There's a freeway running through the yard

Okej, här kommer nu äntligen en kort sammanfattning av helgerna 10-11 och 16-17. Det är ju som man säger, bättre sent än aldrig :p

10-11 april
Sista helgen hemma och det var utgång som gällde. Blev hembjuden till familjen Backman på grillat och det tackar man ju inte nej till. Fru Backmans, vet inte varför men det känns rätt att säga så :), hemgjorda bea-sås är helt underbar. Trevlig "förfest" med trevligt sällskap. Vi pratade skit, åt mat, spelade lite kort (vilket jag tack och lov inte förlorade för att fotbollen började), kollade första halvlek av El Clasico och hade det allmänt roligt. Skrattade som en tok vissa gånger och tårarna var inte långt borta. I pausen av fotbollen var det snabbt in till stan som gällde. Då Emelie råkat ut för en "olycka" blev det bara jag, Fredrik och Niklas som fick skjuts till Olles. När vi väl kom in var det inte mycket folk där, men hade en känsla av att det berodde på fotbollen. Hittade på Julia direkt vilket var skönt, så jag pendlade mellan henne och killarna under kvällen. Träffade på några kända ansikten men långt ifrån många. Bussresan hem vad även den rolig. Lite folk vilket betyder att det går fort och det är hur skönt som helst. Satt och sjöng där bak i bussen, kommer inte riktigt ihåg allt men 'En kväll i juni' blev det i alla fall någon gång under resan. Fick sällskap av Julia hem och det är verkligen inte kul att gå hem från nattbussen. Man ser ingenting och så ska man försöka att inte gå ner i diket. Vi lyckades och tog oss hem oskadda :)
Söndagen bjöd på strålande sol så jag, mamma och pappa åkte ut på Järvsjön. Pimplade, anglade, åkte skidor och fikade. Några riktigt härliga timmar. Jag förlorde dock då jag inte fick upp en enda fisk och tappade det enda nappet vi fick på angeldonen. Vinterns första skidåkning var det och än sitter takterna i.


"Kusin" Julia :)


I väntan på nattbussen.


Ja Fredrik, jag tror att vi båda vet vem som vann denna omgång ;)


Är inte det här underbart så säg!

16-17 april
Fick besök av Lina och Sandra på fredags eftermiddagen. På kvällen var det klubbLive på Bistro bar som gällde när 'The Majority Says' spelade. Trevligt men lite kallt ute, inte riktigt läge för uteterasser ännu. Lördagen tog vi en snabb runda på stan och på kvällen var det Kåren som gällde. En lugn förfest hemma med Millennium och sen bussen ner. En trevlig kväll även det!


Mina fina vänner!


Ett riktigt duktigt band från Linköping.

Imorgon är det ju valborg och jag får besök av sex fina flickor. Kan bli intressant med sju personer i min lilla lägenhet. Men som man säger: finns det hjärterum så ...

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Those summer nights

Så var det dags för en ny vecka, ännu en vecka närmare sommaren. För jag har verkligen börjat räknat ner nu. Vill ha sommarvärmen så att man kan gå utomhus på kvällen utan jacka på sig. Sommar så att man kan gå och bada eller bara ta en glass och njuta i solen. Men sommaren är snart här. Tror att det är ca 6 veckor kvar i skolan.



På schemat idag står plugg och deklarera x2. Hade tänkt att ta en sväng till gymmet också. Men då halsen inte känns helt hundra än så jag spar det till på onsdag. Eventuellt att det blir en visit till Emelie också som kom tillbaka till Kalmar efter sin extra långa semester i soliga LA.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Who says you can't get home

När Sandra var här förra veckan sa hon "Du vaknar ju alltid tidigt!" och idag kan jag inte göra annat än hålla med. Halv nio tyckte min kropp att det räkte med sömn, även fast det var lördag. Låg kvar nästan en timme innan jag gick upp och gjorde frukost och tittat klart på filmen sen igår. Efter rekomendationer av systeryster blev det 'Center stage: Turn it up' och den var helt okej. Annars gjorde jag inte så mycket igår; pluggade, handlade och lite smått och gott. Blev pizza till 'Så ska det låta', men artisterna hade ju kunnat vara bättre.

Dagen då. När jag tittade ut genom fönstret kände jag att det inte gjorde någonting att jag vaknat tidigt. Blå himmel och sol kändes inte helt fel. Blev en tur ut till Hansa i jakt på en ny mobil, det var det enda jag skulle handla. Hade nämligen bestämt att jag skulle ha en billig helg. Men när jag kom hem några timmar senare hade jag både det ena och andra med mej. Så den billiga helgen får jag helt enkelt skjuta på. Mobil hittade jag, blev inte en iPhone som jag funderat på utan en HTC Magic. Den var lite bättre i pris och då jag titt som tätt är väldigt klumpig kändes det bättre. Nu gäller det bara att försöka lära sig hur allting fungerar. Skriva sms tar för tillfället ganska lång tid, så vänta er inga snabba svar ;)



Om en halvtimme parkerar jag framför tv:n. Först är det 'Wild kids' (där jag, Sandra & Lina blev kär i en av killarna förra veckan) och sen finns det säkert något att kika på i väntan på Millennium. Imorgon hoppas jag på lika fint väder som idag, då blir det att parkera på balkongen med lite ekonomi. Mitt fotbollslag har cup den här helgen också. Fick nyss rapporter om att det bara blivit segrar idag och att kvartsfinal väntar imorgon. Självklart blev den mot Mohed, men jag ska sitta här och hålla tummarna.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

The worst day of my life

Har inte bloggat på sex dagar, fy på mej. I helgen har jag inte haft tid (mer om det i ett annat inlägg) och igår hade jag inte orken. Det här kommer inte bli ett speciellt långt inlägg och heller inte direkt positivt. Dels för att jag inte har hänt något direkt jättekul och sen för att jag inte är positiv i  denna stund.

Starten på den här veckan kan räknas som en av de värsta i mitt liv.

Måndag: Vaknade upp kl 9 och upptäcker att jag inte ställt alarmet kvällen före. Missade föreläsningen och dessutom chansen att åka bil.

Idag: Riktigt glad imorse att jag vaknade. Cyklade till stationen och var där tio minuter innan tåget skulle gå. Ser att det är ett nytt tåg och har en känsla om att det kommer bli en bra dag. Messar Evelin och talar om vart jag sitter. Hennes svar får mej att känna att dagen inte är så bra ändå. Har nämligen åkt ett tåg två timmar tidigare än vad jag behövde. Hemresan och jag tappar på något sätt bort mitt tågkort som jag köpte för en vecka sen. Anders tror att någon har tagit det och jag börjar hålla med honom. Dessutom så sträckte jag axeln när jag skulle ta bort insekten. Detta är numera känt som "Insektsincidenten". Inget annat att göra än att köpa ett nytt kort för 800 kronor. Riktigt surt!

Det känns som om veckan bara kan bli bättre, men det skulle inte förvåna mej om jag bryter benet eller något.

Som sagt, (förhoppningsvis) ett mer positiv inlägg nästa gång.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dancing the whole way home

Dagen har bjudit på helt underbart väder. Sol, blå himmel och cirka 30 (!) grader varmt. Visst, jag bor i ett stenhus så man kanske inte ska lite helt på min termometer. Men om den visar så varmt så läre det ju har varit dryga tjugo i alla fall.

Blev en springtur i finvädret imorse (hade planerat ett besök på gymmet men kände att jag bara inte kunde) och detta "off-road". Sprang lite terräng och tittade samtidigt på skolungar, kanske tredjeklassare, som hade lektion utomhus. Detta fick mej att tänka tillbaka på den tiden, vad allt var lätt då. Man behövde inte oroa sig för i princip någonting, eller oroade sig gjorde man säkert, men kanske då om killen man frågat chans på skulle säga ja, och skolan var bara rolig.

Våren är alltså i full gång här nere i Kalmar och trots att jag bara varit hemma i två dagar känns det som en vecka. Trivs här nere och börjar fundera på hur jag ska klara mej hela sommaren. Tack och lov får jag träffa många av mina kamrater på festivaler i sommar, annars hade det varit väldigt jobbigt.


Tagen när mamma var och hälsade på i början av mars. Nu är det snöfritt och blommor överallt.

Nu tänkte jag titta på fjärde delen av Millennium och sen blir det kväller i hyffsad tid. Föreläsning nästan hela dagen och sen ska jag och Jonna börja jobba på caset också.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tell me that you need me

Som ni ser håller jag på med en ny design. Gjorde headern igår och ska fixa till det andra någon gång i veckan.

Åkte hem till Kalmar idag och fick sällskap av Sanna, vilket gjorde väntan i Stockholm mycket roligare. Dessutom fick vi fylla i en enkät, något jag tycker om att göra. Sanna var helt säker att jag skulle säga att vi inte hade tid (då vi pratat om det strax före), men jag tackade glatt ja. Resan gick utan problem och förseningar och jag var hemma i lägenheten strax efter klockan fem. Vädret är mycket bättre här och det känns riktigt skönt att vara hemma igen. Imorgon får jag träffa alla nyfunna, fina, vänner och det känns riktigt roligt. Så det blir snart sängen med tanke på att jag ska upp strax före fem imorgon bitti.

xoxo 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

And she’s taking on an ever so contagious road

Gårdagskvällen började med att jag hällde upp varmt vatten i badkaret, fyllde på med massor av badskum, tände ljus, knäppte igång Spotify och åt lite choklad. Var längesen jag badade nu och det var riktigt skönt, kände hur lugnet kom och hur jag slappnade av. Efter en stund kom Skrållan in och som hon tyckte det var intressant. Hon stod på baktassarna och kikade, gick runt till andra kanten och gjorde samma sak. Satte sig på handfaten och kikade med stora ögon ett bra tag. Gick ut ur rummet och kom in efter en stund igen. Hoppade upp på badkarskanten där jag trodde att hon skulle halka i både en och två gånger. Men hon höll sig på det torra och jag slapp få en blöt katt i vattnet. Efter dryga timmen gick jag upp och hoppade i pyjamasen, vi åt hemgjord pizza framför tv:n och bara slappade. En underbart lugn kväll.

Imorse fick jag ett mess om att jag var bjuden hem till familjen Backman på grillat ikväll, följt utav krogen. Och det kan man ju inte tacka nej till direkt, ännu mindre när det bjuds på Fru Backmans hemgjorda beasås. Så det blir först lite mat här hemma och sen lite mat i Sandarne.

Vädret är lika tråkigt idag igen. Vilket gjorde att jag imorse bakade en ny kaka och denna gång blev den lyckad, bjöd hem morfar på fika och han hade med sig nybakt (dock köpt) kanellängd. Satte mej sen vid pianot och klinkade lite och efter en stund plockade jag fram blockflöjten. Var väldigt längesen jag spelade nu och det kanske Skrållan hörde. För hon kom upp från sin stol där hon låg och sov och ville i stället gå ut. Haha, kan väl erkänna att det kanske inte lät jättebra direkt. Men det var väldigt roligt och såg att jag slutade spela -98, så då får man vara lite ringrostig.



Nu håller jag på att kika på lite bilder till en ny design här på bloggen, något jag utlovat väldigt länge. Men då jag inte fått Photoshop att fungera på min dator har jag inte kunnat göra så mycket. Får dock vänta tills imorgon innan det blir klart, kanske behöver hjälp av syster och orkar inte fixa med det just nu.

Hoppas ni får en trevlig lördagskväll!
xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

They pissed in his hands

Okej, så då har man suttit i kö hos SJ i nästan en timme imorse då. Kul. Ringde strax före nio och fick till svar att kö-tiden var ca 8 minuter och att jag hade plats 38 i kön. Helt okej kände jag och satt och väntade snällt. När det sen gått 20 minuter och det senaste jag hörde var att jag var på plats 7 (och detta var kanske efter ca 5 minuter) började jag bli riktigt irriterad. Efter 40 minuter lägger jag på, efter det att jag och syster antar att det har blivit något fel. Ringer upp igen och efter ca 10 minuter blir det min tur att prata. Var nära att säga "äntligen" men han stoppa det. Fick hjälp att få nya biljetter så nu åker jag två timmar tidigare i stället och kommer fram till Kalmar strax före fem. Känns skönare med tanke på att föreläsningen på tisdagen har blivit flyttat vilket gör att det är uppstigning strax före kl fem.

Vädret har verkligen inte varit på topp de här dagarna jag varit hemma. Nu duggar det och är lite smått dimmit (jag vet att du kommer klaga på den här meningen Lina ;) ). Ska skjutsa morfar till Apoteket snart och då tänkte jag gå in på banken och beställa ett nytt Visakort eftersom mitt är som det är. 

Gårdagen var väldigt lång. Jag och syrran åkte till stan vid tio och på lite dryga timmen hade vi gjort det hela. Det finns inte mycket att se. Jag var på jakt efter te-burkar och fick en med mej hem i alla fall, så nu är det ordentlig jakt i Kalmar (och kanske Hultsfred?) som gäller. 


Planering för årets resa till London är i full gång.

Sommaren närmar sig och trots att kurserna nyss har börjat infinner sig en smått panikaktig känsla. Att vi har två grupparbeten och en inviduell uppgift i musiken känns mest bara roligt, vem tycker inte det när vi slipper göra en tenta? Ekonomin däremot, som ska ha två case inlämnade innan tentan, som är den 4 juni, känns mindre roligt. Att kuggningsprocenten ligger på 65-90 (!) hjälper ju inte mej direkt. Men jag har bestämt mej för att jag ska vara en av dom 10-35% som klarar tentan. För hur kul känns det med en resttenta över sommaren? Nej, jag ska verkligen plugga som bara den till denna, därav paniken. Vill hinna med allt i god tid innan tentan, men jag vet att det inte brukar bli så. Vi får väl se hur det går helt enkelt.

Nej, nu ska jag göra mej klar så jag kan skjutsa iväg morfar. Och sen blir det ett kapitel i 'Den nya ekonomistyrningen' troligtvis följt av en dejt med Julia.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I sit alone and watch you light

Fick en fråga från mamma för någon dag sen "Vad gör ni på datorn hela tiden? Jag sätter på den och efter fem minuter stänger jag av". Till svar fick hon "Jag är yngre än dej", vilket kanske inte var ett direkt tydligt svar men ärligt visste jag inte vad jag skulle svara. Varför spenderar man så många timmar framför skärmen egentligen? Och vad gör vi hela tiden? Visst, att vara ung gör att det finns fler saker att titta på, Facebook och bloggar (vilket även äldre har) hör väl till min svaghet. Men varför så många timmar och skulle vi överleva utan Internet?

Det är nästan lite läskigt att tänka på hur långt det gått, för när vi började prata om hur Internet uppkom på förra musikkursen känns det som år och dagar sen. Men egentligen är det ju inte alls lång tid sen vi satt där och var tvungen att "ringa" för att komma in på Internet, hur vi då blockade telefonen, betalade minutvis och satt efter klockna 18 för att det då var billigare. Idag sitter var och varannan med ett mobilt bredband eller varför inte med Internet i mobilen. Den här utvecklingen har skett i rasande fart och att föreställa sig hur det kommer att se ut om bara några år är väldigt svårt. Vill dom sätta en "musikspelare" direkt i träningskläderna så vet man aldrig vad dom hittar på med Internet. Jag funderar på om "vanlig" post kommer att finnas om några år eller om allt kommer att vara elektroniskt. De flesta av oss betalar redan räkningar via Internet, vi deklarerar och läser tidningar, gör det mesta helt enkelt. Om några år kommer pensionärerna vara dem som växte upp med datorer och jag tror att vi kommer att få se en förändring.

Nu har jag funderat ett tag på det här och den enda slutsatsen jag egentligen kan dra är att jag låter andra fundera på den här frågan och nöjer mej med att vänta och se vad som händer.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Somewhere over the rainbow

Bloggen har varit väldigt tom på sista tiden, men har inte riktigt haft orken att skriva. Befinner mej hemma i Hälsingland nu och vädret är raka motsatsen till vädret i Småland. Lämnade våren och kom till vintern, snöar just nu också för att göra det värre. Jag, mamma och syster har varit uppe i Sundvall och hälsat på kusin med familj samt en sväng på Birsta där det inte blev något shoppat för min del. Annars har jag träffat en hel del vänner och bekanta och så blev det fest i lördags. Kanske lite väl mycket alkohol för att må bra på söndagen, men har kommit fram till att jag inte ska klaga längre. För om det blir jobb i den branschen jag vill jobba i, så känns det som om bakfylla och arbete kan gå hand i hand vissa gånger. Så för att det inte ska komma som en chock har jag bestämt mej för att inte tycka synd om mej själv när jag är bakis. Man måste ju börja någonstans.

Knappt en vecka kvar här hemma, men det känns så lagomt så. Jag hade jättetråkigt i fredags eftermiddag, och då hade jag bara varit hemma i en och en halv dag. Nej, småstads liv är inget för mej längre. Kalmar duger nu och sen blir det troligtvis något större. Funderar just nu på Stockholm eller Göteborg, men man läre ju se lite vart jobbmöjligheter uppstår och så också. Lite tidigt att tänka på det just nu kanske, men jag kan inte låta bli. Eller så blir det som Vickan sa när vi promenerade i torsdags "Du kommer att hamna i London". Ja, och varför inte. Jag tycker om allt med den staden och kände mej hemma efter fem minuter, så vi får väl se. Ett besök i sommar kommer det att bli i alla fall. Ska börja titta upp det nu i dagarna hade jag tänkt och planerar att flyga över någon gång mellan studenten och midsommar. Gratis boende ser det ut som om jag får också, I like.


Sötnosen som har kommit upp i sängen och kelat varje natt.

Nu blir det bara till att slappa och inte göra någonting resten av kvällen. Tänkte kika Top model nu och sen blir det Johan Falk. Har en massa bilder som jag vill visa er, men det får bli en annan dag.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()