We don't celebrate sundays anymore

Finns egentligen bara en sak att säga: Music & Event Management vet hur man festar! Shit vilken kväll det var i fredags :) Alla hade verkligen tänkt till när det gällde utklädnaden och kvällen blev väldigt lyckad. Jag tappade bort min jacka med mina nycklar i, som jag och Carina hittade hemma hos John, Mac och Emil. Men då tappade jag bort mitt vin istället, så om någon har sett en box med 'Tre apor' får ni gärna höra av er. Har också ett riktigt stort blåmärke på armen, detta tack vare Jocke. En riktigt rolig kväll som sagt, vilket vi var värda efter två tentor under samma vecka.

Idag har jag tvättat, städat och packat. Åker till Hultan vid fyra och så blir jag där tills jag åker hemåt Hälsingland på onsdag förmiddag.

Bilder kommer upp så småningom.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

About all the colours of spring

Har en riktigt skön känsla i kroppen just nu. Tentaplugget är över och tentorna skrivna. Nu gäller det bara att hålla tummarna i tre veckor på att man klarade dom. Är så fallet är det endast en tenta kvar den här terminen, underbart. Våren är officiellt här också, enligt mej i alla fall, då det är över 20 grader varmt på balkongen. Snön är borta (om man bortser från alla stora snöhögarna som bara blir mindre och mindre), allt grus är nästan bortsopat, årets första citronfjäril har visat sig... Jag skulle trötta ut er om jag skulle skriva allt bra så det får räcka, men det är helt underbart.

Åkte ner på stan en sväng efter tentan och sen förbi Maxi innan jag landade på balkongen. T-shirt, saft och en bra bok, helt perfekt efter tre tuffa och jobbiga veckor. Iväg till Hultsfred om dryga två och en halv timme där kändiseliten, från nu och då, idag intar Barrvägen 7D. Blir förhoppningsvis en massa kort tagna som kanske hamnar här och på Facebook i helgen.



xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Money, money, money

Jag kan nog vara bland dom gladaste idag. Har haft ett leende på läpparna mest hela dagen, och det trots att jag tentapluggat. Tittade nämligen in på Skatteetaten idag för att se hur jag låg till med förra årets inkomst, och vilket besked jag fick. Om jag nu inte tittat helt galet (vilket jag varken tror eller hoppas att jag gjort) så ska jag få tillbaka sjukt mycket pengar. Dessutom är det räknat i norska kronor vilket gör att det kommer bli ännu mer. Varför kan inte en fattig student får sånna här nyheter varje månad? 

Nyheten gjorde i alla fall att min koncentration blev lite sämre men det känns som om jag är på rätt väg med pluggningen. Har ju en dag på mej och jag ska banne mej klara tentan på fredag! Blir nog en sväng ut till Rusta imorgon i jakt på en miniräknare (då någon kommit på att man inte får ha "stora" på en tenta), eftersom jag vägrar betala sextio spänn för en.

Earth hour är det ju tydligen på lördag också, man kanske ska göra ett bidrag och mysa med ljus? Brukar ju ha dom tänd varje kväll ändå så det kanske kan vara skönt att släcka ner allt elektriska. Återstår väl att se om man kommer ihåg det, vilket jag vill minnas att vi inte gjorde förra året när vi var i Oslo. Klockan ska ställas fram en timme då också, något jag inte får glömma då jag har tvättid.


En liten cooling till lillebror som jag tyvärr inte får träffa i påsk. Är lite svårt när vi bor 130 mil ifrån varandra.

Hoppas att ni har haft en lika bra dag som jag!
xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Erase and rewind

Så var en tenta avklarad. Tänk vad skönt det skulle ha varit om det var den enda den här veckan, men nej då. På fredag är det bara att köra igen. Vilket betyder att onsdag och torsdag kommer att bestå av debet, kredit, konteringar och nyckeltal. Kul. Men lite roligt är det för jag hör Gunnars röst ibland när jag sitter med det här. Hur han tar fram sin pekpinne, drar ut den så att den blir längre, och pekar på overheaden. Lite sjukt att tänka att det inte alls var längesen man hade overhead. Hur han på en lektion säger 'det innebär' tusen gånger och hur vi alla skriver av facit istället för att gå fram och fråga honom. För vi vet att är man väl framme så kommer man inte därifrån. Åh, tänkt hur skönt gymnasiet egentligen var vid vissa tidpunkter. Jag saknar delar av det otroligt mycket ibland, men det här med att åka sju-bussen varje morgon och hem vid fyra saknar jag inte för fem över.

 
We ar one! <3

Tillbaka till  tentan som var minst sagt intressant. Eftersom Daniel förra året hade hemtenta och han i år skulle ha en tenta med 30 (!) 1-poängsfrågor visste man inte riktigt vad man skulle plugga på. Tror att alla var nyfikna imorse för att se hur den såg ut. Jag kan inte göra annat än att hålla tummarna att det gick vägen.

Tanken var att jag skulle bege mej till Friskis när vi kom tillbaka till Kalmar. Men istället blev det shopping på Maxi och promenad hem. Degade lite framför tv:n, åt middag, gjorde lite ekonomiövningar, kikade lite mer tv och gav mej sen ut och sprang. Körde lite mage och rygg när jag kom tillbaka och sen en lång och skön dusch. Avslappning på spikmattan och nu sitter jag här. Ska kolla färdig på 'Fame' som jag började kolla på i söndags, inte överdrivet bra film men vill ju se hur den slutar.

Upp tidigt imorgon och pluggning mest hela dagen. Hinna gymma lite är tanken också, blir ju inte så mycket mer med det under de närmsta veckorna. Längtar hem nu faktiskt, ska bli riktigt skönt att komma hem i några dagar. Träffa familj och vänner, och kanske framför allt Julia som jag inte träffat på över ett år.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

It's not in the way you look or the things that you say that you'll do

Älskar att 'Så ska det låta' är tillbaka i rutan. Jag bara älskar Peter Settmans spontanitet och hans skratt, det lämnar ingen oberörd. Jag tror att man antingen gillar vad han gör eller tvärtom, det känns som om det inte finns något direkt mellanläge. Men jag är ett stort fan och skulle gärna se att han återigen leder Melodifestivalen. Gårdagens program var väl inte det bästa, kändes som om tjejerna sjöng alldeles för långa låtar. Varför inte har det kort och hinna med mer?

Det blev tacos igår och shit vad jag åt. Kände mej lite tvungen att äta upp köttfärsen så det blev nog en tortilla för mycket, men riktigt gott var det. Däckade sen i sängen där jag låg och kikade slutet på 'Let's Dance' (tack och lov att Willy åkte) och 'Numbers' innan John Blund kallade på mej.

Nu blir det stan med Emelie och jag tror Anders, dags för ytterligare caféhäng med diskussion. Det är sju grader varmt så skinnjackan åker på, känns som om våren verkligen är här nu. Det regnar i stället för snöar, skinnjacka i stället för vinterjacka, tygskor i stället för varmare. I like it! Ska försöka kika in på några Second hand ställen också i jakt på en outfit inför kändisfesten på fredag, får väl se hur det går. Jag har en plan om jag inte hittar något bra i alla fall.


London eller...


Norrköping. Inte ett svårt val för mej direkt.

Ha en härlig lördag!
xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

That things would happen but not to me

Vaför hamnar man alltid framför datorn och blir fast på olika sidor när något annat är viktigare? Kom hem vid tolv och hade tv:n på medan jag gjorde lunch. Sen blev det datorn och där sitter jag än. Jag borde plugga, jag vet det, men orken finns inte. Tenta på tisdag och fredag, jippie. Pubkväll igår, var väl inte den roligaste, men jag gillar umgänget. Nej, nu borde jag verkligen stänga ner och ta fram papprena. Funderar på att äta tacos ikväll, lyxa till det lite. Men det betyder att jag måste bege mig till affären, och just nu regnar det. Men lite vatten har ju aldrig dödat så det blir nog så. Lessig väntar!


I London finns det hus i alla varianter :)

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

There's no angels here

Jag skulle egentligen vara i full gång med tvätten nu, eller det var i alla fall vad jag trodde. Skyndade mej hem och ut till tvättstugan där jag kikar på tavlan och ser något som är mindre roligt: Jag hade tvättid igår. Med andra ord hade jag skrivit fel dag i kalerndern och därmed missat min tid. Tack och lov har vi en B-maskin så jag får tvättat lite 60-tvätt senare i alla fall. Men så himla irriterande när jag verkligen skyndat mej upp från stan för att hinna i tid och så möts man av beskedet att jag skulle ha tvättat igår.

Tog en liten sovmorgon imorse, eller hade klockan på 8.15 så speciellt längre är det ju inte. Bestämde mej för att inte plugga utan tog det lugnt och kikade runt på diverse sidor samt gjorde en fruktfrukost. Åkte förbi bbs för att skriva ut sidor och sen hem till Emelie dit också Anders komer efter en stund. Gick ner på stan och satte oss på ett café och pluggade. Eller vi diskuterade. Kom fram till några riktigt intressanta saker och tyckte att en tenta borde gå till på det sättet i stället. Anders tog också copyright på vissa saker vilket gjorde att jag och Emelie utnyttjade Creativ commons. Kändes skönt att få prata lite om allt och faktisk få bekräftat att man kan något. Men från att diskutera till att skriva tenta är ju steget ganska långt, i alla fall när man tänker på att det är 30 frågor.

Blir tvätt på eftermiddagen och plugg åtminstone fram till det. Vet att jag borde plugga mer, men disciplinen är inte den bästa. Imorgon blir det Hultsfred för att skriva fe-rapport och sen antar jag att det blir torsdagspub och övernattning. Nykter helg och en hel del plugg och sen tentorna nästa vecka. Jippie! Fast utan tentor så skulle det ju inte vara några tentafester, så antar att dom gör någon nytta. Appropå tenta och tentafest, måste köpa en miniräknare samt hitta kläder. Får helt enkelt bli lite Secondhand kik i helgen och se om man hittar något.


Ett stort grattis till Oskar som fyller idag (eller var det igår..? :s)

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Cause this is my life, my friend, and I cant be no one else

Jag tänkte börja med att säga att jag känner mej lite stolt just nu. Hur bra tippade jag inte igår?! De tre som jag trodde det stod mellan hamnade på prispallen. Sen har jag ju varit väldigt anti detta år och klagat på de flesta låtarna. Men när jag satt i soffan hemma hos Emelie igår så blev jag faktiskt förvånad. Startfältet var inte alls så dåligt som jag förväntat mej. Det här bevisar väl att efter några lyssningar så blir det flesta låtar bättre och bättre.

Höll en extra tumme för Salem, men kände att Anna verkligen var värd det. En massa tjat om hur det kommer att gå internationellt börjar direkt efteråt. Men ärligt så tror jag inte att det betyder sådär extremt mycket vilken låt vi skickar. Tänkter man på hur det brukar se ut så är det öst-staterna som röstar på varandra oberoende låt, andra grannar som röstar på varandra och så vidare. Och jag ska väl inte ljuga, vi svenskar brukar även vi rösta på de nordiska länderna.

Så jag tror helt enkelt att vi ska sluta fundera på hur vi tror att det kommer gå i Eurovision och helt enkelt rösta på den låt som vi tycker är bäst. Sen är det ju alltid någon som säger att fel låt vann, men vad skulle en Melodifestival vara utan fel vinnare?


En värdig vinnare...


...men vart tog han vägen i poängen?

Blev smoothie till frukost, som jag har längtat, och nu tänkte jag gå ut på balkongen och njuta. När jag vaknade halv tio och var det redan tolv grader på balkongen, och jag tror inte att det är kallare nu. Blå himmel och sol, det känns verkligen som om att solen är här. Det måste bli lite plugg under dagen, men ska njuta lite först och sen blir det nog att ta med böckerna ut på ballen.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ok Goodbye

Så, nu ska det väl kunna bli en kort sammanfattning av senaste veckan.

Mammas tåg var försenat så hon tog taxi från stationen och var här vid halv ett ungefär. Blev sängen nästan direkt och dagen efter gick vi upp vid åtta. Efter frukosten blev det en promenad ner till slottet och lite shopping på stan samt lunch på 4kök. Bussen hemåt med hoppade av vid Giraffen och handlade lite mat och vin. Blev ost och kex och lite kik på tv innan vi somnade. Lördagen bjöd på en tur på HansaCity och på eftermiddagen blev det en sväng över till Öland och Borgholm. Gick och kikade lite och åt pizza innan vi åkte hem igen lagomt till Melodifestivalen. På söndagen var vi bara hemma tills hon skulle åka och efter lunch åkte jag upp till Berga för att göra klart grupparbetet.

I veckan har som sagt varit fullrulle. Har haft föreläsningar av olika slag varje dag och att klämma in lite tentaplugg har inte varit lätt. Tisdagen var riktigt intresant då Putte Svensson, en av de som grundade festivalen, hade föreläsning och sen hade vi ett första möte inför Rookie. Känns kul att det är på gång nu :) Sov över några nätter på Lilla torget och åkte hem ibland, men det har gått helt okej ändå. Gårdagen var mindre kul, riktigt seg lektion och när man har huvudvärk är det inte direkt roligare. Så när jag väl kom hem strax före sex var jag helt slut vilket resulterade i en kväll framför tv:n. Kika Let's dance och lite andra saker.

Dagen har bjudit på sol vilket gjorde att jag plockade fram skinnjackan. Cyklade ut till Hansa och lämnade tillbaka kartongerna (äntligen) och bytte lakan. Köpte två basiclinnen på Cubus och en väska på Lindex som jag ska kika lite på. Emelie kom förbi en snabbis vid två-tiden och sen gick jag på Netto. Kom hem med en hel del mer än tänkt, men inga onödiga saker i alla fall. Nyss ätit, blev kyckling och potais med morötter i ugnen till det, riktigt gott. Var ju premiär i Allsvenskan idag också, IFK kom på besök. När jag knäppte på tv:n undrade jag varför jag inte var där. Får se någon annan match, Gefle kanske, skulle vara kul. Satt och kikade lite på datorn när man hör kommentatorn säga "Nu kommer det lite snö också", och mycket riktigt. När jag tittade ut genom min öppna ballkongdörr så kom det lite snöflingor flygande.

Beger mej bort till Emelie om en timme ungefär för Mellohäng. Är ju lite av ett måste i min familj och jag och syster brukar båda ha koll. Men iår har ingen av oss någon direkt favorit, däremot tippar vi ungefär lika. Jag tror på Anna, Salem eller Eric. Någon av dom kommer att vinna, det är jag nästan säker på. Eller säker kan man väl inte vara längre, vem trodde liksom att Marlena skulle vinna förra året?


Ikväll vid 22-tiden vet vi hur rätt systrarna Skoglund har.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Just look what we have done

Det här har varit den jobbigaste veckn på mycket, mycket länge. Är helt slut och det värsta är att jag måste plugga i helgen också. Imorgon blir det Melodifestivalen med Emelie och lite träning på förmiddagen hade jag tänk.

En uppdatering får komma imorgon då jag är lite piggare. Nu blir datorn och tv:n mitt sällskap kvällen lång, fast har en känsla av att den inte kommer bli så lång. Tidig kväller är det nog som gäller.


Vart är paus-knappen när man behöver den som bäst?!

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I would find a way

Det har hänt mycket nu på sistone. Besök av mamma i helgen och tre fulla dagar i skolan. Roliga föreläsningar blandade med tråkigare. Första mötet inför Rookie 2010. Våren som snart är här och tentor som närmar sig. Skvaller och promenader. Cykelturer och olyckor. Men en uppdatering får komma i helgen eller så. Två nya dagar i Hultsfred närmar sig, med övernattning däremellan. En layout är bloggen också i ett stort behov av, något jag har en känsla av att jag kommer sitta med nästa vecka. Veckan då jag egentligen borde plugga inför två tentor. Får helt enkelt se om jag lyckas hålla mej eller om det händer något här på sidan den närmsta tiden.



xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Would not be called love by the ones who know

Det är några som sagt till mej att jag bloggar ofta nu, och långt varje gång. Och jag måste hålla med, vet inte riktigt vad som har hänt. Men på senaste tiden har jag bloggat mest varje dag känns det som, hoppas ni inte tröttnar.

Det har varit två riktigt intensiva och framför allt långa dagar. Gårdagen var väldigt seg efter lunch och jag vet inte hur mycket av det som fastnade, men vi får hoppas att det gav något. Handlade med Filippa och Pellan efter skolan och sen hem til Lina och Sandra. Sandra hade, som vanligt, glömt bort att jag skulle sova där, men jag tycker om dej ändå vännen. Åt mat framför tv:n medan dom andra gick igenom grupparbetet och sen blev det lite slappande och mer tid framför skärmen. Klockan sju gick jag och Sandra ut på en promenad, riktigt skönt. Tanken var att vi skulle gå till festivalområdet, men vi pratade så mycket så vi glömde svänga. Det blev en promenad där någon av oss gått tidigare, och utanför kyrkan var jag faktiskt lite rädd. Att gå i mörker vid en kyrkogård är lite läskigt, att inte se någon annan person gör det inte lättare direkt. Men vi kollade lite på stjärnorna och klarade oss utan problem. Pratade om allt och inget, mycket uppskattat. Kikade sen lite på Room Service där vi började diskutera om designern är pappa till en i våran klass, sjukt lika i alla fall. Flickorna skulle sen kolla Grey's och tyckte jag var tokig som inte brukade kika på det. Men nu låg vi i soffan alla tre och när det var slut blev det sängen. Jag och Sandra låg och pratade, läs skrek, till varandra i några minuter. Sen tog det inte många sekunder innan jag somnade.


Längtar till sommaren och havet...

Dagen var lite roligare, men lång. Fick skjuts av Josefin ner till stationen och direkt när jag och Emelie kliver ur bilen så säger dom i högtalaren att tåget snart kommer in på perrongen. TÅGET! Helt underbart. Började städa direkt när jag kom hem och sen vidare till Giraffen. Nu har jag varit hemma en timme ungefär och bara slöat. Väntar på mamma som skulle kommit med tåget om en och en halv timme. Men nu ringde hon och sa att dom skulle bli försenade och troligtvis få åka buss från Alvesta. Ska bädda soffan och så om en stund och sen får vi väl se när jag får åka och möta henne. Hoppas att det blir fint väder nu i helgen så att vi kan göra någonting kul.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

He said each day's a gift and not a given right

Det är helt sjukt att vi redan är inne i mars, vart tog februari vägen? Men fördelarna är många: våren börjar komma vilket gör mej sjukt lycklig, mamma kommer på torsdag vilket kännes otroligt roligt, efter tentorna (som absolut inte är positivt) så blir det lite "lugnt" i skolan igen, jag åker hem och får träffa alla under nästan två veckor, det blir varmare ute vilket gör att tågen (som inte fungerar för att det är kallt ute) kanske kan börja rulla igen. Sen finns det säkert en massa saker till som är positiva, men det där var bara några saker jag kom på direkt.

Jag och Anders åkte med Ulrika, läraren, till Hultsfred idag klockan åtta. Så vi hoppade med i första gruppen, vilket gjorde att allt skvaller om helgen får gås (kan man säga så?) igenom imorgon i stället. Blev färdiga nästan en och en halv timme tidigare, så jag skynade mej ner mot stationen i tron om att hinna med 12.06-tåget. När jag halvsprungit och kommer fram med två minuter till godo så är det inte alls tåg utan buss. Hade jag vetat om det tidigare hade jag kunnat ta det lite lugnare, eftersom jag vet att bussen är minst tio minuter sen. Idag var den 25 minuter sen. Varför kan dom bara inte skriva på hemsidan, som dom förövrigt har gjort hela vintern, att det är buss i stället för tåg? Här får jag upp förhoppningarna om att kanske få åka tåg. Träffade Henric på skolan och han hade åkt tåg och nämnde också att det inte stod något på hemsidan så han antog också att det var tåg hela tiden. Kan ju hoppas att han fick åka tåg hem. Hörde dessutom att konduktören pratade med busschauffören att det egentligen skulle ha varit tåg den tiden, men att dom sparde det till nästa avgångstid. Det känns så typiskt mej!

Aja, väl på stationen promenerade jag hem till Anders där jag hade min cykel. Trampade hemåt och åt lunch. Pluggade i några timmar innan jag begav mej ner mot Friskis strax före sex. Tanken var att jag skulle hem till Emelie och dricka lite te och mysa efteråt. Men självklart glömmer jag handduken hemma. Så efter en dusch kikade jag lite på tv och drack te själv. Nu blir det snart sängen eftersom tåget går kvart i sex imorgon. Mailade läraren och frågade om jag kunde åka med honom men fick inget svar. Funderade ett tag på att ta nästa tåg, men då missar jag nästan två timmar och med tanke på att tentan närmar sig känns det inte värt det. Så det får bli att ställa klockan på kvart i fem.


 

Glömde ju bort att skriva ett citat sen helgen. När vi stod och väntade på bussen ner till kåren så stod det några killar där också. Vi ställde oss en bit bort och Sofia börjar plocka fram ett papper. Precis när hon har fått fram det och håller på att stänga så kommer en av killarna fram. Jag tror att vi alla tänkte att han skulle be oss om en cigg, men så säger han plötsligt "-Har ni något papper?". Där står Sofia med ett papper i handen som hon precis tagit upp. Haha, vi kunde inte göra annat än skratta :) Hans kompis hade tydligen gjort illa sig i handen, men dom var lite väl fulla och jobbiga.

 


 


En liten del av Aker Brygge.

Det har varit blå himmel och sol hela dagen idag, helt underbart. Hoppas verkligen att det håller sig så nu i helgen när mamma kommer, blir så mycket roligare då. Övernattning i Hultsfred imorgon och full dag även på torsdag. Så får se när nästa blogg hinns med.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

You were the treasure longed to find

Idag har det varit en riktigt effektiv dag måste jag säga. Hade en liten sovmorgon till klockan nio, åt frukost och sorterade tvätten. Mellan 10 och 13 befann jag mej mellan tvättstugan och pluggandet, något som gick bättre än förväntat. Det fick bli nudlar till lunch eftersom jag inte orkade laga något, och självklart kokar jag dom för länge då jag fastnade vid dator. Men efter att jag fått i mej mina överkokta nudlar letade jag fram verktygslådan och gick ner till cykelförådet. Efter många om och men så lyckades jag äntligen få kedjan på plats, men det blev en hel del suckanden och fula ord. Har nu lärt mej att jag kan om jag vill, bara jag får försöka några gånger.

Så det blev en tur till BBS för att skriva ut uppgifter, som skulle vara gjorda till imorgon, och vilken tur det blev. Första gången på riktigt länge som det var bar asfalt och man inte behövde vara rätt för att ramla hela tiden, underbart! Det negativa var dock att det regna men jag orkade inte bry mej utan njöt varje meter. Blev en sväng förbi Netto på hemvägen också. Parkerade sen i soffan och kikade på Top Model innan jag gjorde middag. Bakade sen bröd av resten av jästen samtidigt som jag pluggade och tog en dusch.

Som sagt, en effektiv dag. Och tentaplugget, som jag tänkt börja med nästa vecka, känns det som om jag kommer att klara. Har inte alls mycket kvar att läsa nu, så i mitten av nästa vecka borde jag vara färdig i alla fall. Skola imorgon, onsdag och torsdag. På torsdag blir det också till att städa då mamma kommer på kvällen, jag längtar.


Hur verklig ser han inte ut?! Ge mej!



"It's a pen. It's a pen!"
"Peeellan, Peeellan..."
"Hur gamla är ni då? Fan vilken tråkig fråga! ... Jag då, är 24 år men ser ut som ett babyface."



xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()