My soul is painted like the wings of butterflies

Har suttit och försökt fixa till layouten lite. Men kommit fram till att det inte är så lätt när man inte har PhotoShop... Får heller inte alla färger att fungera. Så just nu får den ser ut som den gör vid tillfället, så får jag pilla lite när jag har tid nästa gång.

Idag har det gått från sol, till snö, till uppehåll, till snö igen. Inget roligt väder med andra ord. Hade tänkt att gå en promenad ner till bibblan imorse när jag vaknade och såg att det var soligt. Men medan jag åt frukost så byttes solskenet ut mot snö, så det fick bli en tur på cykeln. Annars har jag inte gjort direkt mycket idag, pluggat lite och bara slappat. Kollat på finalen i handbolls EM och tyckte att det var helt rättvist att Frankrike vann. Kroatien har i princip bara Balic medan Frankrike har större brädd.

Imorgon är det tvättning 10-13, städning och plugg som står på schemat. Matlåda till tisdags ska också hinnas med samt packning inför övernattningen tisdagkväll.


Vill ha sommar nu...!

Om någon har Photoshop så får ni gärna höra av er! ;)

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I´ts just a memory in your mind

Satan vilken morgon/dag/kväll/natt/morgon det var i torsdags. När klockan ringde strax före fem kände jag mej som en zombie (?) eftersom jag inte kunde somna kvällen före. Men släpade mej upp och gjorde mej klar. Snöstormen kvällen före hade ställt till det med vägunderlaget och halva vägen ner till stationen var jag nära att ge upp och åka hem igen. Men jag tog mej ner och väl på bussen kunde jag inte somna utan slumrade bara till då och då. När Anders och jag klev av i Hultsfred konstanterade vi att det inte alls var en rolig dag att gå upp till skolan och jag verkligen önskade att vi kunde åka taxi. När det inte var plogat så var det ju inte direkt lätt att gå heller vilket gjorde att mitt humör inte blev bättre. Men sen när vi hade gått en bit så stötte vi på Gabbe som skulle få skjuts av Hugo, han lovade oss att vi också fick plats så vi följde med till vägen. När vi stått där en stund kommer Niclas och även han väntar nu på Hugo, vilket gjorde att Gabriel blev lite nervös eftersom Hugo inte visste att vi nu var fyra stycken som väntade på honom. När den röda bilen väl svängde runt hörnet sträcktes tummar ut och vi fick tack och lov lift.


Gabriel, haha :)

Skolan gick helt okej, tack och lov. Direkt efteråt gick jag och Lina på Bolaget och sen hem till soffan där jag slökollade lite på tv innan det var dags för middag. Gick och la mej i soffan där jag tänkte vara sällskap men somnade tydligen ganska snabbt. En välbehövlig powernap på kanske en kvart gjorde att jag gjorde mej mycket piggare och mer pepp för kvälles partaj. Vi gjorde oss klara och tittade sen på den del av p3guld som Sandra tydligen hade varit i bild, något både jag och Lina missat trots att vi kollade efter henne under hela galan. Vid 19.40 dök Gabriel och Hugo upp, men Hugo skulle jobba och åkte direkt. Vi andra lärde Gabbe 'Helan går' och under tiden dök fler och fler klasskamrater upp. Tror vi var lite över femton allt som allt. Lyssnade på gammal musik, spelade 'Jag har aldrig...' och hade det allmänt trevligt.

Väl på Metropol (dit vi fick skjuts- tack Emelie) snackade vi lite med några som ätit där före, lyssnade på bandet, dansade och hade det roligt. Träffade Jocke och pratade med honom en del, var verkligen inte igår. Vi kom fram till att jag kunde gå och hälsa på honom då och då så att vårat avtal kunde gälla :p Klockan ett stängde det eftersom dom i baren inte sålt tillräckligt. Tråkigt men sant. Så det blev en promenad till Rönnvägen och efterfest. Gick med Mike och Josefin och det var en rolig promenad, mycket tack vara Josses skor :) Fick också svar på en fråga som jag haft länge: Om de har röda muggar i USA när dom har fest och om det är ölfat som gäller. Mike sa att det verkligen var röda muggar på i princip alla fester och att det ibland fanns ölfat. Det var tydligen också ibland '1 dollar-nights' då allt i baren kostade 1 dollar. Haha, man kanske ska åka dit ändå ;)

Efterfesten var trevlig och när Sandra och Lina bestämde sig för att gå hem stannade jag en stund till. Och tiden gick utan att jag direkt märkte det. När Alex och Josse skulle gå hem bestämde jag mej för att joina och kom till Lilla torget 4.45. Somnade direkt när jag la mej och sov i kanske fyra timmar. Förstår inte vad det är med mej, kan verkligen inte sova när jag varit ute länge dagen före.


Tack för en kul kväll! <3

Nu tänkte jag göra mej klar och ta bussen ner till stan. Har resor på mitt kort som jag inte kommer kunna utnyttja, och nu när det snöar lite lätt så känner jag inte direkt för att cykla.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

It's hard to stand here alone

Måndagen var nästa hemsk. När klockan ringde 04.40 trodde jag inte att det var sant. Pallrade mej upp ur sängen och var färdig på tjugo minuter. Hade förväntat mej att det skulle gå segt eftersom det var så tidigt, men i stället fick jag tid över. Satt en snabbis vid datorn innan jag sakta åkte ner mot stationen. Var där ungefär en kvart innan tåget (tack och lov) skulle gå men det var öppet så jag gick in och satte mej. Efter en stund kommer Anders och slår sig ner på andra sidan gången. Vi var väl båda lite slitna om man säger så. Direkt efter konduktören varit och kollat på biljetterna drog han ner mössan över ögonen och jag ner huvan. Kunde dock inte riktigt somna utan halvslummrade fram till Hultan. Smög in på Lilla torget och la mej i soffan en liten stund. Föreläsningarna gick bättre än förväntat och jag var inte alls lika trött som jag trodde att jag skulle vara. Det var buss hem men jag lyckades sova en bit. Kan säga att jag somnade ovaggat strax efter tio den kvällen. Efter att ha haft dubbla föreläsningar och varit borta fram till 18.15.

Idag har har jag inte gjort någonting direkt som varit jättekul. Pluggat en del, hämtat några böcker som kommit och beställt klipp-tid. Tror inte att det har gått så här lång tid utan en klippning så det ska bli skönt att få göra det snart. Kikat en del på tv, slappat, läst och lite allt möjligt. Imorgon är det grupparbete på förmiddagen och sen blir det väl lite ekonomi på eftermiddan.

Torsdag är det föreläsning igen vilket betyder det tidiga tåget. Stannar nog kvar i Hultan efter det och går ut på Metropol med dom andra.

Har många bilder sen jul som jag har tänkt lägga upp några stycken av. Men får se när jag har tid och ork till att gå igenom dom ;p



xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Are you tired of being an object

Idag har det varit en riktigt slapp och skön dag. Ryggen känns mycket bättre och jag gick en promenad imorse i solskenet. Nu till kvällen blev det nybakta scones och te. Klockan är ställd på 4.40 imorgon så jag ska försöka sova nu. Tänkte bara lägga upp den här videon, är verkligen ett av de auditions som jag kommer ihåg sen X-Factor 2007.

Älska Sharon och Lou-Lou i den, medan det känns som om Danni bara fejkar. Simons kommentar på slutet är ju också riktigt skön.






xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

He walked the streets a soldier and he fought the world alone

Har fortfarande inte fått Internet att fungera, så att inläggen knappt kommer beror på det. Att sitta på golvet är inte speciellt bekvämt och inte direkt varmt heller. Men Frida trodde att hon och Pierre skulle kunna ha tid att komma förbi idag, så jag håller tummarna.

Tentan gick helt okej men jag vågar inte hoppas på något direkt betyg. Så det är bara att vänta och sen hur det gick. Festen var riktigt rolig! Verkligen en tillbaka "lyssning" på allt som spelades när man växte upp. Jag och Filippa dansade tryckare så som man gjorde i trean ;)

Har fått tillbaka musik-tentan som vi gjorde innan jul och jag är verkligen inte nöjd med mitt betyg. Men det var väldigt små gränser och jag orkar inte tjata till mej ett högre betyg. Det får vara som det är helt enkelt och hoppas att det är det sämsta betyget jag får.

Nya musikkursen har börjat och det känns som om det kommer bli riktigt roligt och intressant. Daniel är en skön prick och vet verkligen vad han pratar om. Dessutom älskar jag hans svengelska :D Har nämligen fått tre utbytesstudenter, två från Usa och en från London/Tyskland, så kursen går på engelska. Ekonomikursen sätter igång på måndag och det kommer att bli en körig vår. Har seminarium och två tentor på fem dagar vilket inte känns lockande direkt. Men det är bara att göra sitt bästa.

Hade sovmorgon imorse men har hunnit med att handla redan, tillsammans med Emelie. Har haft en stunds paus här hemma och tänkte nu cykla upp till Berga för att hämta böcker som kommit. Tanken är också att jag ska förbi Friskis & Svettis och prata med dom samt förbi en frisör och boka tid. Får väl se hur det går...

Therese och Sofia kommer till mej vid sex-tiden och stannar över natten. Dom har tenta på lördag så dom sover här för att slippa åka så tidigt. Ikväll blir det tacos och lite mys och imorgon troligtvis en stund nere på stan efter dom är färdiga.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Another one bites the dust

Så var det dags för den andra ekonomitentan. Ser inte fram emot att spendera fyra timmar i en sal utan fönster...det är nästan lite läskig. Jag som gärna vill sitta bredvid ett fönster och titta ut för att hitta svaren på frågorna. Sitta och tänka och se ut över vad som försigår därute. Men nej, i Kalmar gör man tentorna i en sal utan fönster. Så det är bara att göra sitt bästa och hålla tummarna för att det ska gå vägen. Det roligaste kommer dock efter tentorna och tre tjejer i klassen har ordnat ett tema för denna; 90-tal. Kan inte bli annat än roligt och det känns som om det kommer bli en riktigt nostalgitripp :)


Evelins bord sen första tentan. Hon hade lite beslutsångest över vad hon skulle ha med sig ;p

Alltså tenta 9-13, sen förbi stationen för att köpa tågkort och så förbi den gröna affären på vägen hem. Ska köpa till Lina som inte hinner gå dit idag, den stänger nämligen 13 i Hultsfred. Sen vid halv fem bär det av uppåt och där blir det fest hela natten. Söndagen antar jag blir riktigt lugn och jag tänkte försöka komma hemåt mitt på dagen någon gång.

Hoppas alla får en bra helg!
xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

You have the best of two world´s

Ursäkta för den dåliga uppdateringen. Men sen jag kom tillbaka hem så har Internet börjat krångla som det gjorde i början, måste ha något att göra med att jag drog ur alla sladdar. Dessutom så har vi tenta på lördag och under jul har man väl inte pluggat speciellt mycket. Så efter lördag ska det förhoppningsvis bli fler inlägg om bara Internet vill.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sometimes late at night

Det går visst inte så bra med det lilla "löftet" att jag skulle uppdatera bloggen ofta... Nu har det varit uppehåll sen i söndags igen. För att skylla på något så får jag väl säga att jag knappt suttit vid datorn, och det är faktiskt sant. Visst, jag har suttit här för att plugga lite och då har jag väl kikat runt lite snabbt, men inte suttit och verkligen bara suttit framför datorn. Anledningen att den är på just nu är att jag suttit och skrivit lite och så kände jag att jag var värd lite tid framför skärmen, uppdatera mej lite.

Dagen har varit händelserik:
Mamma och jag åkte hemifrån strax efter tio och kom hem dryga två timmar senare. På den tiden hann vi pricka av besök på elva olika ställen med start på banken här i Ljusne och slut på Coop. Har alltså också åkt till och från stan på den tiden, så egenligen hann vi med alla ställen på bara en och en halv timme. Duktig gjort tycker jag.

När vi kom hem blev det en lätt lunch och sen iväg till pulkabacken med mamma, kusinbarnet Stina, kusin Åsa och "pappa" Kenneth. Vi åkte pulka, tefat, madrass och "plast-madrass", lekte, hoppade i snön, gjorde snö-änglar, vissa av oss lekte björn, andra blev monster, drog Stina uppför backen, kastade snö på varandra och skrattade en hel del. Efter lite dryga timmen var vi lagomt blöta, kalla och trötta så vi kände att det var dags att bege sig hemåt. Åkte förbi morfar en snabbis för att lämna lite saker vi handlat till honom och sen till Åängsvägen.

Kom hem och då blev det soffläge för att kolla på slutet av skidskytten. Plockade ur diskmaskinen och dukade borde och sen kikade jag på Top Model och åt lite däremellan. Sen var det tyvärr sorligt men sant att jag inte kunde skjuta upp pluggandet längre. Så jag låg i sängen och läste i en och en halv timme. Kikade sen på Biggest Loser och nu sitter jag här. Börjar bli lite trött eftersom jag håller på att ställa om kroppen längre. När jag kommer ner till Småland blir det inga sovmornar varje dag utan bara på helgerna, så jag har börjat lite smått redan nu.


En hel del snö den här vintern har det kommit, och de senaste dagarna har det varit mellan 13-20 grader kallt.

Sista dagen imorgon och jag har verkligen fullt upp, får planera så att jag hinner med allt.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I take my chances and start again

Så var vi inne i 2010 och jag har börjat det nya året med att inte sitta vid datorn flera gånger om dagen som jag tidigare oftast har gjort. Egentligen har jag inte suttit här alls om man bortser från cirka tjugo minuter igår (då jag startade den för att kolla mitt konton) och nu.

Nyår var mysigt. Jag, Becki och Mickis var hemma hos Sanna och lagade mat och spelade spel. Sen bar det av in till torget när tolv-slaget närmade sig. Och vi kunde alla konstantera at det var skönt att vara nykter.

De första dagarna på det nya året har jag roat mej med att ta ner en massa gamla saker från vinden och gått igenom allt. Och det är en hel del som finns där uppe; gamla teckningar, böcker, leksaker, gosedjur... Ja, ni förstår. Vi har nämligen nästan "snöat inne". Det har snöat mycket och mest hela tiden, blåst och varit ganska kallt. Så att ge sig ut någon längre tid har inte kännts speciellt lockande. Men jag gillar det!

 Nu väntar vi besök om knappt två timmar, det är dags för fjärde och sista "julafton". Totalt 17 stycken idag, medräknat är då fyra stycken kusinbarn, jag längtar.


Dagens paketskörd, varav säkert 90% tillhör Stina, Edvin, Oskar och Filip.

Lite bilder och så sen vintern får komma upp när jag återigen är nere i Kalmar där Internet är lite snabbare.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()