This is the end you know

Jag har haft en riktigt trevlig helg här nere i Kalmar tillsammans med Sofia och Pellan. Fredagen bjöd på pizza och sen blev det bio, 'Percy Jackson och kampen om åskviggen'. Valet stod mellan den och 'Shutter Island', men då varken jag eller Sofia vågade kolla på den så fick det bli Percy. Och Pellan som var mest anti tycket att den var riktigt bra, liksom vi andra. Visst det fanns några scener som inte behövde vara med, men handlingen och så började riktigt snabbt. Rädd blev man också x-antal gånger, men jag var nog den som var mest rädd då jag skrek till när en bil axelrerade (?), haha ;)



lördagen blev det en sväng ner till city och lite shopping. Jag kom hem med ett par skor, byxor och datorskydd. De andra fick också med sig en del tillbaka. Lagade en jättegod middag och sen var tanken att vi skulle ha en powernap på ungefär trettio minuter. Men efter en stund bestämde vi oss för att flytta fram alarmet 15 minuter, men när jag vakande till hade det gått ytterligare en kvart. Vilket betydde att vi vaknade strax före sju. Något måste ha hänt med alarmet när jag halvvaken försökte ställa om det. Så det blev att duscha och göra sig klar. Beslutet togs också att förfesta här hemma hos mej, så det blev Melodifestivalen till en början. Ner till kåren där det till en början var dött men efter en stund började folket trilla in. Blev tillslut en riktigt rolig kväll! Promenad hem, vilket kanske inte var det bästa för mina fötter, men som gjorde gott.


Finmiddag, fast inte om man räknar med bordskicket ;)

Idag har det varit en riktig bakisdag och jag har inte gjort mycket värt att nämna. Efter frukosten vid tolv-tiden, satte jag och Pellan oss på en varsin stol på balkongen. Solen sken och min termometer visade +17, men den är inte riktigt att lita på eftersom den ligger alldeles vid husväggen. Varmt och skönt var det och solen värmde i ansiktet. Vi försökte få bort snön från min balkong på olika sätt och en hel del försvann, kika in lite killar hann vi också med :p Har blivit resterna av pizzorna till middag och nu dricker jag lite te och kikar halvt som halvt på Wallander. Blir sängen hyfsat snart och imorgon är det tvätt som gäller på förmiddagen samt plugg, plugg och åter plugg. Tre veckor kvar till tentorna nu och en hel del som ska göras.


Pimpad och klar :)


xoxo 

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Someone like you

Idag har det varit en bra dag, känns det som i alla fall. Gick upp strax före halv nio och gjorde en lite roligare frukost. Städade sen (vilket verkligen behövdes) inför besöket av de två Sofiorna. Det blev sen dags för plugg och tro det eller ej, men det gick bättre än på länge. Jag tröttnade inte lika fort som jag brukar göra utan fick en hel del gjort. Försökte under eftermiddagen laga cykeln men det gick inget vidare. Så det får väl bli att ta med sig verktygslådan ner nästa gång och försöka ytterliggare en gång. Men sen vet jag inte om jag har mer tålamod...


Avnjöts framför The Voice

Så när det inte ville lösa sig med cykeln gick jag i stället till Coop. Inhandlade diverse småsaker men anledningen till att jag gick dit var den gröna affären. Med alternativa drycker i väskan knatade jag hemåt. Vårkänslorna börjar så smått komma och jag välkomnar dom med öppna armar. Har en liten önskan att all snö ska vara borta när jag kommer tillbaka efter påsk, för känner att jag inte riktigt orkar med det riktiga töandet. Men snön ska gärna ligga kvar i Hälsingland för jag skulle gärna åka lite skidor och pulka.

Nu sitter jag bara och väntar på att flickorna ska komma. Bussen från station går ungefär nu så dom är väl här om tjugo eller så. Planerna för kvällen är en lugn vinkväll hemma hos mej, men har bio som alternativ. Tror dock att det blir myskväll eftersom ingen av oss har ätit och jag antar att filmerna börjar runt åtta. Morgondagen bjuder nog på shopping och på kvällen blir det kåren.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Once a failure, always a retard

Eftermiddagen har inte varit direkt lyckad. Fick åka med läraren hem och var hemma nästan två timmar tidigare än beräknat. En glad Anna gick ner till stationen för att hämta cykeln och ta sig hem. Fram till stationen gick allt bra och lika så början på cykelturen. Men sen när jag har kommit ungefär en tredjedel så bestämmer någon att det kan ju inte fortsätta att gå bra för mej idag. Så då hoppar kedjan av. Aja, tänkte jag och gick med cykeln över gatan. Stannar vid en häck och tar en kvist men det hjälpte inte. Så jag försöker med händerna få kedjan på plats. Men inte funkar det inte. Dessutom så smörjde jag kedjan för inte så länge sen och med tanke på vädret så var det ganska blött. Så med väldigt oljiga händer började jag rulla cykeln hemåt. Väl hemma skulle man kunna vrida ut mina strumpor och mina händer är alldeles svarta. En väldigt irriterad Anna ställer in planerna på att plugga, diska och baka och bara däckar i sängen. Somnade en stund och därefter ett prat med Vickan vilket fick mej på bättre humör.


Cyklarna i Thailand krånglade i alla fall inte, men satan vad ont vi fick av dom!

Så imorgon är det full fart som gäller om man ska ta igen allt. Tentaveckan närmar sig och med besök nästa vecka samt många föreläsningar är det att ligga i. Blir lite OS-flippande under kvällen och sen troligvis sängen tidigt. Sov riktigt dåligt inatt och känner att jag skulle behöva en riktig vila.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

It´s in the dreams where things are like they should

Gårdagen var den jobbigaste dagen på mycket länge. När klockan ringde 04.40 trodde jag inte att det var sant. Tanken att stänga av den och somna om slog mej, men kände att jag var tvungen att ta mej iväg. Eftersom jag missade förra gången och att tentan närmar sig med stormsteg gör att jag inte kunde missa det. När jag väl tagit mej upp och satt och åt frukost kikade jag på termometern höll jag på att sätta gröten i halsen. Det var -18! Så kallt har det inte varit på hela vintern och tanken på att jag snart skulle cykla till stationen blev mer och mer jobbig. Tog mej ut och kylan slog emot ansiktet, men det sjukaste av allt var att jag mötte en som var ute och joggade. Vem joggar kvart över fem på morgonen när det är arton grader kallt? Hon måste ha haft sjukt bra självdisciplin.

Buss som vanligt och jag och Anders somnade nog båda nästan direkt. Vakande i Målilla och där visade termometern -25, det skulle bli en lång promenad till campus. Tror inte det varit så skönt att komma in i skolan någongång so det var just då. Slog oss ner i en varsin soffa och jag somnade ytterligare en gång, vilket gjorde att jag bara blev mer trött. Våra klasskamrater började strömma in och det var dags för lektion. Första föreläsningen gick väl ändå hyfsat bra, trots att jag fick kämpa för att hänga med. Men efter lunch var det kört. Det slutade med att jag satt och messade med både brorsan, Pellan och Therese. Det har väl varit intressantare föreläsningar om man säger så.

Fick också uppgiften om att veckans två musikföreläsningar (som skulle ha varit idag och imorgon) blivit inställda. Daniel vågade nämligen inte lita på SJ och jag förstår honom. Det är helt sjukt att dom inte ens sätter in ersättningsbussar! Jag håller bara tummarna att de löser sig till nästa vecka då mamma ska komma ner till mej. Så det har blivit Kalmar idag och gym samt plugg. Imorgon blir det grupparbete och kanske även ekonomi med Anders, får se hur det blir med det. Föreläsning imorgon och sen är det helg. Fest i Kalmar eller Hultsfred (där Mac ska bli svart) är frågan. Får fundera och se vad jag kommer fram till.


Bokade returresa idag. Här var när jag skulle åka tillbaka efter jul och Skrållan som vela följa med.

xoxo  

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hey mr. curiosity

Torsdagskvällen hemma hos Ita och Petter var riktigt mysig. Tror vi var närmare trettio personer som hade samlats och njöt av de goda, hembakade, semlorna. Tillsammans med deras goda te, varav Lina (som vanligt) drack flera koppar av, och det trevliga sällskapet var det lyckat. Pellan kom fram till att det var första gången vi träffades så många utan att dricka alkohol. Haha, men det är väl så det är i musikbranschen :p Och på tal om musik, Mac, John, Martin och Nicklas började spela gitarr och bas. Så jäkla häftigt att de bara sitter och spelar och så kan de alla samma låtar. Jag satt och njöt och skrattade. Pellan och jag roade oss också lite vid keyboarden där jag började lära mej introt till 'Mysteriet på Greveholm', något jag får jobba vidare på.

Helgen har inte bjudit på mycket då snön satte stopp för mina planer. Men igår bakade jag lite och idag blev det en första tur till gymmet. Körde lite lugnt i dryga timmen eftersom jag fortfarande inte är helt frisk. Men det var väldigt skönt att vara igång nu i alla fall. Den kommande veckan bjuder på föreläsningar måndag-torsdag. Imorgon är det heldag och jag måste återigen gå upp i ottan.

Måste bara berätta vad som hände tre av mina klasskompisar i helgen. När en av dom skulle gå ut på söndagen (lördagen?) så hade någon tejpat igen dörren med silvertejp. På utsidan! Haha, så jävla klockrent. Mysteriet är fortfarande inte löst och trots att jag inte har någonting med det att göra är jag sjukt nyfiken.

Underbart med skidorna igår också. Känns som om det kan bli den nya sporten som alla ungdomar dras till. Tråkigt att Ferry nyss sköt bort sig på masstarten, men sånt händer. Nu blir det Wallander blandat med damernas skidskytte hade jag tänkt och sen sängen om jag ska orka upp imorgon.



xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

'Cause everything is never as it seems

Det har inte direkt varit den bästa inledningen på veckan. Snön har fortsatt att komma vilket gör att det nästan är omöjligt att snöa. Visst, dom kanske inte är van med såhär mycekt snö nere i Småland. Men när det nu har varit mycket snö i snart tre månader så borde dom väl lära sig? För hur svårt kan det vara att se att det behöver plogas? Och oss cyklister/fotgängare glömmer dom helt bort. Inte behövs det väl någon trottoar nu på vintern och gångvägarna behöver vi ju bara ploga någon enstaka gång. Det känns lite som om att det är så dom tänker. När jag cyklade till bibblan i måndags så tror jag att sista tredjedelen tog dubbelt så lång tid som resten av sträckan, eftersom det då var återvändsgränd på en väg (där dom tydligen känner att dom inte heller måste ploga) samt gångväg. Irriterad är bara förnamnet på vad jag är, och det känns inte jättekul att behöva cykla ner till stationen imorgon bitti.

Annars så har jag varit sjuk (vilket kanske gör att jag är mer irriterad än vanligt) och stannade hemma igår. Efter fyra timmars grupparbete på måndagen var jag helt slut och att då behöva gå upp 04.45 på tisdagen och vara borta i 13 timmar skulle jag inte ha orkat med. I stället blev det en hemmadag och jag fick faktiskt en hel del pluggande gjort. Idag har jag också försökt att plugga ganska mycket men det har gått lite sämre.

Lördagen var riktigt roligt trots att jag inte gjorde mitt bästa framträdande på bowlingbanan. Emil var riktigt duktig och när Pellan fick två strike's på sista gången blev det jag som kom sist. Men när Gabbe fuskade så sa jag att han blev diskad eftersom jag inte vela förlora ;) Blev sedan en promenad upp till Stålhagen och fest hemma hos Jossan. Ytterligare en rolig klassfest, allsång, boxning med Bea, lite spill, ölspel och korttrick (funderar fortfarande på hur du gjorde John!) senare tog jag med mej Lina och Sandras gäster hem. Min röst var då helt borta och jag gruvade mej för morgondagen. Blev 'Pretty Women' men jag tror att jag somnade efter en kvart eller så. När Sandra kom hem med nyheter kändes kvällen redan mindre lyckad. Men vi klarar oss igenom det här tillsammans tjejer!


Sandra in action


"Det var inte meningen att jag skulle förlora Pellan, det hade vi ju bestämt!" -Min kommentar efteråt


Sara. Sen dog mitt batteri tyvärr, men några filmer från festen blev det.

Det tråkiga var att jag missde Melodifestivalen och när jag på söndagen skulle kolla på reprisen klockan 22 var det ingen. I stället visade dom hockey mellan Usa och Kina! Dom lär ju kunna förstå att det är fler som vill kolla på Mello än på en hockeymatch mellan två lag som inte har någonting med Sverige att göra?!

Aja, nu ska jag försöka återgå lite till pluggandet om det ska bli något mer gjort idag. Hultsfred imorgon och övernattning då det vankas semlor hemma hos Ita och Petter :)

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Girls just wanna have fun

Iväg till Hultsfred om en timme och en ny kväll med tjejerna! =)



xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

How do you rate the morning sun?

Shit vilken kväll det blev i onsdags! Föreläsningen på dagen var riktigt soft, då det var fotöljer och Facebook som gällde. Adam och Jonas berättade om sin resa sedan utbildningen och det var riktigt intressant att veta att man verkligen kan lyckas. På kvällen bestämde jag, Lina, Sandra, Sara, Sofia och Pellan att vi skulle ta en öl på Hulingen (puben). Tjejerna kom till oss på Lilla torget och strax före nio gick vi in på Hulingen, som skulle stänga en timme senare. Men vi tog en omgång och det hela slutade med att vi lämnade klockan halv ett. Efter lite gratis alkohol så var det inte speciellt nyktra tjejer som skrattande gick därifrån. Vi hade dessutom snackat en hel del skit och skvallrat om det mesta. Lina och jag satt uppe ytterligare en stund och pratade i soffan innan vi gick och ha oss någon gång efter två. Bilder kommer så småningom.

När klockan ringde 7.45 på torsdagen var det inte alls roligt att kliva upp. Vi tog oss i alla fall till skolan och på föreläsningen var det svårt att hänga med. Sandra gick hem efter första rasten, Sara kom när Sandra gick och Sofia var inte ens där. Då kan ni förstå lite hur vi kände ;) Tog mej igenom dagen och under bussresan hem sov jag mest hela tiden. När vi kom till stationen var det bara en timme tills jag skulle klippa mej, så det blev en sväng på stan. Klippningen gick bra och det var riktigt billig, 160 kr, vilket betyder att jag kommer fortsätta gå dit. Att det tar lite längre tid gör inte mej någonting och jag litar på att dom kan klippa. När jag kom hem så var jag helt slut och fick inte mycket gjort.

Dagen började med grupparbete klockan nio. Efter en dålig natt då jag vaknat flera gånger av förskylning så var jag inte direkt motiverad och hade orken. Men vi kom en bit på väg och tanken är att vi ska vara färdiga på måndag. Kom hem för ungefär en timme sen och har ätit lunch. Nu blir det en sväng till Maxi och ikväll är det fredagsmys som gäller.


Tre veckor tills mamma kommer och hälsar på :)

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

The boys are back in town

Gårdagen var riktigt mysig. Kom till Sandra och Lina vid halv fem och började hjälpa till med att blåsa upp ballonger och serpentiner. Ballongerna gick väl sisodär och när en sprängdes i mitt ansikte gav jag upp. Tio i fem kom Filippa innanför dörren. Tio minuter tidigt! Har aldrig hänt, haha. Strax senare dök Sara, Sofia och Pellan upp och även Ita, Petter och Emil. Vi högg in på smörgåstårtorna (som Sandra gjort själv och var riktigt stolt över) och snackade om allt och inget. Jag blev mer mobbad än vanligt och till slut vela jag knappt öppna munnen. Vid tio hade alla gått och efter att ha fått i ordning Sandras halsband så la vi oss i soffan. Svanprinsessan blev kvällens filmval och måste säga att den var riktigt bra. Älska tecknat! Somnade nästan direkt jag lade huvudet på kudden, strax före tolv.


Födelsedags barnet! (Hoppas det var okej att jag lånade bilden vännen)

När klockan ringde 06.45 var det inte så roligt men jag tänkte på att jag hade varit tvungen att gå upp två timmar tidigare om jag sovit hemma, och då gick det riktigt bra att gå upp. Promenerade till skolan och en intressant skoldag började. Vi hade fått en ny projektor (?) i vårat klassrum som inte vela fungera. Efter 45 minuter får vi gratis dryck av campus-personalen som säger åt oss att slappa lite i sofforna. En timme efter ett, alltså 9.45, får dom det äntligen att fungera med hjälp av en gammal. Föreläsningen för dagen började alltså nästan två timmar sent. Så John (som sovit över och kom vid halv tio) var de flesta avundsjuka på. Men dagen gick väl hyfsat bra och på rasten satt vi och klinkade lite på pianot. Är avundsjuk på både John och Petter, jag vill också kunna spela!

När vi så slutade vi tre gick jag till Lilla torget och tog mej en liten bit smörgåstårta innan det var dags att bege sig till stationen. Buss som vanligt och är lite irriterad på Gabbe som fick åka tåg både till och från Kalmar i helgen. När jag som åker flera gånger i veckan kanske har åkt tåg tre gånger efter jul... Somnade efter en stund och när vi så äntligen är framme, som vanligt en halvtimme sen, var jag inte direkt pepp på att cykla hem. Väl inne i lägenheten blev det en stund framför datorn och leta lite fakta om IMRO (vilket verkligen inte är lätt) innan det var dags för 'Biggest Looser'.

Nu sitter jag här och funderar på att dra igång en film innan det blir sovdags. Imorgon blir det halv elva tåget där föreläsning med Adam och Jonas väntar, eventuellt workshop med dom på kvällen (öl på Hulingen?! ;p) och sen övernattning. Torsdag och föreläsning med Daniel, hem med tolv-tåget, klippning kl tre och förhoppningsvis gymmet efteråt.


Adam Heldring  


 Jonas Fläckerud



Glömde berätta i förra inlägget att Boots testade min spikmatta när han var här i söndags. Efter kanske tre minuter av smärta gav han upp och undrade hur vi kunde ligga på dom där. Han hade problem att luta sig efteråt och klagade över att han var röd. Haha, det var en syn ;)

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hey, what a beautiful mess this is

Ojoj, så var den här helgen över och vilken helg det har varit. Trots att det spenderats en hel del tid i sängen så har den varit händelserik.

Efter grupparbete på fredagsmorgonen blev det en sväng förbi Friskis där jag (änltigen) skaffade ett gymkort. Hem och luncha och plocka undan lite saker innan det blev tv och powernap. Middag och sen kom Carina, Josefin och Jenny. Snacka lite skit, letade fram kläder och gjorde oss klar. Blev en lugn förefest med bara oss fyra hemma hos mej och sen ner till centrum vid elva. Följde med några killar in på 'Sjösjukan' där det var mysigt. Billigt i baren så det är ett stort plus. Efter några kort, dans på bordet (av vissa) och en hel del annat bar det av hemåt. Jag och Jenny sprang som tokar för att hinna med nattbussen hem. Efter lite toast blev det direkt i sängen.


I väntan på bussen.

Lördag och en snabbis på stan, middag på Zorbas, mötte upp Elias, skrev ut papper hos Jens. Jag, Josefin och Elias gick sen hem, vilket Carina inte trodde på :p Dags att göra sig färdig igen och bege sig mot förfesten på Söder. Där var det fyra till från våran klass + våra två amerikanska utbytesstudenter, samt lite fler folk. Framåt tio begav vi oss till våran kår den här gången (det var gratis inträde, därav den tidiga promenaden). Hade riktigt kul inne på 'Core house', men när klockan slog två hade jag riktigt ont i fötterna. Det slutade med att jag och Elias tog nattbussen hem men fick besök av amerikanerna efter en stund. Lite chill, skratt och en hel del snack så somnade jag tillslut vid halv sex. Tre timmar senare vaknar vi alla av ett ljud som inte vill sluta, lät som något vibrerade. Slog huvudet i hyllan när jag skulle lyssna om det kom från grannen och det kändes. Efter en timme eller så kom jag på att om man lyssnade på ljudet så kunde man efter en stund koppla bort det. Så jag somnade om ytterligare en timme eller så.


Boots med, som Daniel kallade det för, "god-father" Elias.

På söndagen var det inte mycket  som hände. Sjukt sega spenderade vi i princip hela dagen i lägenheten. Kollade reprisen på Mello och ja, vet inte riktigt vad jag ska tycka. Hade sett en del på lördagen och vi kom alla fram till att vi skämdes när Dolph började "sjunga" och dansa. Hoppas verkligen att det blir högre standard på de nästa deltävlingarna. Annas är ju frågan om vi ens kommer gå till final i år.

Idag ska jag bege mej mot Hultsfred halv tre. Sandra fyller 20 och det måste ju firas! Sen blir det övernattning eftersom vi har dubbel föreläsning imorgon. Har pluggat en del på morgonen och måste göra det lite till. Men då jag ska åka vid två och ska äta, packa och göra mej klar blir det inte så mycket mer idag.

Har också kommit fram till att det troligtvis blir nyktert denna helg, om det inte händer något speciellt. Blir eventuellt fest på onsdag med Adam och Jonas och om vi sen ska till Oslo nästa vecka så skulle det nog bara göra gott med en vit helg. Men allt kan fortfarande ändras ;) Känns som om det kan komma upp en hel del kort på Facebook inom den närmsta tiden också, för det kändes som om det blixtra hela tiden. Frågan är om man vill se alla?! :p

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

I can't believe you were the one

Hade först tänkt att det skulle bli ett ganska negativt inlägg detta. Tala om hur irriterad jag är på Kustpilen (seriöst, hur kan man ha ETT tåg?), hur less jag är på snön och bara vill ha vår, hur jag inte har haft ork till att göra något idag. Men i stället så läste jag min kära systers blogg och vad får man läsa om inte ett inlägg/hälsning bara till mej?! Det tog bort alla mina negativa tankar så i stället ska vi fokusera på det positiva.

  •  Jag har klarat av hela höstterminen utan att kugga på någon tenta. Jag är (nästan) nöjd med mina prestationer och känner att vårterminen kommer gå snabbt.
  • Jag, Lina och Sandra planerar att åka till by:Larm om ca två veckor. Håller bara tummarna att Daniel kan fixa in oss gratis (eller billigt) och att vi hittar någonstans att bo i Oslo.
  • Jag har äntligen gjort saker som jag skulle har gjort x-antal dagar sen.
  • Nästa veckas gästföreläsare är ingen annan än Adam Heldring (check him out on Spotify!).
  • Helgen är planerad då jag får besök av kollektivet Rönnvägen ?? (Carina, Josefin & Elias), och party dubbelt upp.
  • Melodifestivalen börjar på lördag och trots att jag inte kommer se det då, vet jag att jag någon gång kommer sitta bänkad.

Ja, det var väl en hel del positiva saker i alla fall. Nu väntar lite degande framför tv:n och sen är det sängen ganska tidigt. Klockan på åtta och tanken är att vi ska ses på bibblan klockan nio. Grupparbete och sen är det helg. I like :)


Så här såg Hubert ut när han "kom" hem till oss.
Och här är Huberts hälsning till mej:http://ingridsofie.blogg.se/2010/february/en-halsning.html

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()