You've got to learn so much

En liten kort uppdatering om dagen bara innan det blir Idol och sen kväller. Vädret har verkligen varit riktigt fint idag. Blå himmel och sol, men graderna däremot har inte varit de bästa. När jag gick upp klockan åtta imorse var det endast fem grader, hua. Men det hör väl till hösten tänker jag.

Begav mej till bibblan strax efter tio och mötte upp Emelie, knappa två timmar senare lämnade vi. Det kändes verkligen segt för båda två och så var det nästan lunchdags. Innan jag åkte hem så cyklade jag ner till Kalmarsalen för att hämta biljetterna till Champions of rock.

Eftermiddagen har inte alls inneburit mycket plugg men det har varit en sån dag. När jag har försökt så har jag inte kunnat koncentrerat mej och tagit in all text, så då kände jag att det inte var någon idé. Efter middagen vid sex-tiden så orkade jag i alla fall läsa igenom en stencil. Strax efter sju så skulle jag så ta cykeln ner till Emelie. Det var mörkt och jag vet att lamporna inte är de bästa överallt i den här staden. Anna skulle därför vara duktig och ta med sig lyserna (?) till cykeln. Började inte speciellt bra när jag inte fick på baklyset, det gick liksom inte att få på det på hållaren. När jag så gav upp och skulle ta på framlyset så visade det sig att jag tagit med ficklampan ner. Det fick helt enkelt bli en tur utan lysen men efter två telefonsamtal till Emelie kom jag så fram. Kändes lite illa att jag inte hittade eftersom hon ritade en karta till mej, men det är inte lätt när det är svårt.

Vi satt och pratade och kollade Idol bland massa ljus, väldigt mysigt! Kom hem tio och det var kallt att cykla, fem grader visade termometern. Imorgon räknar jag också med kyla med tanke på att jag måste åka hemifrån runt halv åtta. Grupparbete och sen musik-föreläsning 13-16.


Saknar det mesta som har med staden att göra...

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Belief makes things real

Om jag sa att det varit höstväder i helgen så tar jag tillbaka det nu. Jämfört med idag så var helgen inte så farlig. Idag har det nämligen regnat lite av och till och blåst som bara den. Hm, gissar att det hör till hösten så det är väl bara att gilla läget.

Dagen blev inte som planerat, men känner mej nöjd med den ändå. Stressad letade jag efter ett papper med inloggningsuppgifter sådär fem minuter innan jag skulle åka till bbs. Med Vickan i telefonen, förlåt vännen, så blev jag mer och mer irriterad när jag inte kunde hitta pappret. Efter att ha vänt ut och in på i princip allt, såg lägenheten ut som ett bombnedslag. Utan att ha lyckats så begav jag mej mot skolan och självklart börjar det då att regna. När jag en kommer fram och hittar Evelin så ska vi logga in på datorerna för att börja på labben. Efter att tillslut ha hittat två datorer bredvid varandra som funkade, vilket tog sin lilla tid, så kom inte Evelin ihåg sitt lösenord och vi kunde inte båda vara inne på min användare. I receptionen fick vi till svar att vi skulle gå till IT-sektionen vilket hade öppet 13-14. Aja, vi tog en dator och inväntade en timme. Skulle kika på uppgifterna men innan skulle vi titta vart vi skulle vara. Och vad ser vi inte då om inte att labben är inställd på grund av sjukdom, kul. Jag hade alltså stressat, blivit irriterad, cyklat i motvind och regn och letat en dator för ingenting.

Så i stället för en it-labb i (1+) 3 timmar blev det en sväng ner på stan för att utföra några ärenden. Först till banken och fixade internetbanken och sen till stationen och inköp av nytt tågkort. Sen blev det bibblan men Emelie var hemma för lunch och pluggade hemma på eftermiddagen så jag åkte efter en timme eller så. Middag vid halv fem och en kvällspromenad kanske en timme senare. Sen har det blivit en hel del chill nu på kvällningen men känner mej värd det. Har pluggat enligt "schemat" och jag tror mycket starkt på att jag imorgon äntligen kommer vara i kapp med allt.

Måste bara berätta om dagens "höjdare": På min promenad får jag se en pensionär på en cykel en bit framför mej. Och jag tyckte att den på håll såg lite konstigt ut. När jag sen kollade lite mer så fick jag se att han hade stora stödhjul på cykeln. Och inte bak, som man hade när man var liten, utan på framdäcket. Haha, såg riktigt gulligt ut! Började direkt fundera på om man rullar fortare med dom på och om balansen blir mycket bättre. För i så fall kanske det vore något att införskaffa. Så kan både jag och Sandra skjutsa varandra utan att ramla ;)



Skulle inte tacka nej till lite sol och värme nu. Dom säger nämligen att det eventuellt kan bli snö här i helgen :S


Imorgon blir det plugg mest hela dagen igen. Inte speciellt kul men det är det värt längre fram. Blir bibblan med Emelie så nu ska jag försöka vara seriös. Det känns att man inte pluggat på länge då jag efter en halvtimme tror att jag har läst i minst två.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Wake me up when september ends

Hösten är verkligen här nu, och det är med blandade känslor jag möter den här årstiden. Hösten är mysig, när man sitter inomhus med en kopp te i alla fall, sen finns det fina höstdagar då man bara vill vara ute och promenera bland de fina träden. Men sen så finns det, enligt mej, mycket negativt med den här årstiden också. För mej betyder höst regn och rusk, gråa och blåsiga dagar, humör som inte ligger i topp och dagar då man bara vill ligga under täcket. Men det känns som om det här kommer bli en bra höst. Jag har en bra känsla i kroppen.
 




Har inte alls gjort så mycket sen sist, det har varit mycket plugg. Sen så har kroppen inte mått så bra heller och en förskylning ligger nära. Men tack vare mycket vila så känns det som om det blir bättre och bättre och hoppas att det kommer fortsätta att gå åt rätt håll.

Imorgon blir det en sväng till bbs för att göra en it-labb mellan 13-16. Ska möta Evelin vid tolv och så ska vi börja då så att vi slipper stressa sen. Förutom det ska jag en sväng till banken och sen blir det även mycket plugg. Sakta men säkert så kommer jag i kapp, trots det är jag ca 150 sidor efter det jag ska ha läst. Och sen till föreläsningarna nästa vecka så är det säkert ytterligare ca 200 sidor som ska läsas.

Så vad jag ska göra den här veckan är att läsa och åter läsa. Så kanske, bara kanske, kan jag vara i kapp till nästa vecka.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

But lately I’ve been praying and hoping and wishing

Varför skjuter jag upp saker hela tiden för?! Blir så himla less och irriterad på mej själv när jag inte orkar ta tag i småsaker. I stället lägger jag dom på hög och får därför hur mycket som helst som ska hinnas med inom snar framtid. Nej, från och med imorgon ska jag börja ta tag i dom direkt!

Annars då. Dagen har varit riktigt bra faktiskt, inte hunnit med lika mycket som jag hoppades men ändå en hel del. Blev bilresa till/från Hultsfred idag och vad ska man säga om Fridas lilla, gamla, röda Toyota? Haha, vi kom fram helskinnade och det kan nog bli ett och två skratt framöver i den bilen :)

Föreläsningen var intressant men för en gångs skull så hade vi Kalmarbor bråttom (Frida skulle till en till föreläsning) och fick gå ifrån tidigare eftersom det drog ut på tiden. Annars är det vi som segar oss efter föreläsningarna och inte har bråttom alls. Men valet av program känns riktigt bra, trivs verkligen och lär mej något nytt varje dag. Visst, jag ligger långt efter många i min klass när det gäller kunskap, men jag har viljan och den brukar ta mej långt. Jag börjar redan nu bli nervös/stressad inför allt som snart sker. Om cirka tre veckor ska första seminariet vara och sen är det något varje vecka i princip till jul. Det blir lite mindre roligt men det ska gå, det måste det göra.

Många i klassen åker hem imorgon eftermiddag eller torsdag morgon, men jag känner inte att jag har något behov av det. Saknaden finns där, absolut, men inte längtan. Och det är ett väldigt bra tecken, det betyder att jag trivs här nere och med en ny bekantskapskrets kan allt hända. Jag försöker ta en dag i taget och verkligen ta in allt som händer. Vet att allt har sitt slut, på det ena eller andra sättet, så det gäller att njuta så länge möjligheten finns.


Jag och Ida utanför Ölands djurpark.




Det är konstigt hur vissa personer har gjort ett så starkt intryck på ett eller annat sätt att dom verkligen fastnar. Det är som om dom håller i sig allt vad dom kan och vägrar släppa taget.
När jag kommer låta dej gå är oklart...


xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pictures everywhere

Dagen har väl varit helt okej. Började mitt "nya liv" imorse vilket innebär en morgonpromenad på cirka 30 minuter varje morgon. Var soligt och skönt klockan åtta då det kändes riktigt skönt när jag kom hem igen faktiskt. Sen blev jag lite sen till tåget så jag trampade på som en tok och var på stationen tre minuter innan tåget skulle gå. Men det visade sig att det blev buss i stället vilket gick segt, men fördelen var att jag slapp betala :) Föreläsningen gick bra och vi slutade dryga timmen tidigare än planerat, det tackar vi för. Gick hem till mina "roomie'sar" efteråt och slappade lite innan tåget gick hem. Och där var det fel på kortautomaten vilket betydde ännu en gratisresa, I like. Imorgon blir det dessutom bil fram och tillbaka, det går bra nu som ni kanske märker.



Här kommer nu det utlovande bildregnet.


Flaggan, eller en del av den.


Trubadurerna i Kalmar.


Bålen vi blev bjudna på under maskeraden.


Ängel vs djävul


Mina roomie's


Såpabandy


Skål! Under Malta- Sverige bestämde vi att vi skulle ta en shot för varje mål. När vi äntligen fick ta en tyckte bartendern synd om oss så han bjöd på en till :)


Mys!


The girls! (Lina, Filippa och Sandra)


Klassens par, så söta så! (Petter och Ita)


Rickard var verkligen grymt på gitarren.


Tack vare Ida är jag inte den enda från Gävleborg. Så mobbningen av dialekten är jag inte ensam om ;)

Ja, det var några bilder i alla fall. Lägenheten är ännu inte fotograferat eftersom jag inte fått direkt ordning, men det kommer framöver.

Nu ska jag bara slöa resten av kvällen och försöka lägga mej i hyffsad tid.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

The start of something new

Okej, here we go. Vet att jag inte bloggat på evigheter men det ska det ändras på här och nu. Eftersom det hänt sjukt mycket sen senast så ska jag försöka sammanfatta det hela, annars kommer ni somna.

Flytten ner till Kalmar gick utan problem och jag trivs verkligen i lägenheten. Den är bara cirka fem år gammal och riktigt fräsch. Nackdelen är att badrummet är stort och utgör kanske en tredjedel av hela lägenheten och det bästa är nog den stora balkong som jag har och som dessutom har sol i princip hela dagarna.

Skolan då? Klassen jag hamnat i känns riktigt, riktigt bra. Vi är lite drygt femtio personer men är enligt mej ett störtskönt gäng. Att jag bor i Kalmar och pendlar upp till Hultsfred, vilket tar ca 1.25 h enkel resa, är än så länge inget problem utan det känns rätt. Kalmar känns verkligen rätt, nästan lika rätt som London gjorde när jag först var där. Och att jag vet att jag alltid kommer ha en soffa på Lilla torget att sova på betyder väldigt mycket, tack! Föreläsningarna avlöser varandra och jag får verkligen kämpa när det gäller att ta ikapp alla sidor i litteraturen som jag missade i väntan på mina böcker. Men jag tar mej igenom sidorna sakta men säkert, framför allt sakta... Snart kommer även gruppuppgifter, seminarium och tentor avlösa varandra och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös. Men det är bara att ta det som det kommer och göra sitt bästa, mer kan man faktiskt inte göra. Det här är något som jag försöker intala mej själv dag ut och dag in.

Nollningsveckorna var riktigt roliga och vi hade aktiviteter som: såpabandy, maskerad, mysfest vid Hulingen (sjö) med eld och gitarr, stadskupp (i Kalmar), rundvandring i Hultsfred, pubkväll, brännboll. Vi har även gjort en flagga som blev halvt som halvt trasig under kvällen i Kalmar då folk var avundsjuka på att vi var enda klassen med flagga. Avslutningen på Metropol förra lördagen hör till en av de bästa kvällarna i mitt 21-åriga liv. Förfesten, promenaden bort mot krogen (?), timmarna där och efterfesten. Jag behövde verkligen en sån kväll och det fick jag, tack alla inblandade! Och Rickard, ja vad ska man säga om honom? Tacka nej till hans gitarr-spel på en fest skulle jag då inte göra. Trots att han var riktigt full så kunde han verkligen allt och övergångarna han gjorde var klockren. Vi sjöng som aldrig förr och lämnade Timmys ställe strax efter fem på morgonen.

Av dessa tillfällen så har jag några stunder som jag kommer minnas lite extra:
Kvällen på Lindö (Kalmar); det var då jag, Sandra, Lina och Filippa "hittade" varandra.
Badet i Hulingen; vad tänkte vi egentligen?!
Cykelturen från Hulingen till Timmys place; först hoppar Sandra på pakethållaren vilket resulterar i att vi ramlar i backen. Sen åker jag bakom Rickard vilket trots hans alkoholintag gick hyffsat rakt.

Vi verkligen tacka alla som gjord mina första tre veckor till oförglömliga!

Bilder kommer komma, har massor, och tro mej, alla vet det ;)

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lights will guide you home

Ni får ursäkta, men bloggen hinns inte med riktigt nu. Dagarna är fullspäckad med föreläsningar och nollningsaktiviteter uppe i Hultsfred. I helgen blir det uppdatering och då kommer även några bilder upp, försöker nämligen vara flitig med kameran.

Men jag trivs verkligen, helt klart.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()