Onsdagen var det föreläsning på morgon och sen grupparbete tills jag åkte hem vid halv sex. Kom hem vid halv åtta och tolv timmar senare begav jag mej mot Hultsfred igen. Seminarium och föreläsningen och sen var tanken att vi skulle jobba med grupparbete. Men eftersom både Lina och Filippa var sjuk (dom tog vaccin på onsdagen) och jag och Sandra var sjukt slitna, så struntade vi i det. På kvällen så åkte Lina och Sandra till Linköping för att hämta Elsa (en bil) som vi skulle ha på fredagen.

När klockan ringde 5.20 på fredagen var det inte speciellt lockande att kliva upp. Men det gick ändå rätt så bra eftersom jag visst vad som väntade. Satte oss i bilen strax efter sex, hämtade upp Filippa i Stålhagen och sen började resan ner mot Malmö. Sandra vid ratten, och ja, det var ju en upplevelse ;) Haha, nej då det gick bra. Efter dryga timmen stannade vi och jag blev chaufför. Det var ganska intressant då jag precis nådde ner till pedalerna :p Tanken var att vi skulle byta chaufför igen innan vi kom in i centrum, eftersom jag var lite osäker när det var jobbigt att koppla och så. Men nu blev det inte riktigt så utan innan vi visste om det var vi inne i Malmö. Efter ett stopp och fråga efter hallen så begav vi oss mot Baltiska Hallen, eller var det Baltiska Havet Sandra? ;)

Efter en paus så kom Anders Larsson, VD för United Stage, och hämtade oss i sin bil. Körde oss till Malmö-kallbad där vi satt oss och fikade och pratade. Och shit vad fint det var där nere vi kusten! Solen lyste från en klarblå himmel och jag fick verkligen sommarkänsla. Anders var en riktigt skön och trevlig person och intervjun gick bra. Jag skulle inte tacka nej till att jobba för honom direkt :p

Blev avsläppta vid hallen igen och tog oss sen till centralen där jag och Filippa hoppade av. Lina och Sandra skulle på turné i Skåne under helgen och stannade kvar. Mitt tåg skulle gå 13.48 och Filippa som skulle hem tänkte åka på samma. Men när vi satt och väntade så blev det försening efter försening. Och när vårat tåg inte hade kommit tio över så gick vi och pratade med dom. Det hade varit en olycka och alla tåg var försenade och några inställda. Jag fick nya biljetter till ett tåg som gick en timme senare och Filippa tog ett annat tåg. När tåget väl gick så var det självklart inte slut på förseningarna. När vi åkt en timme eller så blev det fel på tåget och vi blev stående på en station i dryga tjugo minuter innan vi kom iväg igen. Så i stället för att ha kommit hem strax innan fem, var jag hemma 18.20. Kom hem och la mej i sängen där jag låg kvar hela kvällen. Kikade på Idol och njöt över att det var helg.


Tack för en skitkul roadtrip tjejer!

Jättefint väder idag så imorse tog jag en promenad i solen. Måste plugga i helgen men tror jag skippar det idag och spar allt tills imorgon, det är trots allt lördag.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Under pressure

Helgen har passerat väldigt fort, trots att det inte hänt speciellt mycket. De flesta har varit borta från staden så jag har hållit mej hemma och kurrerat mej. Förskylningen bryter fortfarande inte ut och jag hoppas att jag slipper den också, sjukdom har vi verkligen inte tid med.

Min panik över allt som ska göras på de fem veckorna som är kvar innan jul bara växer och växer. Vi ska göra fyra, helst fem, gruppuppgifter, fyra seminarium och, förhoppningisvis bara, en tenta. Dessutom så har vi ju x-antal föreläsningar också. Shit säger jag, men vi ska lyckas. Jag vet att om vi bara sätter igång med grupparbetena så kommer det gå vägen. Vi kan om vi vill!

Imorgon väntar ett besök på Skylten i Linköping för intervju och så för ena grupparbetet. Sen så är det väl bara att sätta igång med första arbetet i ekonomin som ska vara klar på torsdag. Föreläsning tisdag och onsdag samt torsdag då vi dessutom alltså också har seminarium. Jag har egentligen en synundersökning på onsdag, men om det är så att det är knappt med tid får jag väl låtsas vara sjuk eller så. En person mer eller mindre att träna på får väl studenterna klara sig utan. Mina studier går i första hand. Med andra ord är det fullt upp nu till veckan.

Klarade mej utan större problem fredagen den trettonde. Igår däremot skulle jag cykla till Ikea-området och efter en bit så gick det inte att trampa längre. Ringde och störde pappa mitt i jakten, direkt efter det att han skjutit en älg, och bad om hjälp. Så efter att ha burit hem cykel hämtade jag verktygslådan (tack pappa) och började. Efter många om och men och kanske 45 minuter eller så, lyckades jag äntligen få hjulet på plats. Kände mej riktigt stolt faktiskt :p

Håller på att ta ikapp alla missade avsnitt av One Tree Hill också. Inne i början av sjätte säsongen nu, så det är väl kanske bara tjugo avsnitt kvar eller så. Haha, men det går framåt.


Var ute och cyklade en sväng i fredags och hittade en stol mitt i skogen. Ja, är man trött så är man :p

xoxo


Tröttnade på den gamla layouten men har inte riktigt haft tid eller ork att göra en ny. Så den här får duga tills vidare.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Lights will guide you home

Tror att årets höstdepression infann sig idag. All energi har varit som bortblåst och alla glada tankar och känslor har uteblivit. I stället har jag känt mej nere, seg och tänkt en massa.

Många minnen har det blivit och saker/personer/platser jag saknar. Det har blivit många 'tänk om' idag; tänk om jag inte hade gjort som jag gjorde då, tänk om jag bara hade valt en annan väg, tänk om jag hade vågat, tänk om... Ja, ni fattar. Men jag har också intalat mej själv att tänka på det andra sättet; tänk om du inte hade gjort det där valet, då hade du aldrig upplevt det/lärt känna den där personen/insett vad du ville göra...

Nej, det gäller att koncentrera sig på det som verkligen betyder något. Alla bra minnen jag har. De minnen som faktiskt är oersättliga. Alla underbara personer jag mött hittills i mitt liv. Jag känner att jag upplevt så mycket, både positiva och negativa saker. Hur jag under de senaste tre åren utvecklats som person. Nu är det dags att släppa den jag var tidigare. I fortsättningen ska jag leva för stunden. Försöka glömma allt gammalt som etsat sig fast. Släppa det och fokusera på de personer som jag har i mitt liv nu, och de minnen som betyder och förändrar.

För jag har många personer som jag värdesätter otroligt mycket. Människor som på sitt egna vis har lärt mej något om mej själv. Jag har genom dem funnit något som jag inte trodde jag hade. Och för det är jag evigt tacksam. Vissa av dessa personer lär mej något nytt varje gång. Andra får jag inte den chansen med. Chansen att skaffa fler minnen. Era liv blev korta. Era andetag för få och hjärtslag för några. Men era steg på den här jorden har gjort skillnad. Ni fick mej alla att se saker och ting på ett nytt sätt. Genom er tar jag inte livet för givet. Ingen vet när något annat hjärta kommer sluta slå.




Det är dags att ta sig i kragen, rycka upp sig och göra det bästa. Mer kan man inte göra. Alla gamla negativa tankar och känslor ska sakta men säkert bort från min hjärna och mitt hjärta. Tomrummen som blir ska fyllas med positiva minnen. Nya minnen. För vi lever bara en gång. Jag lever bara en gång. Och jag ska banne mej ha ett bra liv. När det är dags för mej att lämna denna jord så ska jag inte ångra något. Det ska inte finnas några negativa 'tänk om'. Utan i stället ska jag minnas alla otroliga upplevelser jag varit med om. Alla otroliga personer som varit en del av mitt liv, som jag kan skratta mej lycklig att jag träffade.

Från och med imorgon ska jag leva i nuet och inte tänka på vad som hade kunnat hända igår.


Life is complicated, I think that's the reason why we only get one chanse.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Time won't wait

Antar att ni alla någon gång har haft en känsla av att 'idag var det någonting jag skulle göra'. Precis så har det varit för mej idag. Det känns som om det är något jag skulle ha gjort men jag har ingen aning om vad det kan vara. Det är riktigt irriterande och jag kan inte sluta tänka på det vilket inte gör det lättare att minnas. Förhoppningsvis var det inte någonting speciellt viktigt, det hoppas jag i alla fall. Men det kan inte vara några räkningar så vräkt ska jag väl inte bli ;p

Tentan då. Jag kan faktiskt inte svara på hur det gick. Jag kan lika gärna få godkänt som om jag får göra omtenta. Det kan skilja många poäng eller några. Jag får helt gå omkring i tre veckor och vänta på resultatet, känns mindre roligt.

Inte blev det någon tenta-fest för min del heller. Mådde verkligen inte bra efter tentan och så här i sjukdomstider vill jag inte riskera något. Har verkligen inte tid att bli sjuk! Så i stället blev det en lugn hemmakväll och hemgjord pizza, inte helt fel det heller faktiskt. Kikade dessutom på We Will Rock You, njöt och drömde mej tillbaka.


 
Rekommenderar verkligen alla att se musikalen!

Kursstart idag, marknadsföring som gäller inom ekonomin nu. Och efter dagens föreläsning så känns det inte alls hopplöst. Det är ju logiskt alltihop och har en känsla av att det inte alls kommer bli så många gubbar och teorier att komma ihåg. Jag och Evelin åkte också med föreläsaren hem till Kalmar, riktigt skönt och hemma ungefär en timme tidigare. Det tackar vi för! :)

Nej, nu blir det soffläge resten av kvällen. Boken som jag hade som mål att läsa ut idag får vi ta en annan gång. Musik-föreläsning imorgon och på onsdag. Vet inte om jag ska skippa onsdagens föreläsning eller inte. Många är sjuk uppe i Hultsfred och just nu lockar det inte så mycket att gå upp klockan fem. Får helt enkelt ta en funderare på det hela.

Satt igår en sväng och kikade igenom och ordnade upp mina bilder på datorn. Och det kom så sjukt många minnen, blev nästan jobbigt. Det är roligt att ha gjort en hel del i sitt liv, absolut. Men när man saknar någonting riktigt mycket är det ibland svårt... Här kommer en bild från en av de absolut bästa dagarna i mitt liv hittills:


Brighton, augusti 2007.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Who want´s to live forever?

Jag hade nyss skrivit en ganska lång blogg. Men att publicera den gick tydligen inte. Och nu är den borta.

Sista pluggdagen innan tentan idag.
Jag vill klara den. Jag måste klara den. Jag ska klara den.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I was born to love you

Okej, här kommer en kort blogg om helgen. Vi spar Champions of Rock till en annan gång.

Åkte till Hultsfred strax före ett på fredagen och då det var ett gammalt tåg blev det snabbt fullt. Vi fick då byta till en buss som tog oss sista sträckan. Eftersom det är vägarbete fick vi åka en omväg och kom fram senare än beräknat. Irriterande, men vi ska ju inte klaga när det är tåg trots att det är svårt...

Blev i alla fall knappa timmen hemma hos Ida där jag och Evelin i princip bara åt. Sen mötte vi upp Filippa och gick ner till Lindblomsskolan där vi skulle jobba mellan 16-24. I ett mail vi fått stod det att vi kunde checka in där, men det kunde vi såklart inte. Aja, skitsamma. Vi satt i alla fall där tillsammans med Daniel i våran klass och Jennie från tvåan. Roade oss med att måla en massa skyltat och så blev det två omgångar Fia med knuff. Pratade med några killar från Halmstad också. 'Big bang theory...det är ju kul...' Haha, klockrent! 
Efter vi slutat kände vi att vi inte riktigt orkade gå hela vägen till campus utan kände att vi kikade på festivalen på lördagen i stället.


Min, Filippas och Evelins teckning. Satte upp den på väggen så att de andra "grupperna" också skulle göra en. Måste dock säga att jag tycker vi vann :)


Jag och Filippa gjorde en skylt. Snigeltaxi? ;)


Vårat café vi hade blev döpt till 'Café Kiosk', kommer dock inte ihåg hur och av vem :p

Sov dåligt under natten och vid halv tolv blev det att gå till campus för att checka in och sen förbi Willys. Tillbaka till Stålharlem (vem kom på det smeknamnet förresten?! :p) för lite chill och mat. Tillbaka till boendet och började på en ny teckning gjorde Filippa och jag nästan direkt ;) Men efter att Linus ringt några samtal så behövde vi inte sitta där alla fem (vilket verkligen inte behövdes), så jag och Filippa var snabb med att anmäla oss som frivilliga till att gå och jobba på själva festivalen. Så efter två timmar lämnade vi skola och promenerade mot campus och väl där hade dom inte direkt något jobb till oss. Så vi började med att äta och sen kollade vi lite om toaletterna såg okej ut under kvällen. Annars drog vi mest runt och lyssnade på banden och så.

Frös som en tok så när vi slutade klockan tolv så blev det tyvärr ingen fest med tillhörande efterfest. Gick direkt hem till Lilla torget där jag somnade nästan direkt. Dock vaknade jag efter kanske en timme och kände mej så jäkla bakis ;)

Tog tåget hem klockan 10 och sen blev det mest datorn och tv:n under dagen.
Denna vecka blir som sagt mest bara tentaplugg. Dock har jag en liten förskylning, och feber på g?, vilket verkligen inte hjälper när man ska få in massa teorier och annat "nyttigt". Är bara att göra mitt bästa och så får vi se hur det går på lördag.
Det hjälper ju inte direkt heller att det är sol och blå himmel ute när man måste sitta inne...


xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()