Tourist

Japp, en sådan har jag varit idag: 'Turist i egen by'. Jag, Jennifer, Sofia, Silje och Jonas tog båten ut till Bygdö och gick där på två museum. Ett vikinga och ett som hetten 'Kon Tak'. Jag är ju inte speciellet mycket för museér (hur stavas det egentligen?) men det var en trevlig dag. Min kamera dog efter ett kort så jag tänkte jag skulle ta de andras någon gång. Har lite kort sen tidigare som jag ska få från Silje också, så det kan hända att det kommer upp lite kort här någon gång snart.

Gårdagen bestod först av arbete innan jag tog en powernap och åt lite sallad innan en promenad i solskenet stod på schemat. Köpte mej en glass och gick och myste. Kom hem och tog en dusch och lagade lite mat samtidigt som jag gjorde mej färdig. Tog mej till Jennifer's kollektiv strax efter nio där det väntade förfest, riktigt trevligt. Sen iväg till 'Parkteatret' där en kul kväll väntade. Hade det riktigt trevligt och det var skön musik, man kunde liksom inte stå still. En kväll att minnas, helt klart :) Knatade hemåt strax före allt skulle stänga och var hemma vid halv fyra.


Jag borde inte tänka på det men kan inte låta bli.
Funderar fram och tillbaka, fram och tillbaka.
Du kan inte ha kakan och samtidigt äta den!
Så även du kanske har lite att fundera på.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Update

Ja, här kommer nu en liten uppdatering av vad som hänt sen sist, men det är inte så mycket.

Tisdagen blev jag helt ledig vilket jag inte tackade nej till, när jag ändå skulle jobba fem dagar denna vecka liksom. Så den dagen spenderades med Elixia x2, stan och lite slapp samt lite nyttiga "saker". Kom hem med en hel del saker, 30% på Cubus gillar vi ;)

Onsdagen bestod nästan bara av gymmet och jobbet, blev kvar en timme längre så slutade åtta. Behövde bara sitta i kassan i tre timmar vilket var skönt. Sen så hjälpte jag till med frukten inför torsdagen. Började med att dela sju kartonger med meloner, sen skrev jag ut etiketter och fyllde på lite varor och så. Sista timmen som jag var kvar extra hjälpte jag till med att fylla på varor, ni skulle ha sett lagret. Haha, har aldrig sett något liknande, smockfullt rent ut sagt ;)
 
Gårdagen gick bättre än förväntat, tack och lov. Det var inte alls lika stressigt som jag trodde i avdelningen och det kändes skönt. Visst, jag hade saker att göra hela tiden och det var aldrig en lugn stund. Men jag hade förväntat ett mer kaos än vad det var. Skippade gymmet på morgonen och åkte det på stan för att lämna tillbaka en tröja och så blev det ett besök på Vinmonopolet ;p Sen när jag gick till jobbet strax före två så hade vi lika gärna kunnat befunnit oss i slutet av juni än i april. Det var hur varmt som helst rent ut sagt, gick med leggings, linne och skinnjackan och svettades nästan :)

Idag har jag inte kommit så långt än. Ätit frulle för en timme sen ungefär och sen har jag suttit här och kikat runt lite. Ska ta tag i lite saker som jag måste göra och sen blir det gymmet. Ska väl kila iväg och kika om jag ska handla något pålägg eller så också, passa på när det är tilbud. Men får se om jag hittar något jag blir sugen på. Sen så börjar det spricka upp nu så det kanske blir lite chill i solen också förhoppningsvis.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

New week

Så var en ny vecka igång, och den började inte som planerat. 8.30 imorse ringde telen och Gro undrade om jag kunde börja jobba tidigare. Jag hade ju inga andra planer så jag skulle börja tio vilket betydde att jag hade lite dryga timmen på mej innan jag skulle gå. Så det blev till att slänga sig in i duschen, göra sig färdig och äta frulle. Men det var skönt att jobba den tiden, kom iofs därifrån nästan en timme senare, men det gör inget. Blir nog ledig imorgon så då blir det gymmet och en sväng till Coop tror jag, 10-kronors marknad där, så får se om jag tar en promenad dit.

Jag och Paula har suttit och kollat på 'Inför Eurovision' (eller vad det nu heter...), och ja vad ska man säga. Det finns ju bidrag från allt mellan himel och jord minst sagt. Haha, men man får skratta lite i alla fall :)

Måste kontakta Faxeholmen också, börjar verkligen bli dags att veta hur det blir med jobb nu. Men det tar vi imorgon, sliten nu. Ska bara slappa och sen blir det kanske sängen ganska tidigt, tror att mina roomies är trötta.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Out in the park

Så var ännu en helg över och en ny vecka börjar om bara  två timmar. Kommer att bli en lång vecka för mej, jobbar måndag till lördag, men det är bara att tacka och ta emot.

Dagen har spenderats i sängen till halv ett då Frida kom hem och jag var tvungen att gå upp. Sen blev det några timmar i Sofienbergs-parken innan soffan/tv:n/datorn hägrade. Eller jag har plockat undan tvätt, ätit och tagit en promenad också. Och snackat med Vickan, så nu är man uppdaterad :)

Gårdagen var väldigt lång men också kul. Jobbade som sagt mellan 9-18 och det var väldigt jobbigt, mycket folk mest hela tiden. Men överlevde passet och kunde gå hem strax efter sex. Kom hem och duschade, åt och gjorde mej klar innan jag och Frida promenerade hem till Jennifer. Där väntades "jobb-fest", mycket trevligt. Blev aldrig krogen utan jag gick hem strax efter halv två. Många nya minnen sen den kvällen, haha ibland så vet jag inte vart jag ska gömma mej själv. Men som sagt en riktigt kul kväll, tack till alla som var inblandade =)


Paula har återigen kommit till norsk mark efter sina 24 timmar hemma i Hudik. Vi har uppdaterat lite varandra lite och nu väntar snart sängen. Dom andra två ska ju upp tidigt imorgon. Känns faktiskt skönt att mest jobba kvällar, man kan sova lite längre och har hela förmiddagen fri. Ska vara fint väder imorgon så det hoppas jag verkligen på, sitta och glassa lite i solen skulle inte vara helt fel.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

The summer?!

Idag har det varit rikigt varmt här, och då menar jag riktigt varmt. Jag och mina två rommies + Linda har suttit i ett varsit fönster och njutit. Solen lyste och termometern visade dryga tjugo grader. Det kanske inte låter så speciellt tycker ni. Men om jag då säger att klockan var strax efter fem? Hur skönt som helst, bara sitta och njuta och låta solen bränna i ansiktet, för det gjorde den. Vi tog av oss strumporna och drog upp byxorna och satt där i linne, Frida hämtade till och med shortsen :)
                                  
Håller på att tvättar också, de sista maskinerna är i nu, så lägenheten är full med kläder för tillfället ;)  Sen blir det lite 'Så Ska Det Låta' och mys här hemma ikväll bara. Paula jobbar och sen åker hon hem till Sverige som sagt. Så Frida får morgondagen ensam eftersom jag jobbar 9-18, kommer kännas lite jobbigt om det är kanonväder som idag... Men det är sånt man får ta då.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Time to work

Nu är det snart dags att pallra sig iväg till jobbet, eller snart och snart, lite drygt en timme ;)  Kommer nog vara helt slutkörd har ju inte jobbat på nästan två veckor, haha. Men det känns skönt att komma igång igen. Har fått lite fler tider denna och nästa vecka också, så det känns bra. 'Super-uke' nästa vecka så det behövdes lite extra personal, får ha frukten på torsdagen i stället för kassan. Men känns som om det kommer bli till att ränna fram och tillbaka hela tiden eftersom det är då det är tillbud på frukt och grönt. Men det är en vecka kvar så jag hinner förbereda mej :p

Dom ringde också från Attendo och frågade om jag kunde tänka mej att jobba hos dom men med ett annat jobb. Tackade nej, känns inte lockande plus att det bara är en och en halv månad kvar tills jag troligtvis flyttar hem. Det är helt sjuk, tiden springer iväg. Eller inget är ju klart än, men nästan...

Efter mycket om och men får det bli vårrulle till lunch/middag (vad kallar man det om man äter runt två?), blir bra det. Har också kollat lite mer på deklarationen här i Norge och nu tror jag att jag kommer få tillbaka pengar även där :) Förstår fortsatt inte riktigt plus att jag inte hittar min pin-kod som jag tydligen ska ha fått. Får göra ett nytt försök imorgon, annars är det bara att beställa en ny. Haha, inte så lätt att hålla koll på allt hela tiden.


P åker på snabbvisit hem till Hudik över helgen, så det blir bara Frida och jag här hemma. Får väl se vad som hittas på, har tvätt på fredag och sen ska jag jobba lite på lördagen.


xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Celebrity

Det blev ingen promenad utan trikken... Fastnade framför ett gammalt program av 'Top Model' så tiden rann iväg. Mötte i alla fall upp Frida på 'Gina' och vi gick runt och kikade lite i några affärer. Jag kom hem med det jag skulle (spray till min skinnjacka) och ingenting mer, nästan lite stolt ;)    Känner att det är tur att jag har Londonresan, för jag shoppar ju hellre där än här. Lite bättre utbud om man säger så. Frida köpte bland annat ett par skor, väldigt fina!

Kom hem vid sex ungefär och åt innan det bar av till gymmet, 45 minuter på bandet. Imorgon vågar jag nog trappa upp lite mer, för jag känner knappt av halsen nu. Sitter och halvkollar på fotbollen för tillfället och hoppas att Man U vinner, inte för att jag personligen tycker det utan mer för att jag ska jobba imorgon. Och om dom förlorar är nog inte Khawar på speciellt bra humör, haha. Men det kan ju vara lite kul på ett sätt, för då kan man retas lite ;)

Jag kan också lägga till ytterligare ett namn på min "kändis-lista". Såg nämligen en på stan idag, den första här i Oslo. Eller man har säkert sett flera utan att jag vetat om det. Först tänkte jag bara, 'Han var ju söt' men sen när jag kollade en gång till så kände jag igen honom. Tror att det kommer att gå riktigt bra för honom i 'Eurovision', eller jag gillar låten och tror att fler gör/kommer göra det. När är finalen egentligen? Något att kolla upp kanske...


Alexander Rybak


Det är verkligen vår här, varit runt 15 grader trots att det varit molnigt hela dagen. Och igår när F och jag tog en kvällspromenad runt nio så var det ungrfär 10 grader varmt. Hoppas bara att solen kommer också, till helgen kanske?!

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Back in Oslo

Så var man tillbaka i lägenheten efter några dagar i Sveariket. Känns som om man inte lämnat stället men samtidigt känns det som om man var längesen som man var här, så det är lite på två sätt, haha. Vädret har inte varit det finaste vilket är lite tråkigt eftersom jag var ledig igår och är det idag också, så det förvånar mej inte om det är sol imorgon. Men men, börjar ju inte förrens tre så om det nu är fint väder (vilket jag verkligen hoppas på) så hinner jag ju njuta av det före.

Blev lite less på mej själv imorse när jag vaknade till och kom på att jag stängt av klockan och somnat om. Så i stället för att vakna halv åtta så blev hon nästan halv tio. Imorgon ska jag gå upp direkt som jag brukar göra, eller snooza, fast håller nog på det första alternativet. Aja, efter det så blev det frukost och sen blev det disken innan jag tog hand om deklarationen (?), så nu är det bara den norska kvar. Har även läst tio sidor i personalhandboken, så nu är det bara trettio kvar...dataskrivna A4... men det är bara att kämpa på. Tar jag några per dag så ska det inte vara några problem. Är glad att det inte var i höstas när jag flyttade hit som det skulle göras, hade nog tagit lite längre tid att läsa då, men nu är det inge problem med norskan.


Ska bli bättre på att lägga upp lite bilder här, kanske ta några bilder under dagarna och ladda upp. Iofs så finns det väl itne så mycket att knäppa på men någon gång ibland ska jag väl kunna göra det. Har några bilder som absolut måste komma upp också, ska jobba på det.


När man kliver upp på mornarna och går ut i köket så vet man aldrig om man ska hitta en lapp från Paula eller inte. Och om det nu ligger en lapp på bordet så kan det stå allt mellan himmel och jord på den. Igår stod det så här:

God morgon mina slavar!

När jag kommer hem idag så vill jag att maten ska stå på bordet,

fotbadet redo och så vill jag ha en whisky, on the rocks.

Annars blir det skilsmässa. Jag får allt, ni får inget.

Jo, ni kan få komma och städa lägenheten min och
få tillåtelse att bo i garderobe.
xoxox
The master

Jag tror att någon kanske har saknat oss lite grand när vi var hemma i alla fall ;)

Nu väntar snart duschen och sen en promenad ner till byn där jag ska möta upp Frida strax efter fyra. Sen blir det gymmet ikväll och så får vi se, har en lista med saker som ska göras. Men det är just det här med att ta tag i det hela också...

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I love the weather

Vädret är verkligen på min sida, så det känns ju skönt, att något är det. Annars har dagen inte varit den bästa, massa tankar/känslor som flyger runt i huvudet. Just nu skulle jag behöva Thailand igen, bara kunna släppa allt och leva för just den dagen. Inga planer eller annat att bry sig om eftersom man ändå befann sig i princip på andra sidan jordklotet.

Gårdagen var rolig iaf, lagfest hos Jonsson och sen Statt, riktigt mycket folk och många kända ansikten. Vissa som man inte sett på flera år, så det var trevligt. Saknade en person dock, och det rejält, men nästa gång vännen. Nattbussen hem, lika drygt som vanligt, men Furubom och Uffe fick mej och Malin att skratta iaf, haha det såg riktigt roligt ut. Skulle kunna tänka mej att Bohlin har en bula i huvudet idag ;) Nej, nattbussen är inget för mej...blev ett antal sms före/under resan också, allt skulle väl inte ha sagts, lika så idag.


Vad är en lagfest utan allsång?! ;p


Men nu känner jag att jag inte orkar bry mej längre, känns som om allt har en mening, även detta. Det här bevisar att hur jag levt under de senaste åren nog är det bästa sättet, det är inte bra att släppa personer alltför nära. Det är ytterst få personer som verkligen får tillåtelse att komma nära mej och jag gjorde misstaget att tro att du skulle bli en av dessa personer. Men nu känns det som om det är locket på, orkar inte mer.





'All this time I was wasting hoping you would come around
I've been giving out chances every time
And all you do is let me down'

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Happy Easter!

Sommarkänslan har verkligen infunnit sig idag. Jag och syrran cyklade (och som det kändes, ajaj, men Thailand var värre) upp till byn och hälsade på farmor. Först blev det ett stopp i stallet där Malin, Therese och Ann-Christin var och höll på med hästarna. Försökte få syster till att klappa dom, men det gick inte så bra ;)
Jo, sommarkänsla var det, för på farmors trapp så var det nämligen 29 grader. 29 grader, fattar ni vad varmt det är?! Helt sjukt skönt :)

Annars så har det varit fullt upp med förberedelserna (?) här hemma nu på eftermiddagen. Syrran och jag har dukat bordet och tycker att vi lyckades riktigt bra, inte lätt att få plats med tolv personer. Familjen Eriksson/Eklundh samt Lundström kommer nämligen hit och äter påskmiddag. En tradition som inte får brytas :)





Kanske är dags att stänga ner här och göra sig klar nu, knappa två timmar kvar plus att det är en massa andra saker som måste fixas. Sen väntas utgång ikväll också, hoppas på mycket känt folk ;p

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Home in Ljusne

Så har jag kommit hem till Ljusne och varit här i några dagar. Har hunnit med en hel del men det är fortsatt saker som ska hinnas med. Blir väl en sammanfattning eller så senare, för just nu orkar jag inte skriva.

Imorgon är det i alla fall utgång som gäller, men lite osäker på hur, var och när. Men det blir nog bra.
Efter en cykeltur Sandarne tur och retur har jag nu suttit och kollat efter lite utbildningar till hösten och hittat två som lät riktigt intressanta. Den ena i Kalmar och den andra i Nyköping, men än finns det tid så får se vart vi slutar om knappa veckan.

Kort blogg, men motivationen är inte på topp.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

The spring is here

Ja, nu mina damer och herrar har våren verkligen kommit hit till Oslo. För idag såg jag nämligen Tussilago! :) Krokusar och snödroppar i all ära, men för mej är Tussilago verkligen vår.





Dagen har varit fullspäckad med skön, det har varit sol och varmt som bara den. Så nu hoppas jag att Gävle och Ljusne kan bjuda på lika bra väder. Även om jag inte har sånna förväntningar..

Har hunnit med att städa, diska x2, varit på stan och shoppat, lämnat kläder på Adecco samt Ica, gymmat, promenerat, handlat, återvunnit, pantat, ätit, packat...ja det var väl det. Tycker att jag fått in rätt mycket måste jag säga.

Imorgon bär det alltså av hemåt, 7.25 avgår tåget härifrån Oslo S och jag ska förhoppningsvis vara i Gävle strax före fyra. Längtar!

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I can't help it, I just like it so much ;)

Måste bara lite snabbt slänga in min favoritreklam för tillfället. Kan inte sluta skratta när jag ser den, haha. Är nästan som brorsan för x-antal år sen på julafton när vi kollade Kalle Anka: 'Det är är bra det... Det här är bra det..... Det här är bra det...' ja, så fortsattde det för varje nytt klipp :p Jag måste ändå säga att av varianten som går på tv just nu så gillar jag han med bilen mest, och speciellt när han sitter bakom bilen och drar i den. Haha, skrattar varje gång :)

Så igår kväll så hittade jag fler versioner också, satt och skrattade här i köket. Kanske inte är bästa kvaliten på filmerna, men vill ni ha er ett gott skratt så gå in och kika :D

nomilktoday.no och gå sen in på 'Reklamfilmer' och njut!


Har sedan jag klev upp för ca 40 minuter sen diskat en del av disken, förstår inte hur det blev så mycket på bara några timmar igår... Sen väntar frukost, en sväng ner på byn för att bl a lämna kläder på Adecco och Ica, städning, gymmet, packnin...ja jag har en del att stå i. Men imorgon den här tiden befinner jag mej någonstans mellan Oslo och Stockholm för att till slut hamna på Brändströmsgatan 9B innan kvällen :)

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

The sun.

Har varit en riktigt skön dag idag, lagomt mycket att göra. Vaknade runt tio och gick upp efter några minuter i sängen. Blev lite frulle och strax efter elva bar det av till Elixia. En timmes träning blev det och sen hem och in i duschen, riktigt skönt. Lite fruktsallad och degande vid datorn stod på schemat efter det. Eller jag gjorde nytta också, så nu är de obligatoriska e-kurserna gjorda. Känns riktigt skönt! Nu väntar bara den nya personalhandboken på mej när jag kommer tillbaka hit till Oslo efter påsk igen. 40 sidor dataskrivet, liten text, på norska, massa information...känns inte jätteskoj precis. Men men, innan första maj ska det vara klart då det är väl bara att läsa på tänker jag. Känns nästan som gymnasietiden igen. Och appropå (staving?) skola så är det bara dryga veckan kvar. Vill så gärna börja studera till hösten, men tiden börjar rinna iväg. Ska verkligen funderar och kolla upp lite saker nu i veckan. Har ju mina idéer men sen om dom går att "förverkliga" är ju en annan sak. Vet ju inte ens om det finns någon utbildning som motsvarar...


Frida och jag gick iväg på en promenad strax före tre. Blev en sväng ner till Birkelunden där vi köpte en varsin glass på Donken och satte oss i solen och myste. Och shit vad skönt det var, solen värmer verkligen. Var hemma efter en och en halv timme och Paula kom från jobbet strax efter. Lyxade till det med middagen så det blev kyckling med strips/bea och cous-cous/thai-sås.

Tuppkaka har det bakats nu på kvällningen och får se hur en "tvådelad" variant smakar. Eftersom vi inte har någon kakao så hade vi i lite oboy, blir nog bra det. I vårat kollektiv så går det mesta i ;p Och som jag sa: Efter sex månader här i lägenheten så kan jag min uppgift när det är dags att baka tuppkaka. Nämligen smörja formen, komplicerat värre ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

'I just wish you all the best...'

Gårdagen var kul, ska inte säga någonting annat. Jag hade trevligt och det är ju huvudsaken, att det sen blev som det blev är en annan sak. Kände i alla fall att jag tog rätt beslut och hakade på rätt folk. Att kvällen sen slutade tidigt är en annan sak. Jobbar med sjukt sköna människor i alla fall, och jag gillar det :)

Kjersti's och mitt försök att ge oss på Ove gick väl inte överdrivet bra precis. Slutade med att jag nästan låg på backen, inte bra att den man ska fälla flyttar på benet, haha ;) 

Nu väntar snart en sväng ner på byn för Frida och mej. Fördriva lite tid i det tråkiga vädret, mulet... :(  Men men, så länge det inte snöar/regnar så ska jag inte klaga. Vad som händer ikväll får tiden utvisa.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

'What good is a heart if there ain´t love in it...'

Jag har ju inte varit så aktiv här på sidan men det ska jag nu försöka ändra på. Jag som tycker att det är så kul när folk uppdaterar sina bloggar ofta kan inte göra det själv, men nu jävlar...

Morgonen och förmiddagen har sett ut som följer: Upp 7.30 och iväg till Kiwi där det handlades bl a bröd. Sen blev det frukost och efter det sortering av tvätt innan gymmet väntade. Var väl kanske på Elixia i 45 minuter eller så och sen hem och duschade innan det var dags för tvätt. Och som jag har tvättat, haha var en hel del om man säger så. Har tvätt över hela lägenheten och än är det lite kvar ;p Nöjd när man kommer ner och hon som ska tvätta efter oss redan har slängt i en maskin, 'Jag såg inga kläder så jag trodde du var färdig' var kommentaren jag fick. Men nu är hon snäll och slänger i sista maskinen åt mej så det går bra ändå.

Lunch/middagen är på g också, blir fiskbullar och mos idag. Mums! Får passa på när Frida inte är hemma eftersom hon inte har en förkärlek till det precis ;) Sen bär det av till jobbet och direkt efter är det möte, så när jag kommer hem ikväll är en bra fråga... Upp sju imorgon i alla fall och jobba på Attendo, känner jag mej själv rätt kommer jag vara väldigt sliten efteråt och lördagen ska vi nog inte ens prata om. Hoppas bara att kroppen överraskar mej.

Vad har annars skett då... Utgång i lördags, helt okej och bäst av allt: anglingsdansen återuppstod, thanks P :D
Och så vågar jag nog säga att våren är här också och jag gillar det skarpt. Solen värmer, himlen är blå och snön är nästan borta - I like! Och så just det här med att man inte behöver ha så mycket kläder på sig när man ska gå ut är så skönt, hoppas verkligen att det fortsätter så här nu.


Ja just ja, jag bjöd P på en liten dans igår kväll också. Haha, vad vi skrattade! ;)


xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()