You don't know what you got until you missing it a lot

Så har midsommar gått även för denna år och vi går mot mörkare tider. Lite sjukt att tänka så egentligen, när sommaren knappt har börjat. Jag har jobbat i två dagar nu vilket betyder att det är sista dagen imorgon. Det går bra, men att kliva upp tidigt går väl inte riktigt lika bra. Imorse fick jag kommentaren "Oj, här var det någon som var trött" när jag kom halv nio.


Jag, syrran och Felicia plockade blommor till midsommarstången på torsdagen. Eller ja, Sofie och jag plockade blommor till stången.


Efter det var det dags att få nostalgi och fånga lite spigg, vakthund hade vi också :)


Det färdiga resultatet (som dekorerades medan jag jobbade). Och som vi dansade ;)


17 personer tror jag att vi kom fram till att vi var. Detta resulterade i tre bord fulla med mat och fem stycken efterrätter :)

Planerna att åka hem till familjen Backman en stund ikväll blev inställda, så en hemmakväll får det bli.

xoxo



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Somebody told me

Dagen har inte bestått av mycket nyttigt för min del, har inte gjort någonting. Försökt att lata mej så mycket som möjligt de sista dagarna som jag är lediga. Nu på kvällningen fick vi besök av våra släktingar (om än väldigt långt bort) från Skåne och det är två riktiga tokjönsar till pappor. "Mupparna" kallades de av sina respektive :) Imorgon är det blomplockning till midsommarstången som gäller, och förhoppningsvis lite sol på det. Sen är det ju dags för mej att kliva in i köket, om än bara för tre dagar.

Avresan till Borlänge är ännu inte planerad. Ida hade tänkt att åka på onsdag och jag vill gärna åka på tisdag, så får se hur det blir med det hela. Har ju några dagar kvar att bestämma på...

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

She's a little bit too much even for my friend

Mina dagar i den svenska huvudstaden har varit underbara. Det har hunnit meds mycket och jag njöt av att återigen befinna mej i en stor stad. Förutom att träffa mina kära vänner har det blivit shopping, promenader, bröllop, fest, skratt, tårar, kungligheter, bakelse i ösregn, kändisar, öltält, soundcheck, med mera, med mera. Med andra ord en väldig rolig weekend.

Jag var inte direkt bra på att fota, men här kommer i alla fall några bilder:


Många båtar låg utanför slottet, både kungliga och militära (?).


Köpte bakelse och te vid slottet under min promenad på fredagseftermiddagen, och självklart kom det en regnskur.


Götheborg.


I parken vid Götheborg och Af Chapman fanns det många fina blomdekorationer.


Soundcheck i Kungsträdgården. Ola sjöng om Natalie både en, två, tre, fyra och fem gånger.


Play nöjde sig med tre genomkörare.


Caroline af Ugglas med sin kör.


Det var mycket fok på plats vid slottet dit Sara och jag sprang efter vigseln.


Brudparet välkomnas av sina familjer.


Det var en riktig upplevese att vara på plats.


Min vistelse avslutades med bakishäng utanför Karlbergs slott.

Nu väntar mina sista lediga dagar innan det blir jobb hemma och på festivaler. Håller tummarna att vädret kommer visa sig från sin bästa sida och just nu ser det lovande ut.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Only get closer to the point where I can take no more

Det känns som om man bara klagar tillräckligt mycket så är det någon som lyssnar på en och ändrar det hela. Jag har klagat på vädret ett tag nu, och idag har det varit riktigt fint. Maria har blivit lite less på sin mage och nu har hon äntligen fått en liten flicka. Det kanske är klaga man ska börja göra, fast det är ingenting som man vill göra. Jag bestämde för mej själv i början av detta år att jag skulle försöka att inte klaga så mycket, något som inte gått så bra. Det hela började med Kustpilen och ett klagande tusen gånger om dagen. När det till sist löste sig klagade jag på att det var långt till campus och senare på att vår- och sommarvädret höll sig borta. Det senaste har jag alltså klagat på även tidigare.

Annars har jag kommit fram till att jag ska försöka mej på ett nytt sätt för att få bort en låt på hjärnan. Så fort jag hör Adam Lambert - Whataya want from me så sitter den där konstant. Att jag dessutom bara kan den raden gör det hela inte roligare. Jag kan gå flera dagar och bara nöta och nöta raden i huvudet eller sjunga lite lätt på den. Likadant har det varit med Erik Grönwall - Somewhere between a rock and a hard place sen han spelade den i fredags. Under hela kvällen sjöng jag på den och fick vara på min vakt så att jag inte började sjunga på den mitt framför honom. Det skulle ha varit lite pinsamt. Dock är det även samma sak där som med Adams låt, jag kan bara en mening. Så jag har länge funderat på om jag nästa gång jag har en av dessa låtar på hjärnan (vilket jag har haft med Eriks en vecka snart) så ska jag lyssna på den. Knäppa på den och försöka sjunga med så gott jag kan. Efter några lyssningar så känns det som om man borde kunna lite mer än en rad. Om låten inte försvinner från mitt huvud efter allt lyssnande (vilket jag hoppas) så borde jag i alla fall kunna sjunga lite mer vilket i sin tur skulle göra att det inte skulle bli lika irriterande. Om det fungerar eller inte så är det helt klart värt ett försök.

Nu på kvällningen så blir det till att packa inför morgondagen och resan till våran svenska huvudstad. Måste slå en pling till fröken Wiman för att höra vad det är för kläder som ska med. Det är alltid svårt att veta om det är varmt eller kallt, men tror att jag hellre tar med mej för varma än för kalla kläder. Ska försöka få någon i hushållet att färga håret på mej också. Men då syrran är i Gävle och mamma i stugan tror jag det blir svårt att tvinga brorsan att göra det. Och pappa tänker jag inte ens fråga.

Ber om ursäkt över att det inte är några bilder, men jag har tagit bort alla mina bilder från den här datorn och inte direkt knäppt några nya.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ricky was a young boy, he had a heart of stone.

Dagen har väl inte varit händelserik direkt. Återigen har jag frågat mej själv säkert hundra gånger "Vart är sommaren?" För det känns verkligen inte som sommar. Det är 15 juni vilket betyder att det borde vara soligt och varmt, i alla fall för det mesta. Men just nu ser det ut som det gjorde i Kalmar för en månad sen ungfär: molningt, regnigt och inte alls trevligt. Hoppas verkligen att solen dyker upp i helgen, har nämligen bokat in en resa till Stockholm torsdag-söndag. Kom just fram till att det var tre år sedan jag var där senast. Jag och Frida tog "ledigt" från skolan för att försöka hitta kläder till studenten. Jag bor två och en halv timme bort och har inte varit i Stockholm på tre år, det är dåligt. Fast under den tiden har jag spenderat mycket tid i London och Oslo, så det har inte funnits jättemycket tid. Nu är det dock på tiden och de fyra dagarna kommer spenderas med Vickan och Sara, kan inte bli annat än trevligt. Är ju ett speciellt bröllop som går av stapeln också, så det blir nog bra det här.

Har fördrivit några timmar på E-Center med Julia. Fick en efterlysning från mamma som undrade om jag kört i diket. Annars har jag inte gjort någonting förutom fotbollsträningen nu på kvällningen. Det känns verkligen att det nästan är ett år sen som jag spelade utomhus, efter varje träning har jag ont på ett nytt ställe. Men det är väl så det är till en början, känns det inte bra om tre-fyra träningar kanske jag ska börja bli orolig.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

There's a lot of things to do before you die

Nu har det varit dålig uppdatering ett tag igen, men den här gången har jag faktiskt inte haft tid. Torsdagen var det stan som gällde och efter det kom släkten hit på sent födelsedagsfika. Fredagen var jag i stan hela dagen, 10-02, och hade en av de roligaste dagarna på mycket länge (återkommer om det senare). Under gårdagen blev det några timmar i Gävle för att kika runt i diverse affärer (dock inte för min del eftersom jag var som en zoombie) och ta hem ett flyttlass åt syster. Då jag var sjukt sliten blev det en hemmakväll. Tittade lite på England-USA och det första jag tänkte på när USA gjorde mål var att England måste vinna. Tycker sjukt synd om Englands målvakt idag. Tidnigarna därborta är inte att leka med. Och att det är söndag hjälper ju inte honom direkt...

Somnade nog vid elva-tiden vilket betyder ungefär tolv timmars sömn, men det behövde kroppen efter de få timmar den fick under fredagen. Jag och brorsan ska snart åka till morfar för att städa klart det sista innan det blir träning i eftermiddag. Kvällen är just nu utan planer men det kanske bara blir till att slappa, får se vad som händer.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

All the things I feel I need to say I can't explain in any other way

Så var det dags för studentfirande här i Söderhamn. Det betyder också att det är tre år sen som jag sprang ut på trappan. Tre år. Lika lång tid som jag gick på gymnasiet. Helt sjukt. Vart har de åren tagit vägen?

Ska in och kika på årets studenter hade jag tänkt, få lite nostalgikänsla. Vädret är kanon vilket glädjer mej, man vill inte att det ska regna på en sån här dag. Jag kommer ihåg att vi hade en jättevarm studentvecka, den varmaste på hela sommaren. Kommer ihåg hur jag tyckte synd om alla killar som svettades i sina kostymer. Men när det händer en gång i livet, då står man ut.


Jag, Lina & Sara nere på Stenö.

Blir också ett besök till Verkstäderna (först ska jag också hitta dit) och lite prat om morgondagen. Vet fortfarande inte riktigt vad jag ska göra, men får väl reda på allt sånt idag. Jonte pratade något om riders så vi får väl se vad dom har planerat åt mej. Att det däremot ska regna imorgon känns mindre roligt och jag håller tummarna att metrologerna har fel. Eller i alla fall att det blir uppehåll på eftermiddagen och kvällen.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Whataya want from me

Så har jag kommit hem till skogarna i Hälsingland igen. Resan hit upp gick ganska sent och det var riktigt skönt att kliva av det sista tåget. Vi grillade korv på kvällen och jag och mamma tog en cykeltur i solskenet innan jag däckade strax efter tio. Igår förmiddag packade jag upp innan det blev en sväng till stugan och stan. Blev grillat till middag, första gången iår för min del. Tränade fotboll på kvällen vilket inte var igår direkt, men det var roligt. Vädret idag är inte det bästa, jag som hade tänkt sola. Istället blir det nog att baka lite.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

In this endless summer

Här kommer ett snabbt inlägg endast för att jag ska få säga att jag äntligen har SOMMARLOV!!!
Efter tentan (som till 90% kommer få göras om i höst) mötte jag upp Emelie och Anders på stan. Började med en öl på Lilla krogen för att sen köpa med oss pizza och njuta vid vattnet och senare på en brygga.


Dags för pizza...


... och champange!


Helt underbart!

Imorgon väntar som sagt en tågresa hela dagen, med ett stopp i Hultsfred. Klockan är därmed ställd på 6.40 imorgon vilket i sin tur betyder att sängen snart väntar för mej.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

I hope you find this gift

Dagen har varit helt underbar. Åkte till bbs och gjorde klart arbetet och skickade in det. Begav mej till Emelie där vi låg och pluggade i gräset en stund innan det bar av ner mot hamnen. Köpte kulglass och avnjöt den mellan en finsk och en norsk båt. Vidare mot vattnet där vi tog årets första dopp. Hem och åt lunch innan jag parkerade med kalkyleringen på balkongen. Har också hunnit med och städat, tagit kvällspromenad och nästan packat färdigt. Guldstjärna på den :)


Emelie satt och njöt av glassen tills dess att en and kom och simmade förbi. Då flyttade hon genast tre meter bakåt :)


Så var det dags för premiärdoppet.

Fick ett mess i eftermiddag av syster också. Bombhot i Söderhamns kommuns skolor. Vart är staden påväg? Visst, jag förstår att några inte vill ha dit Bandidos, men kom igen. Känns som om varje gång Söderhamn nämns i Aftonbladet så är det något liknande som hänt. Inte direkt konstigt att fler flyttar från än till komunen.

Aja, nu blir det snart Criminal Minds och sen väntar sängen. Plugg imorgon förmiddag, inhandla jordgubbar, skriva tenta och sen är det äntligen dags att fira. Jag, Emelie och Anders ska skåla i champange och äta pizza, vindruvor och jordgubbar och bara njuta! På lördag väntar avresa uppåt Norrland och sen får vi hålla tummarna att finvädret håller i sig.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

And the good girls are home with broken hearts

Okej, det blev ingen blogg igår men nu slänger jag upp lite bilder. Det blev nämligen sent igår, eller jag pluggade ganska sent och sen hade jag fullt upp. Var kanonväder så jag satt ute på balkongen på förmiddagen och sen vid sex åkte jag till bibblan för att göra färdigt musiken. Strax före åtta när jag nästan är färdig så kommer vakten: "Du måste avsluta nu för vi ska stänga." Det kändes verkligen kul att sitta kvar tills dom stängde, men för att göra saken värre så kommer jag ut och möts av fyra tjejer. Alla uppklädda i klänningar, dom spelar kubb och dricker vin. "Jag då?!" var min första tanke. Men imorgon då jäklar. Skumpa och pizza är inbokat så det är bara att hoppas på finväder.

Och finväder är det just nu. Drygt 17 grader varmt sol och i princip blå himmel, sommaren har äntligen hittat Kalmar också. Blir en sväng till bbs för att göra klart arbetet och sen möta upp Emelie för att plugga. Plugga är allt mitt liv består av just nu känns det som, men samtidigt så måste jag städa och packa också. Det kommer bli intressant när jag kommer hem till Ljusne och ser vad jag har fått med mej egentligen.


Tre kort och ett paket väntade på mej i brevlådan för en vecka sen :)


Mitt hus. Bilden tog i början av maj då vi fortfarande hade sol.


Någon som känner igen outfiten? ;)


Underbar kvällssol på kyrkogården.


Jag och Emelie tog en promenad i söndags...


...och tittade på lyxområdet lite. Men nej, jag trivs där jag bor.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Can't go a minute without your love

Okej, nu har det återigen varit dött här inne. Men det är tentatider just nu vilket resulterar i att jag på kvällarna knappt har någon ork kvar.

Casen är nu i alla fall inlämnad och det sista på hemtentan görs imorgon. Det betyder att det snart bara (eller bara och bara...) är ekonomin kvar. Imorgon kan jag troligtvis lova en riktig uppdatering med lite bilder. Har sjukt många bilder som jag vill dela med mej av men inte haft tid eller ork.

Nu ska jag göra mej en stor kopp mint-te och försöka stressa ner. Klockan har gått så sjukt fort idag och det känns som om jag inte hunnit med någonting. Men jag tänker väl att det bara är att tänka positivt som gäller, två och en halv dag kvar till tentan. När den är gjort blir det skumpa och hemfärd till Hälsingland.



xoxo 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()