"Bloggen och jag...

...vi är goda vänner fast än väldigt olika."

Ja, det kan man väl gott säga just nu, att inläggen inte kommer på räls direkt. Men vi tar det väl sen sist.

Åkte ju på kryssning samma morgon som förra inlägget, vilket var riktigt roligt. Visst, draget på båten hade kunnat varit betydigt bättre, men det blir som man gör sig. Karaoke, dans, spel, god mat och dryck, gitarr och sång, picknick, lek och lite turist på det. Så kan man väl sammanfatta en lyckat kryssning.


Gänget

När vi kom hem så var det plugg som gällde på onsdagen men sen blev det fest även på kvällen eftersom det var säsongsavslutning på Lilla Klubben. Förutom plugg så har det blivit lite promenader och häng, kikade på Talang i fredags och höll tummarna för vår vän Gabbe och hans Bemsha. Det gick ju inte riktigt hela vägen, men jag håller fortfarande tummarna att juryn ska få ha några wildcard till finalen, eftersom dom förtjänar att vara där. Lördagen spenderades med frukost på balkongen, promenad med Sandra, kik på Nicke Borg + Homeland och häng på Esplanaden. Gårdagen var riktigt lugn och jag chillade mest hemma. Tog en promenad på förmiddagen med Alex och Neo + Teo och sen med Fanny på kvällen. Jag och Fanny gick runt omkring överallt i en och en halv timme och strax efter det att vi kommit hem öppnar himmlen sig. Det roliga var att vi diskuterat molnen ett tag men kommit fram till att det bara var kvällsmoln, vilket alltså visade sig vara fel.


Nicke + band

Nu är vi inne på (som jag kallar det för) sista riktiga veckan. Jag har nämligen seminarium nästa tisdag och sen är jag färdig, vilket gör att man inte riktigt kan räkna den veckan. Dels eftersom det bara är två dagar, och dels eftersom tisdagen inte kommer innefatta så mycket. Med andra ord har jag kanppt en och en halv vecka kvar i Kalmar innan jag åker uppåt Hälsingland i några veckor. Vart har detta år tagit vägen? Snart börjar jag trean och har endast en termin kvar i Kalmar innan det blir att ge sig ut på praktik i en termin. Och sen, ja då är jag färdig utbildad och arbetslös på riktigt. Men innan dess så ska jag njuta av mitt sista riktiga sommarlov!

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Esc

När Eric Saade vann Melodifestivalen i slutet av mars trodde jag att det kunde gå riktigt bra i Eurovision. Visste att han skulle ha en låt som stod ut från balladerna (som majoriteten är) och hans refräng kan alla efter en gång så den sätter sig på hjärnan. Men att det skulle räcka till en tredjeplats, och en hårsmån från silvret (varför fick Italien den sista tolvan?) trodde jag verkligen inte. Men jag är tacksam. Sverige ska vara topp tio i tävlingen med tanke på hur musikbranschen ser ut här, inte främst med alla grymma låtskrivare vi har (även om Kempe är överlägsen bland schlagerpubliken just nu). På något sätt känns det ändå som om Sverige vann, med tanke på hur mycket svenskar som låg bakom Azerbaijans bidrag. Tycker det var en helt okej vinnarlåt, bättre en många av dom andra bidragen, så jag klagar inte. Den matematiska formen dom skulle använda sig av för att bestämma i vilken ordning länderna skulle lämna sina röster fungerade ju också riktigt bra, var spännande riktigt länge.

Nej, nog slutpratat om Esc. Missade ju också i princip alla bidrag (kom när nr 18 höll på) eftersom jag var och jobbade,  A night at the Opera var dagens konsert. Kan rekomendera den till er som gillar Queens musik. Johan var verkligen en grym sångare och i andra akten radade dom upp hit efter hit (första akten spelade dom skivan från början till slut).

Nu skulle jag egentligen suttit i bilen påväg mot Stockholm. Men Ita och Petter försov sig så vi ska åka om en halvtimme istället. Två nätter på båten och en dag i Helsingfors väntar. Kryssningspremiär för Sara och Sandra. Sju personer som ska glömma skolan och ha det riktigt roligt. Det kan inte bli annat än underbart.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En sen påsk i Ljusne

Lovade ju att skriva om påsken hemma i Ljusne vid ett tidigare tillfälle, anledningen till att jag väntade var att jag skulle få lite foton av syrran. Var ute hela tiden och träffade vänner och familjen och bara tog det lungt, påskmiddag, påsktårta och påskutgång, en dag i stugan och så en dag uppe i byn. Bilderna kommer därifrån.


Vi plaskade lite i vattnet men kände att det inte riktigt var badtempertatur ännu.


Farbror Yngve hade tjuvstartat majkasan...


...och använde en traktor med släp att dra fram riset med...


...jag fick vara ett mänskligt rep och hålla fast grenarna...


...sen började det ryka i en stubbe så jag fick ta fram brandslangen och släcka. Farbror tyckte dock att jag inte hade något i branschen att göra.

Med andra ord några timmar med en hel del att göra. Pratade även med farmor, bar fram utemöbler, hackade snö, hälsade på kussens häster med mera.

xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ber om ursäkt...

...för de dåliga uppdateringarna. Men skolan har varit hektiskt fram tills för några timmar sen då duggan avslutades. Nu är det bara ett stort arbete kvar, som ska in om två veckor, en opponering och en presentation innan jag tar sommarlov och laddar inför det sista året på utbildningen. Helt sjukt att det bara är en termin kvar i Kalmar och sen en på praktik innan jag tar examen.

Eftersom jag lovade Filippa frukost hos mej imorgon med nybakade bullar var jag tvungen att ställa mej och knåda ihop degen nyss. Fick skynda mej lite för att hinna klart i tid, klockan börjar ju närma sig nio och dags för andra semifinalen. Blir nog att jag gör på liknade sätt som i tisdags, dvs att jag sitter och flippar lite. Har inte riktigt orken att höra alla bidragen och sen höra hälften av dom igen på lördag.

Dags att stänga ner och ta på tv:n.
Ha en bra kväll allesammans!
xoxo

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()