But after going through this, it's easier to see the reason why

Det har varit en väldigt lång dag på jobbet idag, känns som om man jobbade och jobbade och klockan stod still. Åkte runt med Börje efter lunchen och det är sjukt vad mycket det är kvar att göra. Man vill nästan inte veta hur mycket det är. Tjatigt med sant. Något som också är sant är att jag bara har tre dagar kvar vilket känns underbart skönt! Blir till att fira det, och självklart Håkan, på lördag. Längtar =)

Annars har det väl inte hänt så mycket specielt. Fullt upp på dagarna med träningar som börjar klockan fem vilket betyder att det blir lite stress. Hem och äta lite gröt och sen bege sig ner på Borgen. Men det funkar det också.

På söndagen åkte jag, Sis och pappa upp till byn en snabbis för att framför allt kolla efter en cykel åt mej. Vi hittade även väldigt gamla fotbollsskor (bilder kommer) som var från min farfars bror. Har för mej att pappa sa att dom var från 40-talet eller så. Tänk er skor i läder med bara någon dobb på samt någon typ av stålhetta (?) fram. Skämtar inte när jag säger att varje sko kanske vägde 1 kilo (!), fatta att springa runt med det. Jag skulle nog bli trött av att bara lyfta fötterna :p

Imorgon väntar träning direkt efter jobbet igen och på torsdag ska jag upp till byn om det inte regnar. Anna har nämligen kommit på att hon ska sätta sig i en hästsadel igen. Sa i början av sommaren att Malin skulle få ta med mej ut på en ridtur, och sagt och gjort, på torsdag är det tänkt att det ska bli av. Red ju när jag var yngre men tror att jag slutade när jag skulle börja sexan om jag inte minns helt fel. Aja, Ann-Christine berättade att hästen jag kommer rida på inte gjorde mer än vad han behövde så det låter ju bra. Gick även in, alldeles ensam, i de båda hagarna och hälsade på de fem hästarna som just nu bor i den lilla byn alldeles vid Ljusnan. Återkommer senare med resultatet av hur detta påhitt gick ;)


Kusinvitamin :)

Nu väntar sängen då jag inte har varit i form på hela dagen. Hoppas att lite sömn ska ställa allt till rätta, en sjukdom orkar vi verkligen inte med just nu.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I wanna live, just for the day

Nu var det längesen jag skrev här, men så blir det när man jobbar hela dagarna och inte orkar ta sig för så mycket annat. Vill bara att det ska bli riktigt fint sommarväder, men det är väl önsketänkande. En utlandsresa däremot skulle jag absolut inte tacka nej till, grymt sugen! Så om det är någon som vill åka så är det bara att höra av sig ;)

Onsdagskvällen spenderades med Becki när vi var och såg Harry Potter som väldigt många andra. Vi kom fram till att det är utanför biografen man ska hänga om man vill träffa folk :p Filmen var bättre än förväntat då jag hört att många tyckt den var sämst av de sju. Blev dock ganska sent och jag var väldigt trött dagen efter, men det är smällar man få ta.

Torsdagen och det blev ingen Trivselkväll för min del. Kände mej sliten från gårdagen och när varken vädret eller artisten var det bästa så blev det en lugn hemmakväll.

Fredag och första träningen efter uppehållet. Kom hem från jobbet och slängde i mej lite gröt med banan och sen bar det av till jobbet. Sex stycken blev vi och tyckte vi var riktigt duktiga den timmen vi höll på :) Hem och duscha och sen tog jag och Sis en cykeltur ner på Konsum där jag inhandlade lite chips vilket jag tyckte att jag förtjänade. Blev soffläge hela kvällen och la mej strax efter tio, trött som bara den och det tog inte lång tid innan jag somna ;)

Vaknade första gången runt sex imorse och sen har jag vaknat med jämna mellanrum. När klockan var strax före nio så gick jag upp och strax efter ringde min telefon. Man kanske ska se till att man ringer till rätt person när man ringer vid den tiden en lördagsmorgon?! Hade det inte varit för träningen så hade jag garanterat legat och sovit... Aja, upp och äta frukost och sen iväg till Borgen till tio. Återigen var vi lika många, men idag har Jonsson bytts ut mot Malin. Hemma igen runt halv tolv och efter duschen blev det en brunch bestående av yoghurt, te, macka med ägg samt äpple. Gott efter en jobbigt träning :)

In till stan lite senare där det inhandlades micro, dammsugare samt hårfärg. Efter maten vilket bestod av grillad flintastex och strips samt hallon och glass till efterrätt så åkte vi till stugan. Satte oss i båten och åkte ut till ön där blåbärsplockning stod på schemat. Självklart började det regna när vi började och myggen var som mygg brukar vara.


Älskar verkligen att åka båt!


Vi fick ihop en hel del, så lite sylt blir det nog allt :)


Sen fick Skrållan följa med oss hem då mamma och pappa åker på semester till veckan.


Nu är frågan om det blir fest eller inte, men det börjar bli lite sent så blir nog nyktert den här helgen också.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inside your restless soul your heart is dying

Torsdagen bjöd på Trivselkväll tillsammans med Sis, fick sällskap i gräset av Linda och Louise också. När kvällens gästartist, Andreas Johnsson, klev upp på scenen så var våran kommentar densamma: 'Shit va kort han var!' Blev dock lite besviken när han körde "storbands-låtar" och även gjorde om Glorius till sådan. Menmen, helt okej ändå.

Fredagen bjöd inte på så mycket, är helt slut efter veckorna men nu har jag bara två kvar så det gillar vi skarpt :) Fick även lägenheten så nu känns det att man är på väg :)

Lördagen spenderades i stugan och jag lyckades få med hela familjen på en liten fisketur. Dock kom vi hem tomhänta, eller syrran lyckades först få en spigg och sen en mört medan det enda jag åstadkom var en sticka i fingret. Men med systrarna Skoglund på sjön så blir det alltid lite äventyr, skulle vara roligt att filma någon gång ;) Den här gången får syrran priset när hon fick upp mörten :p


Jag fick vara kapten :)


Fångst nummer ett ;)


Nummer två var en aning större.


Familjen Skoglund på havet är alltid ett äventyr :p



Dagen har jag tagit det dåliga vädret i akt och börja kolla igenom vilka saker som ska med till Kalmar och vilka som ska få vara kvar här hemma. Har en hel del så lite i taget känns som ett bra koncept.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Now I'm, one step closer

Nu så börjar det hända saker även i mitt normala, tråkiga, liv. Efter lite telefonsamtal så fick jag till slut reda på att jag kommit in i skolan, så hej då Ljusne. Känns skönt men samtidigt väldigt tråkigt och jobbigt att jag kommer flytta så långt bort. Men det är bara att gilla läget, jag vill ju gå den här utbildningen och då får man ta sitt pick och pack och flytta ner till Kalmar. Håller som bäst på att kolla efter lägenheter nu och det är inte det lättaste när man knappt hinner kika på dom innan dom är tagna. Tror dock att jag blivit erbjuden en lägenhet, men nu är frågan hur jag tackar ja till den?! Haha, antingen är jag jävligt dum eller så kan man inte tacka ja på sidan ;)

Nyss hemkommen från Sandarne där jag spenderade lite tid med Anna och Zaga samt även nya valpen Doris. Mycket söt, busig och med väldigt vassa tänder och klor :p Lite färska jordgubbar från deras land blev det också, I like.

                            
           Doris                                                                  Zaga


Nej nu blir det lite kvällsmat och sen väntar nog sängen. Börjar närma mej slutet på 'Snabba cash' nu och vill ju veta hur det går :)

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

The chaos that controlled my mind

Ännu en helg har gått och vädret har varit riktigt tråkigt. Hade hoppats att man skulle bli lite brun den här sommaren men det kan man väl inte hoppas på längre känns det som. I och för sig är det ungefär halva sommaren kvar så allt kan hända.

I fredags så var det Malins sista dag på jobbet och det firade vi med lunch från pizzan. Blev kebabrulle för mej och det var väldigt gott! Vi dumförklarade också oss själva på förmiddagen när vi var i Sandarne och skulle byta en lampa. Det tog oss kanske fem minuter innan vi förstod hur vi gick bort "lampskärmen" ;)


Kusinvitamin in action.

Hade längtat efter att få sova ut på lördagen men inte gick det inte när telefonen ringde tjugo i nio. Så det blev en lite tidigare morgon än beräknad men det är väl smällar man får ta. Låg i sängen och drog mej en stund och sen upp och åt frukost innan jag satte mej vid datorn för att ta hand om lite saker. Efter det blev det en sväng till stan med mamma och sen förbi Flisvägen för att hämta min post som Frida tagit med från Oslo innan vi åkte hem. Visade sig att jag har pengar att hämta ut så nu är frågan om jag kan göra det här i Sverige eller om jag måste till Norge för att göra det. Blev nästan lite jobbigt, men man ska inte klaga när man får pengar ;) Väl hemma spelade jag spel med syrran och hennes kompis Rickard som var på besök. Och självklart vinner man det hela :) Blev mat efter det, kyckling och pasta, med blåbärspaj och glas till efterrätt. Vet inte när jag åt paj senast så det smakade mycket bra. Men mindre bra när man kom till Vickan på kalas och det bjöds på smörgåstårta och sen vanlig tårta. Mätt som jag var kunde jag inte riktigt njuta av det hela men fick i mej lite ändå. Senare på kvällen blev det en del chips också, lite svårt att inte äta när skålen står alldeles bredvid. Kom hem strax efter halv tolv tror jag och la mej direkt i sängen och sov till tio imorse ungefär.


Födelsedagsbarnet med en del av presenten från Pillan och Palle ;)


Dagens väder har ju inte varit det bästa så jag har inte alls gjort någonting speciellt. Men lite nytta har jag lyckats göra i alla fall, sätta in alla papper sen Norge i en pärm samt plocka i ordning en av byrålådorna. Så nu hittar jag lite bättre bland smyckena. Kom nyss hem från en liten cykeltur med Sis och vi klarade oss utan krock den här gången med ;p Ny vecka men jag börjar se slutet på det hela. Saknar Oslo och London otroligt mycket just nu och längtar efter en utlandsresa. Känns som om jag verkligen behöver ett break från Ljusne...


xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Summer or Fall

Är inte den svenska sommaren underbar så säg?! ;)

Känns som om jag klagat på vädret väldigt mycket på sistone. Först att det var för varmt och nu för att det regnar och är, rent ut sagt, pissväder. Men det gäller väl att komma ihåg att det är Sverige man bor i och då får man räkna med detta. Känns verkligen som om det är höst idag, nedblåsta träd lite här och var och regn hela dagen. Därav rubriken från en förövrig väldigt fin låt.

Dagens jobb utfördes till största del i cykelbodarna i gamla Bäckäng. Malin och jag hade det riktigt mysigt i regnet och blåsten. Efter fika så blev det dock knappa timmen utomhus då vi var tvungen att rensa en ventil och få ner vattnet på taket på Nygatan. Och självklart så kunde vi ju inte bli blöta utan regnponchos fick tillverkas samt ett par stövlar hittas. Storlek 45 eller så skulle jag tipppa att vi fann till slut. Men vi höll oss torra och vattnet rann ner så det blev ett lyckat uppdrag :p




Nu funderar jag på om jag kanske ska ta och baka Scones till kvällsfika, skulle inte vara helt fel i det här rusket :)

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I Ain't Scare Of Nobody

Jobbdagen har gått riktigt fort idag och det är inte helt fel. Körde inte med 'Imorgon kan vi säga att imorgon är det fredag' en enda gång och det säger en hel del ;) Ska bli lite skönt att Malin och jag får avsluta veckan själva också, eller Ove är ju också där men han ser man knappt så det ska bli skönt. Inte gjort alls så mycket sen jag kom hem. Kikat lite tv och framför allt gått igenom alla papper jag hade med mej hem från Oslo. Var en hel del men nu är första steget gjort, sorteringen, andra steget tar vi en annan dag då de ska in i en pärm.



Igår var det minnesstund för Michael Jackson, jag kan väl inte direkt säga att jag tittade på det utan flippade mest. Men Michael är verkligen en person som världen kommer att minnas. Visst, jag har aldrig varit ett riktigt fan och haft mina fördomar precis som alla andra. Men nästan alla kan minst en låt med Michael, han har hållit på med musiken så pass länge att de allra flesta, om inte alla, vet vem han är/var. Håller med om mycket som sas igår, bland annat så sa de som komentera att han hade mått bra av att höra vissa saker som sas om honom. De menade att man hade kunnat säga det till honom när han var i livet så att han kunde ta till sig de sakerna. Även när brorsan sa 'Hur mycket kan en människa egentligen ta?!' så förstod jag precis vad han menade. Hur mycket har det egentligen skrivits om honom som man hade kunnat låta bli? Och när dottern skulle säga några ord så kunde jag inte hålla mej längre utan några tårar rann ner på mina kinder.

Jag tycker på något sätt att det känns typiskt att han dog just nu. När han bara några dagar senare skulle göra den första konserten i London. Han skulle komma tillbaka och göra en sista "turné". Alla de fans som skulle få se honom uppträda en sista gång får nu inte göra det...

Det här är en av mina favorit-låtar med 'The King of Pop'. 
Just de här två raderna gör att jag tycker om låten så mycket som jag gör:
If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a change
 
Om alla ser till att förändra sig själv till det positiva så kommer världen att bli en bättre plats att leva på.




Att även Shaheen Jafargholi fick komma och sjunga tyckte jag var mycket fint. Sen jag hörde hans audition för Britain's Got Talent har jag varit helt fast. Det han sjöng då gav mej gåshud, helt otroligt. Och att Simon avbryter honom och att han fortsätter och gör det på det sättet han gör. Helt otroligt!
Kan dessvärre inte lägga in klippet här, men om ni söker på 'shaheen jafargholi audition' så lovar jag att ni får höra något riktigt bra.


Blev en hel del om Michael Jackson i det här inlägget. Men jag kände att det var dags att blogga om det så att man kan lägga det lite bakom sig nu. Jag tänker försöka glömma allt som skrivits och sagts om honom och komma ihåg honom för den duktiga artist som han faktiskt var. Och jag hoppas att alla andra också kommer att göra det.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I will not give in to doubt

Så var tisdagen över vilket betyder ett steg närmare onsdag. Och när jag jobbat halva dagen imorgon så har jag gjort halva tiden på jobbet denna gång, vilket betyder att jag snart bara har tre och en halv vecka kvar ;)

Efter maten blev det en stund vid tv:n och sen en liten cykeltur. Körde in på en skogsväg mot för att komma ut vid reningsvärket och blev lite rädd där en stund. Stannade och plockade lite smultron och hörde massa ljud från buskarna. Snacka om att jag var tillbaka på sadeln snabbt och trampade iväg som bara den :p


Ljusne är allt bra fint på sommaren i alla fall...

Då jag upptäckt att min kamera på mobilen är bättre än vad jag trott ska jag försöka knäppa lite kort oftare och ladda upp här. Det är tanken och sen får vi se hur det går ;p

Snart väntar Allsång och sen får vi se om det blir en tidigt kväller.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

When you think everything's gone wrong and everything blows up in your face.

Det är verkligen en sliten bloggare just nu. Jag är helt slut både fysikt och psykiskt för tillfället. Men det positiva med det här är att det inte kan bli så myckrt sämre ;)

Vad har hänt sen senast då? Inte alls så mycket. Jobb på dagarna vilket verkligen sliter. Värmen är grym när man måste stå i solen med varma kläder åtta timmar om dagen och arbeta. Försöker att inte klaga men det är verkligen svårt. Men det underlättar att man har trevligt sällskap. Skrattar en hel del om dagarna :) Malin och jag hade även lite vattenkrig med Johan i fredags när vi skulle sluta. Han ska nämligen börja i stan på måndag så då var vi ju tvungen :p

I torsdags så var jag inte hemma någonting i princip, kanske en timme max. Sen bar det in till stan och sommarens första trivselkväll. Var dock sjukt trött och lite halvt borta, men det är alltid mysigt. Kan väl säga så mycket som när Mona frågade hur det var med mej sa jag att jag var sliten. Fick till svar: Ja, jag ser det. Förklarar väl nästan allt.

Gårdagen var nästan lika. Kom hem och åt och sen iväg till samling. Matchen orkar jag inte ens nämna... Kom hem strax före halv tio tror jag och gjorde mej färdig samt kokade lite nudlar. Becki kom halv elva och hämtade upp mej och sis och sen även Hänne. In till stan och Jonsson's hus där lagfest väntade. Var nyktert för oss och vi lämnade gänget halv ett. Hem och ner i sängen direkt.

Har dock sovit riktigt dåligt i natt. Vaknat flera gånger och haft lite svårt att somna om. Var inte vad jag behöde men det är väl bara så det är, när man verkligen behöver sova så kan man inte. Har plockat ordning i mitt rum och så fint som det är här nu har det inte varit sen jag flyttade tillbaka in.

Snart blir det middag, tacos =) Sen börjar väl släkten rulla in om cirka två timmar. Syster fyller nämligen 24 idag!




xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I just want you close

Det var några dagar sen jag skrev här, det vet jag. Men en av anledningen, och faktiskt den största, är att det inte händer något i mitt liv nu. Jobbar, äter och sover känns det som. Blir fotboll däremellan också men sen är det dött. Helt slut efter jobbet på grund av värmen så jag orkar inte ta mej tid att göra något heller. Behöver verkligen ett avbrott från det här snart. I need some action helt enkelt. Någonting måste hända snart, annars kommer jag att bli tokig. Att flytta från en huvudstad till en förort är ingen höjdare. Det finns fördelar, absolut, men just nu är dom få. Visst, jag tog valet helt själv och det får jag stå kast för nu. Så det är bara att hålla humöret uppe. Fake it 'til you make it!

Nyss hemkommen från match. Äntligen en vinst där vi för en gångs skull hade turen på våran sida. Aldrig under vare sig fotboll- eller handbollsmatcher har vi fått dom där turmålen som man behöver emellan åt. Men idag fick vi det och det känns grymt skönt! Visst, jag spelade inte en enda minut på grund av min vad. Fast tycker det känns jävligt skönt ändå :)


Bara två dagar kvar nu innan helgen. Känns skönt men samtidigt alldeles för långt. Har i alla fall kört med 'Imorgon kan vi säga att imorgon är det fredag' flera gånger idag. Så jävla bra talesätt efter Sandra ;)


Ätit jordgubbar till kvällsmat för första gången den här sommaren nu ikväll. Och satan vad gott det är: jordgubbar, mariekex, mjölk och grädde. Mums!


xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()